<

У нововолинській школі на 30 учнів виділили 5 підручників із алгебри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:34 | 1.09.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ коментарів 12

До інтернет-видання “БУГ” звернувся Сергій Макаров, дитина якого навчається у 7 класі Нововолинської загальноосвітньої школи №2. Він розповів, що на клас, де вчаться 30 учнів, виділено 5 підручників із алгебри, 6 з геометрії та 3 з трудового навчання.

Сергій Макаров був шокований такою ситуацією. Спочатку чоловік звернувся у Нововолинську міську раду, але там нічим зарадити не змогли, адже підручники постачає Міністерство освіти і науки.

“Соромно, що на 26-му році незалежності дітям не вистачає підручників”, – зауважує чоловік.

Зателефонувавши у Міністерство освіти і науки України, Сергій Макаров отримав відповідь, що забезпеченням підручників займається Інститут модернізації змісту освіти.

Неля Михайловська (керівник Відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту загальної середньої освіти в Новій українській школі) повідомила мені, що держава забезпечила закупівлю підручників на 50%. Інші 50 %  фінансує обласне управління освіти за  рахунок державної субвенції .

Потім зателефонував у Волинське обласне управління освіти, де спілкувався зі Світланою Демковою. Пояснив усю ситуацію. Мені відповіли, що кошти на підручники виділили і для нововолинського місцевого бюджету. Треба, щоб це питання підняли на сесії міської ради”, – розповів Сергій Макаров.

Сергій Макаров написав звернення нардепу Ігорю Гузю, Павлу Кишкарю та депутату Василю Гурі. 




коментарів: 12
  1. Ви що не чули про новий тренд в місті?
    Замість квітів тепер в школу несуть підручники
    Це не жарт

  2. Моя дитина навчається в 5 школі, в 6 класі, не знаю яка ситуація в інших класах, але в нас підручники мають усі, хоча коли отримували підручники, ще на початку літа, то говорили що треба брати раніше бо може не вистачити.

  3. Впроваджують нові програми навчання,нові реформи,а книгам незабезпечення,а вчитися з чого-”з потолка”?

  4. Поки школами будуть керувати мами наркоманів та крадіїв так і буде. Вони не мають часу на ваших дітей, по постійно викупляють своїх з халепи.

    • Ви б краще за своїми дітьми слідкували, а не хочете щоб всім займалися тільки у школах вчителі і директори. а щось не подобається, є 9 шкіл в місті, + спеціальна, то задумайтесь над ними!

  5. 5 школа 7 клас, підручника з алгебри, геометрії, англ.мови і хімії не дали, сказали, що на всю школу по 30 шт, є 2 класи, на клас дали 15, тобто половина учнів без підручників.

  6. Аналогічна ситуація в 6 школі. В 7 класі дитина принесла додому 1 вересня аж 1 підручник з трудового навчання!!!! Жах і позор

  7. В ЗОШ №6 7класи та 5 класи такoж не вистачає підручників на всіх. Цікаво як діти мають вчитися? Чи може батькам ще й підручники купляти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер