<

Українська книга для дітей-біженців: уродженка Нововолинська організовує дитячу бібліотеку в Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 22.11.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
222
/ Коментарі відсутні

Уродженка Нововолинська Тетяна Литвиненко впроваджує у польському місті Мисловіце ініціативу “Українська книга для дітей-біженців”. Небайдужих просять долучитися до допомоги в зборі книг українською мовою.

Про це БУГу розповіла ініціаторка проєкту Тетяна Литвиненко.

Основні цілі ініціативи – створити в польському місті Мисловіце дитячу бібліотеку для дітей, які через війну були змушені тікати в іншу країну, та впровадити українську літературу в польські садочки, які відвідують дітки з України.

Книги можуть бути нові, уживані або частково пошкоджені для дітей 2-15 років. Це може бути навчальна і художня література та казки. Принести книги в Нововолинську можна у Центральну міську бібліотеку, адреса: проспект Дружби, 17.

Тетяна розповіла, що місто Мисловіце, президент міста i його мешканці, від початку повномасштабного вторгнення, всією силою підтримують Україну. Це гуманітарна допомога у вигляді безплатного проживання, харчування, одягу і всього необхідного для наших людей, які залишились з дітьми в іншій країні.

Зараз в кожній школі та в садочку там навчаються українські діти. Загальна кількість дітей станом на жовтень понад 290 осіб. Цифри постійно змінюються. Саме тому виникла потреба забезпечити дітей українською літературою, бо навчаючись і спілкуючись польською мовою, вони дуже скучили за рідною мовою, за своїми улюбленими казками й оповіданнями. Українські книги допомагають дітям в адаптації й відчувати себе, як вдома.

Тетяна додала, що потрібно зібрати літературу в міську бібліотеку для дітей віком від 2-15 років. Також потрібно наповнити 15 садочків дитячою літературою 2-7 років (додати українські книги в дитячі бібліотечки вільного доступу).

Долучайтесь до ініціативі та поділіться українськими книгами. Адже мова – генетичний код нації, тому її потрібно берегти.

Читайте також:

Співачка Тетяна Литвиненко (Літатка) з Нововолинська привітала українців з Різдвом Христовим та записала музичне привітання.

АНКЕТА: у студії БУГУ інстаблогерка та співачка Тетяна Літатка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця