<

У Нововолинській бібліотеці відбудеться перегляд документального фільму «Вітаємо на Фукушімі»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 18.04.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У центральній міській бібліотеці відбудеться перегляд документального фільму «Вітаємо на Фукушімі».

20 квітня 2016 року о 14 годині до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи у кіноклубі Docudays UA при Нововолинській центральній міській бібліотеці відбудеться перегляд і обговорення фільму бельгійського документаліста «Вітаємо на Фукушімі».

У фільмі показано один  рік  буднів  кількох  родин  із  Мінамісоми,  що  в  20  кілометрах від аварійної АЕС «Фукусіма-1». Після стількох  зусиль      ліквідаторів,       наукової       невизначеності,         вагань  можновладців  —  кому  вірити?  Лишатися?  Їхати  звідси?  Кожна  родина  ухвалює  такі  рішення  на  самоті.  Режисер  оповідає  про  наслідки  аварії,  аби  нащадки  пам’ятали  про  

них. Але нині над атомною електростанцією знову нависла загроза.  Валізи  спаковано  й  каністри  з  пальним  готові  на  випадок, якщо доведеться тікати якнайшвидше від цунамі  чи землетрусу…

На засіданні кіноклубу присутні будуть мати змогу  обговорити екологічні, медичні і психологічні проблеми, до яких приводять техногенні катастрофи; дізнатися про основні права жителів регіонів, де є екологічні проблеми подібні Фукусімі і Чорнобилю.

 Для  обговорення  проблем, порушених у фільмі, запрошено лікаря, правозахисника та лік09246c26-6f10-4422-9655-15281bed3896відатора аварії на ЧАЕС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер