<

У Нововолинську виявили схему телефонного шахрайства. Злодії видають себе за працівників податкової служби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 13.09.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ коментарі 2

13-го вересня інтернет-виданню “БУГ” стало відомо, що у Нововолинську діють телефонні шахраї, котрі орієнтуються на підприємців нашого міста.

Злодій телефонує до підприємця, представляючись працівником податкової інспекції та повідомляє, що терміново потрібно зв’язатись із їхньою дирекцією.

«Начальник» податкової офіційним голосом розповідає, що приїхало керівництво і саме магазин підприємця (або інший заклад) входить у список обов’язкової перевірки.

Далі схема виглядає так: шахраї повідомляють про нараду, яка відбувається саме в цей момент і на ній будуть намагатися вирішити справу таким чином, аби власне це підприємство не перевірялося. За годину часу просять перерахувати 6000 гривень на картку (номер, якої надсилають повідомленням), бо ж справу вирішено та податкова не завітає до підприємства.

Але, насправді, ні начальник податкової, ні її працівники не знають про раптову перевірку.

Як повідомляє поліція, погрожували п’ятьом підприємцям, але жодної заяви від них не поступило. Не зрозуміло, звідки зловмисники беруть номера телефонів та всю необхідну інформацію.

Начальник податкової обурений такою ситуацією та надіслав у відділок офіційного листа, у якому скаржився на поведінку шахраїв.

Номери телефонів, із яких здійснюються шахрайства:

0508141533 – «начальник» податкової; 0997808577 – «працівник» податкової.

Тому застерігаємо вас, будьте обережні!!!




коментарів: 2
  1. “Не зрозуміло, звідки зловмисники беруть номера телефонів та всю необхідну інформацію.”

    Чому не зрозуміло?
    Всі дані беруться з Єдиного реєстру який доступний в інтернеті.
    Там і номер телефону є і адреса ведення підприємницької діяльності.

    Чому не подається заява в поліцію? бо в 99% це ні до чого не приведе (тим більше з нововолинськими “копами”), а витрачати свій час на незрозуміло що теж не охота, легше просто проігнорувати такі “разводи”..

  2. А,що бояться?То може й справді потрібно перевірити? Чи наш *бізнес* так чесно працює? хай навчать своїх працівників спочатку чеки давати,а в маршрутках квиточки,тоді і побачимо їхню добропорядочність.А ще до влади запитання-чому в місті відсутні точки продажу квитків на маршрутки?Наприклад,можуть і магазини продавати і на здачу давати. Але ж відповіді не буде – *Тінь* рулить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер