<

“Сину “шиють” самовбивство”, – батько загиблого в АТО нововолинця Василя Касьяна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 11.10.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Василь Касьян, доброволець полку “Азов“, загинув 12-го листопада 2015 року в Маріуполі. Слідчі, які від початку розслідували загадкову смерть, повідомляли батьків, що на тілі загиблого явно виражені сліди насильства.

Причина смерті не встановлена, розслідування триває досі. Батько загиблого азовця розповідає, що Василь посперечався з командиром. Про це говорив, коли приїздив у відпустку  до батьків. Ймовірно, саме через конфлікт з командуванням він не хотів повертатися в Маріуполь, де на той час перебувала його частина.

Касьян Василь, народився 22 серпня 1985 року , пішов добровольцем у лави полку “Азов“. Позивний – “Косий”

image-1

“Син приїхав у відпустку, сказав, що не повернеться в частину. Його попереджували про те, що можуть судити за таке, але він був категорично проти повернення. Потім подзвонили і повідомили, що перевели в іншу роту. Василь дуже зрадів і вирішив їхати. Ми провели його на вокзал.

Зателефонував мені незадовго: “Тату, ніхто мене не перевів, мене вб’ють в поїзді або в Маріуполі. Я онімів. Кажу: “Сину, такого бути не може, вийди з поїзда і їдь назад додому. А він: ” Не можу, бо за мною “хвіст”.

Десь біля 17:00 нам повідомили про його смерть. Буквально за декілька годин від останнього дзвінка.

Зверталися до ворожки, яка відразу сказала, що сина нема в живих. Розповіла теж, що вбивали двоє. В кімнату, яку винаймав в Маріуполі, заходили п’ятеро.

Слідчі найперші написали, що явно виражена насильницька смерть. Дозволили нам забирати тіло. Проте “Азов” не віддавав тіла – сказали, що ще їхнє слідство буде йти.

У підсумку зробили з нього психа, ніби сам себе вбив. Як він міг вдарити себе ножем 5 разів, при чому два рази попасти в одне місце? Вони “шиють” йому самогубство!”, – розповідає батько загиблого Василь Петрович Касьян.

Після трагічної смерті бійця батьки отримали разову допомогу у виконкомі Нововолинської міської ради – на бус, щоб забрати тіло, похорони і на пам’ятник. Подружжя Касьянів оббивають пороги, щоб хоча б онучці пільги “вибити”, адже син пішов воювати за Україну…

Наразі близькі встановлюють факти того, що саме сталось у Маріуполі 12-го листопада минулого року.

Можна припустити, що певні “кадри” отримали “карт-бланш” від Генштабу на подібні випадки позастатутних відносин між бійцями та командуванням. Подібні методи вищі чини за звичкою сприймають як “посилення дисципліни знизу”, через те у більшості випадків подібні злочини покриваються самою верхівкою Військової прокуратури.

Саме в такий спосіб там звикли “цементувати” свою владу на низових ланках офіцерського складу.

Добитися правди і притягнення до відповідальності винних можна лише приверненням уваги громадськості до цієї справи та подібних фактів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця