<

У Нововолинську на Кроноспані запустили в тестовому режимі нову лінію з виробництва OSB-плити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 3.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
74
/ коментарів 15

В середині травня 2020-го року на заводі «Кроноспан» у Нововолинську було випущено першу ОСП (OSB-плиту), а в той же час мешканці Нововолинська почали скаржитися на сморід у місті, що йде від підприємства.

Про пробний запуск нової лінії на заводі розповіли на офіційній фейсбук-сторінці 2-го червня.

У дописі відзначили, що у квітні було відновлено роботу лінії з виробництва ДСП після простою, а в середині травня випущено першу пробну плиту на лінії ОСП (орієнтовностружкову плиту). Наразі продовжуються пусконалагоджувальні роботи на лінії та її тестування з метою подальшого повноцінного запуску в експлуатацію.

Я повідомили, тоді ж і був запущенний новий фільтр WESP на лінії ОСП.

Нагадаємо, БУГ у 2019-му році повідомляв про те, що Кроноспан розширює виробництво.

На сморід поблизу Кроноспану нововолинці почали скаржитися 20-го травня. Близько ста коментарів лишили під публікаціями у фейсбуці. Тоді у Кроноспані заявили, що все працює в плановому режимі, збоїв у роботі обладнання не виявлено.

Однак мешканці Нововолинська продовжують нарікати на різкий запах поблизу заводу.

Також на Кроноспані розповіли, що до кінця серпня планується запустити і найсучасніший електростатичний фільтр WESP на лінії ДСП. Запуск планувався раніше, але був відкладений через початок пандемії, оскільки іноземні спеціалісти, задіяні до процесу встановлення фільтру, були змушені залишити територію України.




коментарів: 15
  1. Визначити, чи працює кроноспан легко – треба лише вийти на вулицю. Запах формальдегідний по цілому місту і не тільки.

    • Жив на 15-тому первний час, зараз на Шахтарському ніколи не чув аби запах був якийсь, а вот біля Маселка дуже чути олію

      • Значить ти працюєш на кроноспані… Бо там всі кажуть що там всього навсього пар виходить

        • Пар хахах. Він ще й корисний, тож лісом пахне).
          Стільки років розказують про фільтри. А ще досі їх толком увімкнути і встановити не можуть.

  2. “планується запустити і найсучасніший електростатичний фільтр WESP”
    То лише планується , бо хлопці лише його будують, і робота на 50% зроблена.хоча якесь чудо в фейсбук пише що він “працює на всю”

  3. Живу н а 15, не кажу що не чути работу підприємства, але щоб сморід? І саме цікавіше коли “більше 100 коментарів! було залишено виходив на вулицю, намагався унюхати сморід…. но щось не унюхав :)

  4. Трохи знайом з виробництвом, і не працюю на кроноспані, щоб Охх12 не дуже хвилювався, і парує саме сушка, тобто там просто сушать тирсу. І цей пар шкодить не більше ніж 100 будинків на печному опаленні. А ось літєйка поруч з непомітним сізим димком, ось де жахдля легень і печінки оточуючих!!!

    • Я теж думаю що не такий вже і страшний цей кроноспан як його малюють. Ливарний страшніший, його непомітний дим містить в собі цілу таблицю Менделєєва. Живу на Луцькій на кроноспані не працюю. Недавно був в центрі, а там якраз вітер змішав запах курчака і олійного, то я мало не зригався.

  5. Сморід відчувається тоді, коли вітер змінюється в нашу сторону, це буває рідко, але все ж таки буває. От тоді дійсно дихати немає чим. Відразу виникає бажання зїхати з цього пропащого міста…..

  6. Не принюхувався до тої кронозарази , богу дякувати не на 15му живу. Та мені тут в місті сморід від курчака з олійним порою навіть запах власного дезика із-подмишок перебиває , що за 10 см від носа) Мені й того хватає

  7. А ти серйозно знаєш запах формальдегіду??? Мені кажеться шо ні . А тільки чесати можеш. Один щось дурне сказав а ти і всі остальні як стадо повторюте що вам щось смердить

  8. Я продиваю на Ковпака (Героїв АТО) і ніякого запаху не має всі кричать за кроноспан ,що смердить, а за робочі місця Ви нічого сказати не хочите ,що скільки людей працює та кормить свої сім’ї.Потім розказуєте що,дихати не має чим а як дітей не буде чим кормити не думаєте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок