<

Школярі в Нововолинську не матимуть пільг на проїзд у маршрутках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:33 | 23.12.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарів 17

З 2-го січня в Нововолинську зросте вартість проїзду в міських автобусних маршрутах, по місту встановили тариф 5 гривень. Діти шкільного віку будуть сплачувати повну вартість – уряд скасував пільгу.

Нові тарифи затвердили 20-го грудня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

У коментарі журналісту «БУГу» начальник транспорту та зв’язку Юрій Коцура та перевізники, які також приходили на засідання виконкому повідомили, що учні будуть платити повну вартість за проїзд.

Як з’ясувало видання Нововолинськ.com.ua міська влада Нововолинська дотримується правил і все робить згідно норм чинного законодавства.

Кабінет Міністрів України виключив із Постанови №176 «Про затверження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» підпункт №8 пункту №159 про те, що у період з 1 жовтня по 15 травня квитки дітям від 6 до 14 років продаються за пільговою ціною (зі знижкою 25% вартості).

Нагадаємо, до попереднього підвищення тарифів у березні 2018 року до 4-х гривень з 3-х, для учнів діяла 50% знижка на проїзд. Та після того, коли між перевізниками, дітьми з багатодітних сімей та владою почали відбуватися конфлікти з приводу безкоштовного проїзду для такої категорії, було “розтавлено всі крапки над і”.

“Щоб не звинувачували у незаконних діях та щоб дійти згоди із перевізниками щодо безплатного проїзду дітей із багатодітних сімей, тарифи відповідатимуть нормативно-правовим актам”, – говорив заступник міського голови Андрій Сторонський.

Тож, коли встановили проїзд по місту 4 гривні, для школярів він складав 3 гривні, виходячи з постанови Кабміну про 25% знижку. А тепер, коли уряд виключив даний пункт і позбавив дітей пільги, вони будуть платити повну вартість.

За словами Коцури, скасування пільг для учнів відбувається в межах законодавства.




коментарів: 17
    • а при чому тут гройсман ? читайте конституцію України і закони про місцеве самовпорядкування – зараз майже все з фінансами крутить місцева влада, так що в нововолинську з жирних котів сапожніков-сторонський-рожелюк давно перетворились в ожирівших свиней, а ви гройсман…..

  1. Хороша логіка. Нащо мають сперечатись батьки з перевізниками – нехай діти платять “бідним” перевізникам по повній і ніяких суперечок. Як завжди у нас – на дітей і на пенсіонерів держава поклала великий болт…

  2. хай сторонський з коцурою скинуться з тих грошей ,про які мало хто знає. це ж для дітей.

  3. А чинуші з міськвиконкому на службових авто возять свої дупи і нічого їм і вони собі не скасовують

  4. Так і пенсіонери також не мають пільг на проїзд.В Луцьку в маршрутках неїздять пенсіонери,багатодітні,(безкоштовно),також і Володимирі,Ковелі,Червонограді,також неїздять.А в Нововолинську їздять.ПОКИ.

  5. Давайте зрівняємо всіх дітей.Нехай проїзд для дітей усіх 3 грн.Треба з перевізниками дойти спільної мови.Вони будуть за .Чому за багатодітних страждають прості.Ви всі згідні.Попробуйте і все буде добре.Незїдайтеся на перевізників.Як Бабійчук за своїх дітей добився.А остальні їздять по 5грн.Давайте всі нехай платять по 3грн.

  6. Класно вам в Новіку ,багатодітні безкоштовно ,решта по 4 грн.А з Благодатного діти їдуть за 9 грн незважаючи на статус .Просто магнати в нас живуть і вже навіть не возмущаються .А Бабійчук молодець хоть хтось добився для дітей пільги ,і ви добивайтесь!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця