<

У Нововолинську діти з багатодітних сімей змушені платити за проїзд: водії не чули про скасування міськрадою її ж рішення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:36 | 23.01.2018 / Нововолинськ / , /
Перегляди
10
/ коментарів 27

Водії маршрутного таксі у Нововолинську продовжують брати оплату за проїзд по посвідченню багатодітної сім’ї попри скасування міськрадою її ж рішення, яким обмежувалося право пільгових категорій та безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, що 12-го жовтня на сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли рішення, яким скасували безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку та відповідно встановили платний проїзд – 1 гривню 50 копійок.

Та після звернення Володимир-Волинської місцевої прокуратури до суду з позовом до Нововолинської міськради з вимогами визнати протиправним та скасувати її рішення, платний проїзд ніби-то відмінили. 22-го грудня внесли зміни в рішення, яким обмежувалося закріплене в законі право на пільгове перевезення в громадському транспорті. Перевізників зобов’язали дотримуватися встановлених законодавством норм, тому відтепер проїзд дітей з багатодітних сімей має бути безкоштовним.

Навіть прокуратура Волинської області 10-го січня повідомила, що вона домоглася скасування рішення Нововолинської міської ради щодо встановлення платного проїзду дітей з багатодітних сімей у міському транспорті.

Статтею 13 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що дітям з багатодітних сімей надається пільга на  безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі) за наявності посвідчення встановленого зразка. Рішення міськради в частині встановлення платного проїзду дітям з багатодітних сімей  суперечив вимогам чинного законодавства України й прокурори в суді наполягали на його скасуванні.  

Своїм рішенням від 22 грудня 2017 року Нововолинська міська рада внесла зміни в оскаржуване прокуратурою рішення, добровільно виконавши вимоги прокурорів. Відтак провадження в справі судом закрито, – інформує прес-служба прокуратури.

Начальника відділу транспорту і зв’язку Юрія Коцуру зобов’язали довести рішення до відома підприємств та підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.

Відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю, а саме Світлані Груй необхідно було довести рішення до відома мешканців міста через засоби масової інформації.

Однак, водії вимагають оплату за проїзд по посвідченню дитини з багатодітної сім’ї. Більше того, вони аргументують це тим, що не чули і ніде не бачили, що міська рада скасувала оплату для даних пільгових категорій.

Коцура на ситуацію, яка складається, розводить руками, мовляв держава роками не відшкодовує пільгових перевезень:

“Прокуратура у нас дуже розумна. Проблема в тому, що перевізники – приватні підприємці. Про безоплатний проїзд дітей з багатодітних сімей норма є, але відшкодовувати кошти держава не збирається. Та й занадто користується своїм правом на пільговий проїзд ця категорія. Замість того, щоб пройтися пішки, діти їдуть всього одну-дві зупинки”.

Контроль за виконанням рішення поклали на першого заступника міського голови Андрія Сторонського. Однак, складається враження, що ні міськрада не виконує того, що написала в рішенні, ні перевізники не дотримуються закладених для них норм, та й навіть не повідомлені про зміни.

За ким останнє слово і хто вирішить дану проблему? Чи порозуміються перевізники, пільговики та міська влада? І де тоді прокуратура, яка «домоглася» скасування рішення Нововолинської міськради щодо встановлення платного проїзду дітей з багатодітних сімей? Питання лишається відкритим.




коментарів: 27
  1. Вони що тих дітей понароблювали? Якщо ні то чого їх возити базкоштовно. Хай батьки думають перед тим як робити дітей чи зможуть їх прокормити , вибачте за відвертість.

      • Краще тобі пісатель не попадали мені в руки бо за придурків можна поплатитися…

      • Напевно тебе треба знайти щоб ти мені пояснив за придурка ,дибіли і матір алкашку.а краще молись щоб я тебе не знайшов…

  2. А яка тобі, Коцура, різниця, скільки дитина буде їхати зупинок????!!!!! добре, що хоть прокуратура розумна, раз ти такий тупий!!!! ЦЕ ЯК ДЕРЖАВНИЙ СЛУЖБОВЕЦЬ ТАКЕ ДОЗВОЛЯЄ СОБІ ЛЯПАТИ???? взагалі розуму нема???
    ДИТИНА МАЄ ПРАВО їхати у маршрутці безкоштовно, і їй всерівно, шо там приватні підприємці собі хочуть: не можеш виконати вимоги закону – вали нафіг з маршруту. менше подачок треба носити коцурі і сапогу, тоді буде хватати.

  3. А Коцура завжди розводить руками. Не може навести порядок на кількох маршрутах. То нашо він потрібен? Гнати в шию!

  4. в час коли йде війна держ.службовець який живе з наших податків так висловлюється про дітей,хай запропонує всім товстозадим чинушам з горкому ходити пішки.

  5. Коцурі треба займатись своїми обов’язками- слідкувати за виконанням законів України у тій сфері, де він керує, а не робити крайніми дітей!

  6. Народ в чом проблема,купіть автобус і возіть всіх безкоштовно скікі влізе,маршрути вільні. Я думаю яби це торкнулось щось вашого то виб співали по другому.

  7. перевізники зробіть як ВАНЯ порозривайте нафік ті договора на перевезення і знайдіть собі іншу роботу в області більш ніж 60 маршрутів відкритих та здехніть з полегшенням на Грибовицю вже більш як 5 років немає автобуса і нічо їздять люди на роботу і ті не пропадуть

  8. А чого у Володимирі-Волинському, діти з багатодітних сімей їздять платно???

  9. їздить пільговий пазік селещука номер13 за нього міська влада платить гроші сідайте в нього і катайтеся цілий день за дурно там все включено і не робіть з мухи слона

  10. прально, хай платять ! але цього мало ! нашо дітей вчити в школі безкоштовно (всіх) ? хай батьки платять ! бо бескоштовного нічого не бувае, просто платить держава ! з податків ! а нашо мені, шоб з моїх податкив вчили чиїхось дітей, якшо мої вже давно дорослі ? безкоштовну освіту – геть ! ніхто не підкаже, до феодалізму ще далеко ?

    • ніхто багатодітних безкоштовно не навчає,платять як всі,і книжки купляють і ремонти роблять

  11. Ірина, а Ви , вибачте на слові, не хочете”привалити”на даний маршрут та возити всіх безкоштовно

  12. Люди про що ви пишете? Понароблювали? А хто вам забороняє наробити? Якщо держава дала пільги дітям то чому б ними не користуватися? А що діти з багатодітних сімей не діти? Я тоже мама трьох дітей. І я можу дозволити платний проїзд своїм дітям але коли у моїх дітей є право на безоплатний проїзд я буду цим правом користуватися. А по поводу машрутчиків так вони вже трошки зажралися. Якість обслуговування ніяка.

  13. Краще тобі пісатель не попадали мені в руки бо за придурків можна поплатитися…

  14. Невже у вас дітей немає?Невже діти з чужі?люди що ви говорите?за 1.5грн вдавалися б.Є закон і його треба дотримуватись.За свої пільги ви б горлянки поперегризали.А тут дітей бачите.І так їх і маршрутках принижують як можуть.Пам’ятайте що життя це бумеранг колись і до ваших дітей

  15. правильно, хай краще депутати отримують безплатний проїзд, компенсанцію за житло(нерахуючи субсидій), допомогу одноразуву як наша річна зарплата,і ще багато чого що я незнаю, і вони не оприлюднюють. А ще реформа про медицину скільки вони там викачують грошей. А тут взїлися на багатодітних дітей. Вот про що потрібно говорити!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок