<

У Нововолинську живе тітка екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:55 | 24.04.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
82
/ 1 коментар

Двоюрідна тітка екс-голови Верховної Ради України, депутата Володимира Литвина мешкає у Нововолинську. Ніна Коваль переїхала в шахтарське місто з Житомирщини після одруження, тут похований її син. 

“Зараз я вам покажу наймолодшого брата Володимира Литвина. Ось Петро і його жінка Алла. Ось він танцює. Це я 70 років на Житомирщині справляла. Володі тоді не було, бо Кучма відправив його в камандіровку”, – розповідає Ніна Коваль, перекладаючи фотографії.

Тепер Ніні Павлівні 87 років, вона живе сама в центрі міста. Хоч вік бере своє, усі хатні справи робить самостійно. Син, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, помер десять років тому. Їздив в Чорнобиль двічі, у 1986 і 1987-му, перебував там по три місяці щорічно. У квартирі в неї – куточок спогадів про сина та брата з їхніми портретами.

Жінка розповідає, що сама дуже схожа на рідну бабцю Володимира Михайловича – Любу. Коли приїздить погостювати, рідні, дивлячись на неї, жартують: “О, тьотя Люба пішла”. Народилася в селі Лучиця Житомирської області, яке тоді налічувало тисячу дворів. Тепер там військова частина.

“Це Михалко (батько Володимира Литвина), його нема вже. Бачила ще живого минулого року. Ольга (мати Володимира Литвина) казала, щоб я приїхала на Пасху, але мені треба було сходити сюди на кладовище. А тоді якраз Володі було 60 років, вона того й дзвонила. Литвин дуже схожий на матір”, – веде далі розповідь жінка.

З чотирьох дітей, які виховувалися в сім’ї Литвинів, тільки Володимир Михайлович пішов у політику. Часто Ніні Павлівні не вірять, коли говорить про свої родинні зв’язки. Інколи й докоряють, мовляв, прикривається Литвином. Хоч жінка останній раз бачила депутата близько семи років тому, сама говорить, що він завжди допомагає.

“Оце мати Литвина ще незаміжня (на фото зліва).Оля йшла по воду, а чоловік її йшов з армії і попросив води напитися. Спитав, чия буде і сказав, щоб чекала сватів. І я ще на свадьбі в них гостювала, спала на печі. До города далеко, а тоді не так як сьогодні автобуси ходили. Хочете, я зараз подзвоню Ніні (тітка Литвина), дам поговорити. Спитаєте в неї, чи ми родичі”, – жінка відривається від фотографій і набирає на телефоні номер.

З розмови дізнаємося, що Володимир Михайлович приїздив на провідні свята на свою маленьку батьківщину. Ніна Павлівна додає, що він побудував в своєму селі церкву, пекарню, магазини, гімназію для дітей-сиріт. Далі розповідає про своє нелегке життя, про квартиру, на яку вже поклали око знайомі – пропонують доглянути, лиш би переписала.

– Я не захотіла. Тепер то штурхне мене, то по карманах пошастає, як йду десь. Раз 7 гривень дістав, другий – 9 гривень. Каже, відправлю тебе в псіхушку.

– Так ви до Литвина зверніться.

– Та ні, мені незручно по таких питаннях дзвонити. Коли я звертаюся до нього по-батькові, він каже: “Тьоть Ніна, говоріть на мене Володя”. Зовсім проста людина.

– Признається до вас?

– Ой, чого ж ні? Що я його не просила, він все помагав.

Ніна Коваль говорить, що Володимир Литвин поки не збирається до неї в гості. Як у депутата Верховної Ради в нього є багато важливих справ у столиці, на які він витрачає весь свій вільний час.




один коментар
  1. А хто такий Литвин?Це той,що замішаний в справі Гонгадзе,доктор плагіатських наук,недоголова,який разом з Кучмою будували те,що їм ніхто не говорив?Щаслива бабуся-є кому подякувати за *достойну старість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер