<

У Нововолинську знову крадуть каналізаційні люки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:47 | 24.03.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

На 6-му мікрорайоні у Нововолинську відкрита яма знаходиться буквально поруч зі школою. Злодії викрали металеві кришки просто біля навчального закладу.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника поліції у місті Нововолинську Андрій Литвин, аналогічні крадіжки зафіксували на 5-му, 6-му мікрорайонах (вулиці Пирогова, Зелена, Сковороди). Зникли 7 люків, з яких 4 належать водоканалу, 3 – “Укртелекому”.

Щоб убезпечити мешканців міста від падіння у каналізацію, в постраждалі люки накидали гілля. Біля деяких є сліди злочинців. Можливо, злодіїв щось злякало і вони не закінчили справу.

Через таку ситуацію виникла небезпека для пішоходів. Інтернет-видання “БУГ” звертається до читачів: якщо ви побачили біля люків невідомих осіб, можливо, з транспортними засобами, повідомляйте у правоохоронні органи.

Про факт крадіжок комунального майна повідомлено поліцію для вжиття заходів щодо встановлення осіб причетних до викрадення каналізаційних люків. Правоохоронці займаються розслідуванням інциденту та встановлюють збитки.

Злочинний “бізнес” на кришках рентабельний – продати їх можна без проблем. Коли злочинці залишаються непоміченими, то зупинятися на “досягненому” не хочеться. Дуже легкий прибуток: вночі вкрасти, зранку продати і отримати гроші.

Інтернет-видання “БУГ” раніше повідомляло про подібні інциденти. Впродовж 31-го липня та  1-го серпня 2016-го року на вулицях Нововолинська було викрадено до 15-ти люків. Злодії крали металеві кришки просто біля дитячих майданчиків та під’їздів.

Як відзначив директор “Нововолинськводоканалу” Володимир Озімчук, вартість одного люку біля 2-х тисяч гривень.

Затримати злодія на гарячому або з речовим доказом у руках посеред вулиці непросто. Минулого року нововолинських “каналізаційних злодіїв” знайти допомогла камера відеоспостереження.

Злочин кваліфікується як крадіжка, міра покарання передбачає строк ув’язнення до 3 років. Якщо людина не була судима, то їй дають умовний термін покарання.

Фото викрадених люків нововолинці поширюють в соцмережах.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок