<

У мешканця Нововолинська експрес-тест показав позитивний результат на коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:57 | 28.03.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 20

28-го березня у чоловіка в Нововолинському центрі ПМСД за допомогою експрес-тесту виявили COVID-19. Для підтвердження діагнозу необхідно дочекатися результатів лабороторних тестів.

Як розповіла БУГу головна лікарка центру первинної медико санітарної допомоги Ольга Попіка, чоловік разом із дружиною звернувся в амбулаторію із симптомами коронавірусної інфекції.

Пацієнту провели експрес-тест на COVID-19, який дав позитивний результат. Чоловіка госпіталізували до інфекційного відділення НЦМЛ. У дружини також наявні симптоми ГРВІ, однак тест не підтвердив наявність коронавірусу в жінки. Вона перебуває на самоізоляції вдома.

“Дуже хочеться наголосити мешканцям Нововолинська: не звертатися в амбулаторії. При наявності симптомів ГРВІ, телефонувати своєму сімейному лікарю. Якщо могла бути ймовірність інфікування COVID-19 (контакт з хворим, повернення з-за кордону), про це розповісти. У такому випадку до пацієнта виїжджають додому.

Чоловік, у якого експрес-тест дав позитивний результат, прийшов в амбулаторію. Хворіє з 24-го березня. Лікарі застосували захисні костюми, діяли відповідно до алгоритму дій від МОЗ”, – зазначила Попіка

У пацієнта відібрані мазки, для підтвердження коронавірусу лабораторно, вони направлені до Луцька. Лише способом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) можна точно встановити діагноз. Експрес-тести не дають достовірного результату.

Нагадаємо, у волинянина, в якого експрес-тест показав позитивний результат, коронавірус не підтвердився.

Зазначимо, що двері в амбулаторії центру ПМСД зачинені. Пацієнтам необхідно телефонувати в дзвінок, після чого вийде реєстратор, якому необхідно повідомити мету візиту. Однак, ще раз наголошуємо, не приходьте в лікарню з симптомами ГРВІ, особливо, якщо ви є в групі ризику захворіти на COVID-19.

Телефонуйте сімейному лікарю або на гарячу лінію Нововолинського ЦПМД +380932579215




коментарів: 20
  1. ШАНОВНІ ЖУРНАЛІСТИ “БУГУ”!!!!! Давайте хоч Ви не сійте паніки. По-перше, як Ви пишете “тест-це не діагноз”. По-друге: через такі новини люди будуть панікувати, а це вкрай негативно впливає на імунну систему.
    Ведіть роз’яснювальну роботу про важливість самоізоляції юдей, які прибули з-за кордону або контактують з такими. Ці чоловік і дружина за кордоном не були більше двох років і не контактували з тими, хто був.

    • Напевно Ви все добре знаєте про вищезгадану особу, де і з ким була, напевне мають Вами зацікавитися компетентні органи, для визначення контактів, для запобігання поширення інфектування звороби .

  2. Вони то за кордоном не були, але…! Але він таксував, возив з кордону заробітчан…

  3. бачила його перед цим в аптеці і атб напроти лікарні. уявляю що буде якщо тест буде позитивним

  4. Чому некомпетентні, можливо тепер нарешті люди почують, що їх просять сидіти дома, дітей не пускати в школу, наприклад першу, де вдень на спортивному майданчику більше 30дітей ганяє. Нехай люди знають правду, всі ж так хочуть її знати

  5. Ви справді думаєте що це перший випадок? Та в нашому місті десятки людей є носіями, і я думаю, що це ні для кого не секрет. Вони самі про це не здогадуються. Наші люди не вміють сидіти вдома на карантині. Люди, карантин це НЕ відпустка чи канікули. Побудьте вдома!!!

  6. Від цієї напасті не застрахований ніхто, багатий,бідний. Давайте не будемо тицяти пальцями, це сосується нас всіх. Ми всі можемо бути інфіковані. Давайте підтримувати один
    одного!

  7. Не потрібно панікувати. Підтверджкеея з Києва через 4 або 5 днів. Через паніку люди тепер будуть приміряти на собі симптоми захворювання. Потрібно дртримуватися правил гігієни. Негативні комкнтарі також мають вплив на стан хворого, адже він їх також читає. Давайте краще будемо підтпимувати людей морально. Адже це важливо. Що ми передаємо, яку енергетику, така до нас повертається. Це час подумати над змістом життя, переоцінити пріоритети.Звернутися врешті до Бога з молитвою і покаянням. Змінити себе, вчитися жити по Божим заповідям. Бог є. Хай береже нас всіх Господь, нашу Україну!!!

  8. Наші люди взагалі втратили совість і відповідальність а особливо ті які поверталися за кордону … Їм все байдуже, поперше що не дотримуються карантину , розносять заразу ,наражають на небезпеку сотні інших, у тому числі своїх дітей, батьків ,родину… Журналістам БУГ – велика вдячність що подають таку інформацію , чому скривати , люди повинні знати правду і задуматись що коїться – це світова пандемія , загроза людству . Може людям нарешті пора задуматися, осмислити все по новому , зробити висновки як жити далі… Проаналізувати свої вчинки ,поведінку стримати свою ненажерливість , поберегти те що дане нам природою , мати повагу до батьків і своїх ближніх і нарешті страх божий за свої людські обов’язки … Ми ж не худоба а ЛЮДИ І

  9. Вчора на карйєрі бачив купу людей.І дорослі і діти. “Поляна” накрита, діти ганяють по всьому березі.Дорослі їдять, бухають.Молодь парами прогулювалася, попивали пивко.
    Ось такий карантин в Нововолинську.
    Рибаки хоч сидять одиноко, окремо один від одного.
    А це цілий кагал.

  10. Нажаль,поки не люди не почнуть вмирати, ніхто серйозно до карантину ставитись не буде…

  11. В Італії 3000Є штраф за порушення карантину. Чому поліція в Нововолинську не контролю мешканців? Нач.поліції у відставку.

  12. Поїдьте на Буг сьогодні ,коло блок поста , зліва і справа, купа народу як в парку, чи на концерті, бухають під соснами.
    Про який карантин йде мова?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер