<

У Нововолинську результатів ПЛР-тестів хворі з підозрою на COVID-19 очікують близько тижня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:39 | 15.09.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
44
/ Коментарі відсутні

Станом на 14-те вересня у Нововолинську результатів ПЛР-дослідження на коронавірус орієнтовно очікують 5-7 днів, раніше термін був більший – 12-14 днів. Про це повідомили у нововолинському центрі ПМСД. Розповіли також, як можна здати ПЛР та ІФА – тестування.

ПЛР-обстеження робляться на базі обласного лабораторного центру пацієнтам з підозрою на коронавірус і контактним особам та тим, хто хворіє на пневмонію.

“Раніше були затримки 12-14 днів, зараз роблять швидше, за 5-7 днів приходять результати. Якщо потрібно терміново, можна здати аналізи в приватних лабораторіях, направлення від сімейного лікаря не потрібне. У Нововолинську – це Біокурс або Гемомедіка, вартість близько півтори тисячі гривень. Обласний лабораторний центр зараховує результати з приватних лабораторій і повідомляє центр ПМСД”, – розповіли у медзакладі.

Нагадаємо, станом на 10:00 15-го вересня у Нововолинську зареєстровано 394 випадки захворювання на COVID-19, які підтверджені лабораторно. 279 людей одужали, 10 випадків летальні. За останню добу методом ПЛР підтверджено 18 нових випадків коронавірусної хвороби. Шість людей одужали.

У центрі ПМСД повідомили, наплив хворих з підозрою збільшився, а 87 пацієнтів перебувають на амбулаторному лікуванні. Ця цифра найбільша за період пандемії коронавірусу.

ПЛР-тестування роблять безкоштовно у центрі ПМСД з направленням від сімейного лікаря, а в Нововолинській центральній міській лікарні можна пройти ІФА-тестування на IgM та IgG за бажанням пацієнта (без направлення лікаря НЦМЛ»). Коштує воно 178 та 151 гривень відповідно (тарифи встановлені рішенням виконавчого комітету міськради).

Тестування на виявлення антитіл коронавірусу IgM проводиться щодня, IgG – щосереди. Забір крові з вени проводиться в кабінеті №77 поліклініки (за приміщенням центру ПМСД, поряд з кабінетом «Довіра») з 8 до 9.50 год. за умови попереднього запису за телефонами 36751, 0977592070 з 13 до 14.30 год.

Послугу необхідно оплатити лише після попереднього запису за телефоном через термінали банку, мобільні додатки Приват24, Ощад 24 на рахунок КНП « НЦМЛ» UA 97 303440 00000 26006055521811 призначення платежу: лабораторні послуги ІФА .

Довідково: IgM з’являється на 5-7 день з початку захворювання та засвідчують те, що людина хворіє; IgG – після 14 днів з моменту інфікування та засвідчує, що людина перехворіла даним захворюванням і в неї виробився імунітет.

Даний вид тестування дозволяє ідентифікувати три категорії хворих:

  • безсимптомних носіїв, у яких відсутня будь-яка симптоматика але які можуть заражати інших не підозрюючи цього;
  • пацієнтів із перебігом захворювання легкого чи помірного ступеня тяжкості, у яких з моменту зараження минуло два тижні; У цьому разі ПЛР-тест може не виявити вірус;
  • осіб, які вже перехворіли на COVID-19 та виробили імунітет до коронавірусу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця