<

Сторонський прилаштовує дружину назад у виконком, Бадзюнь хайпує: нововолинські депутати змушені зібратися на позачергову сесію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:02 | 29.07.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
5733
/ коментарів 6

30-го липня відбудеться позачергова сесія Нововолинської міської ради. На порядку денному – одне питання: збільшення штату виконкому на одну посаду. Змушені це зробити, аби прилаштувати дружину Сторонського, яку поновили на роботі рішенням суду. Крім того, їй мають сплатити майже 100 тисяч гривень за час вимушеного прогулу та компенсувати моральну шкоду.

Пропонується збільшити на одну штатну одиницю відділ ведення Державного реєстру виборців. На цій темі, як і завжди, вирішив хайпанути свободівець Андрій Бадзюнь та написав обурливий пост у фейсбуці.

Невідомо, чи запитав депутат у своїх колег, чому рада вимушена позачергово зібратися на сесію. Та виконати рішення суду міськрада зобов’язана і поновити на посаді головну спеціалістку відділу Інну Сторонську, дружину колишнього першого заступника міського голови, секретаря ради Андрія Сторонського (нині – заступник голови Володимир-Волинської РДА).

Працівницю виконкому звільнили 16-го березня за скороченням штату. Повернутися на свою посаду жінка вирішила через суд. Сторонська вимагала визнати протиправними дії нововолинського міського голови Бориса Карпуса, поновити її на посаді, відшкодувати втрачений заробіток і судові витрати, а також сплатити моральну компенсацію у сумі 10 тисяч гривень. 

Нагадаємо також, що депутат Нововолинської міськради Микола Лукашук звернувся в поліцію з фактом грубого порушення трудового законодавства. За його словами, дружина заступника ексмера Нововолинська Андрія Сторонського, працюючи в виконавчому комітеті, отримувала заробітну плату навіть за відсутності на роботі.

Волинський окружний адміністративний суд 14-го липня задовольнив майже всі позовні вимоги Сторонської: визнав протиправним та скасував розпорядження міського голови про її звільнення та поновив на посаді. Також стягнув з виконкому міськради на користь Сторонської 96 тисяч гривень заробітку за час вимушеного прогулу (з розрахунку 23 тисячі в місяць) та моральну шкоду в розмірі 3 000 гривень. Крім того, 10 000 грн судових витрат.




коментарів: 6
  1. До чого тут Бадзюнь?Карпус зі своїми радниками і юристами лохонувся,а компенсацію заплатять з бюджету.

  2. По-перше, сесія має розглянути питання занадто високих зарплат нововолинських бюрократів. Адже 23 тис грн (і не тільки Сторонській, певно, такі та вищі зряплати у всіх) це вже маразм.
    По-друге, сесія має розглянути питання відшкодування коштів громади за рахунок підписантів наказу про звільнення.
    По-третє, сесія має розглянути питання доцільності юридичного відділу міськради.

  3. Юридичний відділ має бути, інша справа в професіоналізмі й компетентності його працівників. Перегляньте засідання суду, там той юрист нічого не знає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок