<

У дитини з садка №2 у Нововолинську виявили сальмонельоз. Проводять перевірки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 2.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ коментарів 18

В дитини, яка навчається в дитячому садку №2 Нововолинська, виявили сальмонельоз. В закладі дошкільної освіти проводять перевірки.

Нагадаємо, до інфекційного відділення НЦМЛ було госпіталізовано двоє вихованців садку №2 з підозрою на кишкову інфекцію. На Великдень, 28-го квітня, в редакцію інтернет-видання “БУГ” звернулися мами. Вони повідомили, що у п’ятницю та суботу, 26-го та 27-го квітня, у кількох дітей, які ходять до різних груп садка №2 були виявлені ознаки кишкової інфекції.

Про випадки погіршення самопочуття у дітей, скарги на нудоту та блювоту, високу температуру, стало відомо і з батьківських груп у вайбері. За словами батьків, щонайменше 30 дітей захворіло. Через пасхальні святкові дні дітей переважно лікували вдома. Дехто викликав швидку та звертався до сімейного лікаря.

Двоє дітей було госпіталізовано та взяті посіви на наявність збудників захворювання. Стали відомі результати аналізів однієї захворілої дитини. За результатами бактеріологічних досліджень виявлено сальмонельоз. Відомо також, що у п’ятницю, 26-го квітня, дитина садок не відвідувала. Чекають результатів дослідження іншої дитини.

Після вихідних, 2-го травня, заступник міського голови Андрій Сторонський скликав нараду. Вирішувалося питання про ретельну перевірку дитсадка та вихованців.

Начальник управління освіти Ольга Лакиш у вівторок, 30-квітня, зазначала, що Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбере змиви, проведе дослідження та дезінфекцію в навчальному закладі.

1-го травня батьки також писали від свого імені звернення на перевірку садка у зв’язку із захворюваністю дітей.

2-го травня Лакиш розповіла, що перевірка триває. У закладі дошкільної освіти працює Держспоживслужба. Беруть змиви також у помешканнях дітей, проведуть медичний огляд вихованців. Перевірку пройшли і працівники закладу.

Нововолинськ.com.ua дізнавався, чим годували вихованців садка напередодні вихідних.

«Вранці була рибна котлета і омлет, до них –  чай і хліб з маслом та сиром. На обід подавали овочевий суп із горошком та плов із м’ясом, до них компот та хліб. На полуденок – запіканка із какао. Усі страви  у нас проходять подвійну термічну обробку, друга, зазвичай, у духовій шафі», – зазначила завідувач Нововолинського закладу дошкільної освіти №2 «Колобок» Майя Лучек.

Стан усіх відсутніх моніторять: телефонують до батьків та запитують про причину відсутності дітей, – зазначає видання.




коментарів: 18
  1. Треба ще перевірити постачальників харчів у садок!!!!!!!
    Де вони їх закупляють, як зберігають та постачають!!!

  2. Що ви пишете фігню… Результатів ще не має жодної дитини, є підозра на сальмонельоз.. Результати будуть аж у пятницю….

    • Залежить від того, якою датою взяли бакпосів. Повинні були посіяти при поступанні на госпіталізацію. 5 днів цілком достатньо для дозрівання баккультур на субстраті. Деколи можна і пришвидшити та зробити за 3 дні. Залежить від апаратури. Очевидно, діти поступали в різні дні, тому результати посівів однієї дитини вже є, а іншої ще чекають.

  3. Пропоную “Аптекаршу” – головним лікарем!
    Вона вже давно написала шо то за недуг, розбирається жіночка

    • Запитував нас один професор в університеті: “Будете вчитись чи будете головним лікарем?”☺ Сам професор був лікарем за фахом, тому частенько нас, провізорів, лікарями називав ☺ А діток шкода, бо ця хвороба дає дуже болючі спазми кишківника. Сподіваюсь, їм призначать адекватне лікування і вони швидко одужають.

      • Розумний Ваш професор, мушу сказати.
        Може він просто нашого Мороза знав і тому так казав

      • Я з вами погоджуюся. При ротавірусі у стількох дітей хтось із дорослих мав би також вчепити. Сама з дитиною таким хворіла. А жоден з батьків не скаржився на погане самопочуття і такі симптоми.

  4. Нова тенденція у нашому місті-труїти дітей.Прикордонник -отруєння.Замяли….Школа 6 – отруєння.Замяли….Садок 2- замнуть…Пані Лакиш рулить новим трендом.

  5. О да, в Прикордоннику було цікаво. Ще було купа претензій до тих,хто не побоявся зробити розголос. Все зробили тихо і нібито не масове отруєння. Після такого взагалі не хочеться нічого нікому доводити в нашому місті. Бо розумієш що все схвалено

  6. Хто поверне батькам моральну ,матерiальну витрату? Влада,?Освiта?завiдубча Чи повар? Помилуй Боже!що е дорожче за дитину?Хабарi???

  7. В дітей симптоми один в один, а вони там на кавовій гущі гадають… Відкриваєш першу ссилку в інтернеті про сальмонельоз і читаєш… Завідувачка інфекційним або повний баран в своїй справі, або просто хоче потягнути час і щось приховує….

  8. Про що ви говорите? Мій чоловік літом підхопив кір. Все як в книжці. Так нас спочатку не забрали,бо місць не було в інфеційному, потім коли рвота почалась сильна, то його відправили, щоб кишку глотав. А вдома, на хвилину, троє дітей. А саме головне почалося потім: у завідуючоі лень кір, день ні. Вже потім ми самі зробили аналізи. І опа кір.

  9. І в захист садочка. Моі діти всі відходили в цей садочок. І я не можу і не скажу, що там антисанітарія. Правда з кожним роком іжа ставала трохи гірша. Але на ціле місто, то найкращий садочок. Групи в садочку чисті.

  10. Два роки тому і в іншому садочку була така сама ситуація….. і коли забираєш дитину з садочка ніхто не каже що дитині сьогодні зле і рвало .. а прийшовши до дому дзвониш і перше питання Чи ми звертались в лікарню…такщо скрізь все приховують

  11.  Прикро, за те що сталося, адже завжди була задоволена цим закладом. Звичайно, садочок не новий і не все так, як хотілося, але все ж він завжди був і є на досить хорошому рівні, оскільки там працюють люди, дійсно, віддані своїй роботі, тому обрала саме цей садочок і для своєї дитини.

    • Колись, можливо, і працювали Люди, віддані і совісні, в садочку № 2, а зараз я б такого за усіх працівників цього закладу не сказав би!

  12. Моя сестра ходить до цього садочка. Дякувати Богу вона пропустила цей жахливий період. І всі діти повині здавати аналізи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа