<

У Нововолинську встановили приватну станцію для моніторингу якості повітря. Заміри онлайн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:41 | 24.10.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
25
/ коментарів 6

Відтепер мешканці Нововолинська можуть у реальному часі спостерігати за станом навколишнього середовища. На 15-му мікрорайоні з’явилася приватна міні станція системи громадського моніторингу атмосферного повітря.

Про це розповів у фейсбук депутат обласної ради Борис Бабійчук.

“Вітаю нововолинців. Першу приватну станцію моніторингу якості атмосферного повітря встановили небайдужі мешканці і підключили до глобальної мережі моніторингу. Датчик встановлено на 15-му мікрорайоні”, – повідомив Бабійчук.

Інтернет-видання “БУГ” звернулося з коментарем до депутата облради. Він розповів про наслідки, які може давати такий громадський контроль, чи з’являться інші подібні приватні станції, чи сертифіковані вони та відповів на інші запитання.

EcoCity – це мережа громадського моніторингу якості повітря. За словами Бабійчука в мешканців міста з’являється можливість контролювати чим вони дихають і в випадку перевищення нормативів показників, звертатися у Держспоживслужбу з вимогою провести перевірку. Згідно чинного законодавства кожен громадянин має на це право.

У реальному часі можна спостерігати за показниками на сайті https://eco-city.org.ua/. Для прикладу, станом на 8:45 24-го жовтня, поточний стан якості повітря, згідно з вимірами станції, є небезпечний. Показники значно перевищували норми.

Прилад заміряє такі показники як NO2 (Оксид азоту) , C2H5OH (Етанол), H2 (Водень), NH3 (Аміак), CH4 (Метан), C3H8 (Пропан), C4H10 (Бутан). Зафіксовані цифри співвідносяться з гранично допустимою концентрацією забруднюючої речовини в атмосферному повітрі.

Приватну станцію може кожен встановити у себе на балконі чи будинку. Як говорить Бабійчук, вартість сягає від 1800 до 3000 гривень.

Читайте також: Чим дихає Нововолинськ: мешканці встановили ще один прилад громадського моніторингу повітря. Коментар фахівця Eco City




коментарів: 6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер