<

“Шлюб за добу” можна оформити уже і в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:05 | 25.11.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року № 812-р «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 № 502» розширено перелік населених пунктів, в яких запроваджено Пілотний проекту щодо державної реєстрації шлюбу «Шлюб за добу» та  відтепер такою послугою можна скористатися у нашому місті.

Послугу з організації проведення державної реєстрації шлюбу «Шлюб за добу» буде надавати Нововолинський міський Палац культури (далі організатор).

Надання послуги з реєстрації «Шлюбу за добу» здійснюється організатором на підставі договору, укладеного в письмовій формі із заявниками, згідно з примірним договором, рекомендованим Міністерством юстиції України та  поданої заявки на проведення реєстрації шлюбу.

Для укладення Договору з організатором та подачі заявки нареченим необхідно мати такі документи:

  1. Паспорти громадян України.

У разі якщо один з наречених є іноземцем, то пред’являється його паспорт та документ, що підтверджує законність перебування його (її) на території України.

  1. У разі якщо наречені або один із них раніше перебували у шлюбі, – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя).

Документи видані іноземною державою повинні бути належним чином засвідчені та подаються із нотаріально засвідченими перекладами на українську мову.

  1. Документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг, що надаються відділом ДРАЦС.

Організатор забезпечує подання заявки на проведення державної реєстрації шлюбу за формою, встановленою Міністерством юстиції України, до Нововолинського міського відділу  державної реєстрації актів цивільного стану , з додаванням копії договору про надання послуги з організації проведення державної реєстрації шлюбу, а також документів про сплату державного мита та платних послуг, що надаються відділом ДРАЦС.

Державна реєстрація шлюбу проводиться у строк, визначений нареченими, у тому числі у день поданої заявки.

Отже, для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки «ШЛЮБ за добу»  нареченим необхідно зробити кілька простих кроків:

  1. Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу: Нововолинський міський Палац культури, бульвар Шевченка 6.
  2.  Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги та заповнити заявку про проведення державної реєстрації шлюбу.
  3. Обрати дату та час для проведення державної реєстрації шлюбу.
  4.  Вчасно зявитися на власне весілля.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер