<

У Нововолинську досі не можуть назвати причину вибуху, який стався місяць тому в житловому будинку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 21.12.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Досі немає офіційної інформації про те, що конкретно сталося в будинку на бульварі Шевченка, 35 в Нововолинську. У ніч з 19-го на 20-те листопада в цьому приміщенні пролунав вибух, внаслідок якого пошкоджено дах двоповерхової будівлі, перекриття між другим поверхом та горищем, повилітали вікна у сусідніх квартирах.

Нагадаємо, що пошкоджень зазнало 6 квартир. Найбільшу шкоду отримало помешкання, що знаходиться під квартирою, де пролунав вибух.

Ймовірно, стався витік побутового газу через пошкодження труби. Офіційної інформації досі немає, причину вибуху пов‘язують з людським фактором. Мешканець квартири, в якій трапився вибух, отримав опіки обличчя та руки 1-го, 2-го ступенів, але від госпіталізації відмовився. На щастя, більше ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що Володимир Рожелюк повідомляв наявність початкової документації, яку розробляв “Волиньпроект”. Внутрішні роботи, зі слів заступника мера, повинні завершити у грудні-січні.

“Переконаний, що навесні мешканці постраждалих квартир заселять свій відремонтований будинок”, – відзначив він.

Натомість інвалід 2-ої групи Петро Смоляр, власник квартири, яка найбільше постраждала від вибуху, вважає, що влада мало уваги приділяє питанню відновлення будинку.

“Вже тиждень не виконуються роботи. Сьогодні був у Рожелюка. Тільки від нього вийшов, прийшли три хлопці від підрядника.

Поки там ще нічого не відновили. Сміття вибрали, змурували дві колони. Я запитував луцьких експертів і вони сказали, що на це потрібно 6-8 місяців.

Ходжу щодень на квартиру. Прийду, гляну – відразу тиск піднімається. У цьому будинку жив 30 років. Мама до тями так і не прийшла після того, що сталося. Живемо з дружиною в родичів, маму забрала сестра у Володимир-Волинський. Була така жвава, а зараз…

Вчора говорив з матір’ю сусіда, в квартирі якого стався вибух. Він ховається, навіть не зателефонував і не вибачився. Тиждень полежав у лікарні і виписався. Ще нема висновку, що це зірвався газ.

В поліції дали довідку, що я потерпілий. І все”, – розповідає чоловік.

Начальник Нововолинського відділу поліції Василь Лесь раніше повідомляв, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України та з’ясовуютьcя усі обставини інциденту. Проте станом на 21 грудня ще немає офіційних висновків і досі не оприлюднена офіційна інформація про причини аварії.

“Цим займається поліція. Висновок мають встановити слідчі органи, вони проходять певні експертизи тощо. Проводив нараду з силовиками, просив, щоб вони це діло прискорили.  Пробуємо закликати до того, щоб вони працювали швидше. На жаль, не все так виходить, як хотілось би.

Зараз місто відновлює будинок. Підрядником є “Нова Аркада”. Ми зацікавлені, щоб закінчити ці роботи якісно та швидко”, – прокоментував ситуацію заступник мера Андрій Сторонський.




коментарів: 6
    • Підрядник *нова аркада*-це ті,що за гроші людей будують будинки один в 10 років,а пан Сторонський -це зам мера-секретар,який в іншому місці написав,що гроші БУДУТЬ закладені на 2017рік.То в чому ви зацікавлені? А пан Сторонський не хоче побачити будинок,де можливе повторення такого ж випадку? А можливо *БУГ* хоче? Фотки є,але прийдіть,бо скажете,що це фотомонтаж,або брехня.

  1. Про що новина?
    Набухався дядько і підрвав будинок
    А хтомає компенсовувати? Місто???
    Я проти щоб з Бюджету міста витрачалися кошти на ремонт
    Хоча правильніше – сусідам допомогти а квартиру в дядька конфіскувати для відшкодуваннязбитків. Думаю є кому її віддати.

    PS
    Завтра молодики які розбили ліхтарі на 100 метрівці також будуть цькувати владу що не освітлює центр міста?

    • А Ви з тим дядьком бухали і бачили,як він підривав будинок,чи являєтесь членом комісії по розслідуванню?А ящо я висуну версію,що була погана вентиляція і це причина вибуху?А ви коли останній раз бачили працівника газового господарства у себе вдома? Впевнені,що у Вас все нормально? Чи може ЖЄК у Вас по графіку димохід чистить?

  2. Потрібно визначитись, як і хто давав дозвіл на індивідуальне газове опалення. Коли це було? Кажуть, що дозволи на ІГО давались за хабар.

    • Анатолій,а при чому тут дозвіл? Ви,мабудь,мали на увазі проектну документацію,акт прийомки?А я ще додам,що в Європі раз на два роки приходить спеціаліст,перевіряє і ставить свій персональний штампик,що аппаратура справна.І не дай бог,щоб не було цього штампика коли прийде інспектор,а він раз в квартал прийде обов*язково,попередньо Вас попередивши.Це я про пошуки винного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок