<

У Нововолинську мешканці на своїй вулиці самостійно встановили 6 “лежачих поліцейських”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:16 | 9.06.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
33
/ коментарі 33

Мешканці Нововолинська, що проживають на вулиці Крайній, аби обмежити швидкісну їзду поруч зі своїми будинками, самотужки встановили 6 “лежачих поліцейських”.

Люди змушені були вдатися до таких радикальних дій, адже після того, як декілька років тому дорогу заасфальтували, водії почали частіше проїжджати цією вулицею, не зменшуючи швидкість. Такий крок дозволив жителям бути спокійними за своїх дітей, які постіно гуляють біля будинків. А от для деяких автолюбителів таке рішення здалося нелогічним.

Мешканці вулиці почали встановлювати штучні перешкоди у 2016-му році, застосовуючи нехитру технологію.

“Все просто: беремо старий асфальт, який люди вивозять зі своїх дворів. З нього і робимо “лежачі поліцейські”. Все за власні кошти. І встановлювали теж самі “, – розповідають жителі. А ще додають, що у планах – і сьомий асфальтний “лежачий поліцейський”.

Люди неодноразово зауважували, що роблять все це задля безпеки їхніх дітей.

“Дітвори у нас багато, всі на дорозі граються, а машини “літають”. Раніше й поліція приїжджала, хотіли штрафувати, бо встановили “лежачі поліцейські” без спеціальних дозволів”, – розповідають мешканці.

Незрозумілим для людей залишається той факт, що напроти міської ради у березні цього року теж встановили штучні перешкоди, щоправда, за бюджетні кошти .

“Мер міста поклав “лежачі поліцейські” біля міської ради, шириною метрів 10, напевне. До того ж резинові, хороші. А скільки ж на вулиці можна було їх встановити!”, – зауважують люди.

Однозначної думки стосовно цієї ситуації немає і серед водіїв. Одні лояльно поставилися до дій мешканців, адже розуміють, що вулиця не є однією з центральних, а постійний рух автомобілів створював для жителів чимало труднощів.

Інші ж наголошують, що самовільне встановлення “лежачих поліцейських” на дорозі завдає водіям незручності, адже жителі 5-го, 6-го, 15-го мікрорайонів, які звикли швидко скорочувати шлях через вулицю Крайню, тепер позбавлені цієї можливості.

Журналісти інтернет-видання “БУГ”, скориставшись сервісом Google Maps, вирішили дізнатися, чи скорочують водії свій шлях, проїжджаючи вулицею Крайньою. Як виявилося, такі маневри майже не зменшують відстань.




коментарів: 33
  1. Ця дорога як і всі інші є дорогою, а не майданчиком де граються діти! Вул. Крайня не є приватною власністю мешканців прилеглих будинків і власники автомобілів мають право їздити по ній так як і по інших дорогах незалежно від того чи це коротший шлях чи ні. Чому водій не порушуючи правила і платить податки не має права їздити по цій “забороненій” дорозі? Дана відрізок шляху збудований не мешканцями вул.Крайня – не їм і обмежувати рух! Зверніться у відповідні оргати нехай встановлять згідно норм!

  2. Дорога за асфальтовано з державного бюджету! Це не приватна власність! Є певні органи які відповідають за встановлення розмітки! Технічні вимоги недотриманні, скільки авто вже погнули пороги! Погнули пороги бо авто просто не може переїхати через цю перешкоду. Хто буде відшкодовувати кошти за ремонт авто?

  3. Молодці люди! все правильно зробили! Життя і здоровя діток це найголовніше! А Нововолинській владі – ГАНЬБА!

  4. Наталка, давайте повиводимо дітей на дороги – хай бавляться, а якщо машини захочуть проїхати – перекриємо дорогу.
    Тоді, автомобілі, можливо, нехай їздять по дитячих майданчиках? – для всього є своє місце!

  5. Все правильно хлопці кажете.А всякіх недолугіх наталок менш слухати треба

  6. Все правильно зробили. Лихачів на дорозі вистачає, а від влади дочекаєшся “лежачих поліцаїв”. Діти школу скоріше закінчать і поїдуть звідси, ніж хтось встановить. Ще б біля Меридіану таких зо три покласти, мало того що клуб серед будинків, то ще й парковка. Поклали один біля самого входу в клуб, а далі біля будинків злітна смуга. їздять хто як хоче. не дорога, а автобан!

  7. молодці, я б поставив мінімум 15 лежачих поліцейських і ще вищих

  8. Шумахери… ви владу питайте за дзюрки на дорогах а не побачили мед та ложкою…. Ніхто не заставляє їздити тудою є інші дороги.

  9. Питання до водії? А якого біса ви тудою їдите? Економите 100 метрів? Наша влада не може зробити умови щоб безпечно грались діти, то тепер ще до лежачих поліцейських добрались.

    Поважайте інших людей, перестаньте без потреби їздити тою вузенькою дорогою!

    • Переселись на місяць-не поїду.А дорога не твоя власність.Фірточку закрий.

  10. Тут і водіїв зрозуміти можна і тих людей , які там живуть. Кожен прав по своєму. Але ЗАКОН є ЗАКОН. Звичайно Діти головне , є різні водії, які не їздять а літають, до гріха не далеко. Дитя вибігли, Водій не встиг. Так що краще не їздити тими дворами….я обїзжаю…тим більше не хочу ремонтувати Машину, наслухана. Водіям, у яких машина постраждала співчуваю.

  11. палій, ти подумай своєю безтолковою головою, якщо всі мешканці нововолинська самі встановлять такі лежачі поліцейскі, яке буде наше красиве місто. а діти у всіх є.

  12. жуоналісти молодці!!! а проложить коротший маршрут від 6 мікрарайона до шахтарського

  13. а я рада за мешканців цього переулку,що вони дружні і домовились….стали і зробили….6-ть лежачих то трохи перебор,але безпека дітей понад усе! Якщо дивитися там у всіх практично є автівки…..якщо їм зручно….то і нам має бути зручно.

    • Я тоже дуже радий буду, якщо вони взагалі перекриють вулицю, вириють противотанковий рів. Тоді їх діти точно будуть в безпеці.

  14. Раніше водії швидкої на виклик на 15-ий мікрорайон їхали через цю вулицю,тепер відмовляються,треба їхати на вулицю Східна далі на Некрасова. А якщо і там мешканці захочуть собі встановити обмежувачі далі куди?І так далі на кожній вулиці…

  15. Будете їхать на тіх горбах зламаете машину, дак визивайте службу яка за це відповідае составляйте акта , і хай вирішують хто це поставив і компенсоюють ремонт ну а як інакше

  16. … стосовно закону… закон треба виконувати і крапка,але чи по закону
    коли дві автівки неможуть розминутися на вузькій дорозі а пішоходи на паркани
    вішаються… чи по закону коли авто одне за другим летить на шаленій швидкості… чи по закону коли для пішохода немає тротуару…
    чи закон не для всіх?

    • ну раз закони не діють, то треба їх відминити. Революційна доцільність понад усе ! Так вчив Майдан !

  17. Я впевнений, що на лежачі поліцейські скидалися тількі ті в кого нема машин, вони б їх по всьому місті понаставляли, в нескінчкнній кількості.

  18. Тут мешкає дуже багато дітей,і деякі з них ще малі,вони не розуміють правил Дорожнього руху,а кому потрібно проїхати через вулицю без лежачих поліцейських.то хай ОБ’ЇЗДЖАЮТЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок