<

У Нововолинську горів під’їзд п’ятиповерхівки. Жителі кажуть – підпал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:26 | 31.05.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарі 2

Жителі будинку №41 на мікрорайоні Шахтарському у Нововолинську шукають кошти для відновлення під’їзду, в якому з 21-го на 22 травня сталася пожежа. 

“Приблизно о 1:45 сусід повертався додому, піднімався по сходинках, було все спокійно, а вже о 2:15 приїхала швидка та пожежна. Як міг під’їзд сам загорітися буквально за кілька хвилин? Це був підпал!”, – розповідає голова ОСББ Олена Трофимук.

ЇЇ серед ночі розбудила дочка, яка мешкає у тому ж будинку. Жінка встала до чотиримісячної доньки та почула запах диму.

“Під’їзд знищений повністю. На 5-му поверсі з внутрішнього боку до дверей не можна було доторкнутися. Рятівники не могли повідкривати вікна, почали вибивати скло, бо весь дим йшов угору. Вікна зрештою лопали самі. У мене дзвінка немає – розплавився. Хто і з якими намірами це зробив – невідомо”, – розповідає мешканка будинку 41.

У третьому під’їзді на кожному поверсі мешкають сім’ї з дітьми. Полум’я швидко підіймалося доверху і якби не оперативна реакція рятувальників, наслідки могли б бути значно гіршими.

Внутрішні двері згоріли повністю, зовнішні – наполовину. Зі стін обвалилася штукатурка.

У будинку є 76 квартир, в під’їзді, який загорівся – 12. В жовтні минулого року мешканці своїми силами зробили в ньому ремонт, також замінили повністю в підвалі водопровідні труби. Жителі відносно нещодавно створили ОСББ. Вони замовили нові двері за кошти, які збирали з людей раніше. Грошей, які має ОСББ, вистачає лише на оплату комунальних послуг.

Люди самотужки чистять стіни, намагаються навести лад в обгорілому приміщенні. Вони обурені, бо до трагізму в цій історії було недалеко, і змушені шукати фінансової підтримки у підприємців для ремонту під’їзду.




коментарів: 2
  1. Дивує, знаєте, коли жителі будинку думають, що їм хтось щось має робити.
    То ваші квартири, приватизовані, ви маєте ОСББ.
    Вже нема Савацкава Саюза, самі-самі-самі.
    Взяли щітки,фарбу і пофарбували.На таку кількість квартир то не така непідйомна сума.Якщо в свому домі щось стається, то якось роблять.
    Чи я не правий?

  2. 100% праві. Пісець…я напевно теж собі пошукаю підприємців, треба в квартирі ремонт і сильно вже ланд ровера хочеться :-D

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця