<

Суд виніс вирок Терлецькому і Статочнюку у справі вбивства Катерини Литкіної [Оновлено]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:22 | 27.03.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
192
/ коментарів 20

Ковельський міськрайонний суд виніс вирок Максиму Терлецькому та Назару Статочнюку у справі вбивства неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної, яке було скоєне у ніч з 1-го на 2-ге серпня 2016-го року.

Статочнюка засудили до 14 років 6 місяців позбавлення волі, Терлецького – 13 років 6 місяців. Обом врахують строк перебування під вартою.

Під час засідання 26-го березня суддя Ірина Логвинюк зачитала вирок, попередньо роз’яснюючи, від яких травм загинула Катерина Литкіна.

Зазначимо, що неповнолітній було нанесено не менше 8-ми ударів тупим предметом, який не був віднайдений правоохоронцями. Під час слідчого експерименту Терлецький доповів, що дівчину били битою.

Судді визнали пом’якшуючими обставинами щодо Терлецького каяття і часткове сприяння слідству.

“Суд врахує те, що обвинувачений Терлецький попросив пробачення та своїми показаннями і участю в слідчому експерименті частково об’єктивно посприяв досудовому розслідуванню, установленню обставин вчинення злочину та встановленню істини у справі.

Суд також врахував думки потерпілих, які не простили обвинувачених і просили для них найсуворішого покарання”, – зазначила Логвинюк.

Варто зауважити, що Назар Статочнюк так і не розкаявся у вчиненому та не попросив вибачення у батьків вбитої дівчини.

Нагадаємо, що справу розглядала колегія суддів у складі Ірини Логвинюк, Сергія Панасюка та Олени Восковської.

11-го серпня 2016-го року близько 21 години у Нововолинську на териконі шахти №3 знайдено тіло 16-річної Каті Литкіної. Після десятиденних пошуків зниклої доньки (із залученням поліції) батько знайшов її мертвою. У дівчини була розбита голова, обличчя понівечене та прикрите волоссям. Підозри впали на знайомих хлопців Каті, двоюрідних братів. У вечір, коли зникла, виходила віддати одному з них диск та малюнки. Обоє після вбивства залишили країну. Один із них проживає в Словенії, тому поспішив додому. Інший виїхав за кордон, проте невдовзі повернувся. Підозрюваних затримали. В молодшого – Назара Статочнюка – знайшли флешку Катерини Литкіної, яка зникла з її телефону. Комп’ютерна експертиза показала, що напередодні вбивства він неодноразово переглядав фрагмент фільму “Безславні виродки” із розбиттям голови. У Ковельському міськрайонному суді відтворили відео слідчого експерименту за участю обвинуваченого у вбивстві Максима Терлецького, який розповів, що вбивство скоїв його брат, а він допоміг перенести тіло. Його показання містили розбіжності з показаннями свідків, що врахував суд при ухваленні вироку.




коментарів: 20
  1. Як довго чекали правосудия рiднi.Як довго мордували iх адвокати диявола.Спiвчуваю

    • Дай Бог здоров’я вам судії за вашу непідкупність і справедливість і також прокурору, адвокатам потерпілих, 12-му каналу за небайдужість до горя потерпілих дівчини красуні та свідкам за їхню мужність. Многії і благії літа вам. Батькам бабусі та усій родині Каті великої Божої підтримки та утіхи. А тим адвокатам які захищали і вигоражували тих виродків ганьба. А їхні матері нехай день і ніч на колінах зі сльозами вимолюють у Бога прощення за те що виростили своїх синів убивць. А Катрусі Царство Небесне. Вічна пам’ять їй!!!

      • спасибо Вам большое,о.Сергий, за молитвы за Катеньку и за поддержку! с нами Господь Бог! Слава Богу!

  2. Щира вдячнiсть та низкий уклiн суддям, що не заплямували свою честь та гiднiсть!!! Ще е непiдкупнi суддi! Воiстину ЧЕСНИЙ СПРАВЕДЛИВИЙ СУД! ЧЕСТЬ ТА ХВАЛА!

  3. Вбивці нестимуть покару. Усе життя. Вони закатували Катю. Вони 2.5 роки катували її маму, бабусю, тата. (Побачте, дівчата! За так званими: чоловічою увагою, успішностями, подарунками, солодкоспівами, манерностями може ховатись брехливий, підлий вбивця. Задумайтесь, матері, батьки! Чи зможете дізнатись,хто в дійсності оточує Вашу дитину)? Хіба виникають такі виродки на порожньому місці? Ні. Отже,це виклик і біда суспільства.

  4. Я не знайома ні з однією із сторін. І не дай Бог нікому пережити те, що пережили батьки і рідні Катрусі. Але, на мою думку, біда і в тих сім’ях, чиї діти здійснили це страшне вбивство. Вони не подумали, що, позбавши життя невинної дівчинки, і в свої сім’ї також принесли горе. Адже їхніх рідних люди тепер будуть супроводжувати осудливими поглядами. Ці хлопці самі своїми руками зіпсували своє майбутнє, вчинивши таку страшну і непоправну помилку. Ніяка людина не має права забирати життя іншої людини ні при яких обставинах. В такому молодому віці тільки жити і радіти, а тут такі страшні і неадекватні вчинки. Чому стільки ненависті в такому юному віці?…..

  5. Замордували Ангела, скориставшись іі довірою! Таке іх нутро вбивати слабших, ні жалості, ні каяття! Шкода, що немає довічного, навіщо такі в суспільстві? В них живе Сатана.

        • дарагой представитель меньшынств, где ты здеся шутку углядел? или привычка глубоко заглядывать не помогла тебе понять, што ты лох?

  6. нічого з статті не ясно, то нащо вони це зробили – бухі були, чи вона їх обідила чи обібрали її чи як вони пояснюють???? а ваабщє скоти як би не пояснювали

    • тепер це не має значення, те що під були кайфом то не виключено, може й самі не все пам’ятають. Швидше за все. Добре що не приписали цей злочин як вбивство у стані фізіологічного афекту ( як то кажуть внаслідок тяжкої образи потерпілою особою винного — брутального і цинічного приниження гідності особи і тд.), а то й ще менше получили би тварі. Або й щось інше вигадали. Якби ця справа не набула такого резонансу, то не сумніваюсь – ще й відмазали би виродків

  7. Вийдуть пітушками… Буде уроком для усіх (виродків) перш ніж забрати життя людини добре подумають. Вчиться бути людьми.

    • Гей Статочнюк і Терлецький вам іще не хочеться потанцювати під веселу музику? Гадьоноші!!! Шкода і прикро що немає смертної кари для таких виродків.

  8. СПАСИБО большое интернет-изданию БУГ и ОСОБЕННО корреспонденту Юлии Ховайло! ОНИ на протяжении всех этих 2,5 лет всячески помогали нам и поддерживали нас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця