<

Шахти «Волиньвугілля» залишилися без електрики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 1.04.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 8

З 1-го квітня шахти ДП «Волиньвугілля» перестали забезпечувати електричною енергією, керівництво вчасно не знайшло постачальника. Робота копалень №9 «Нововолинська» та «Бужанська» припинена.

Електроенергію на шахти «Волиньвугілля» передає ДП «Регіональні електричні мережі». Без договору за власний рахунок керівництво зголосилося хоча б відкачувати на копальнях воду, щоб їх не затопило. На кілька годин подається електроенергія, та робота підприємств заблокована, шахтарі не працюють.

За коментарем звернулися до в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка. Він зазначив, що займається питанням відновлення електроенергії. На запитання журналіста як виникла така проблема і як її вирішити коментарі не надав.

Я зараз у Києві вирішую це питання. Світло є. У нас проблем немає. Займайтеся виборами“, – зазначив Пилипюк.

З приводу припинення постачання електроенергії на шахті взяли коментар в директора «Регіональні електричні мережі» Олега Адмаського. Він розповів, що о 00:00 1-го квітня припинився строк дії договору з постачальником “останньої надії” ДПЗД «Укрінтеренерго», а відтак елекроненергію надавати на шахти вже не можуть.

Змінився закон «Про ринок електричної енергії» і з 1-го липня по 31-ше грудня 2018 року вугільні та інші державні підприємства повинні були знайти постачальника. Нововолинські шахти уклали договір з
постачальником “останньої надії” на 90 днів (до 1-го квітня). За цей час шахта №1 та шахта №10 знайшли іншого постачальника, а копальні «Волиньвугілля» – ні. Така ж ситуація і з вугільними підприємствами інших регіонів (лише «Львівугілля» потурбувалося про забезпечення електроенергією).

Зазначимо, що нововолинські шахти боргують ДП «Регіональні електричні мережі» 230 мільйонів гривень, в тому числі 160 – «Волиньвугілля». Також за час роботи з постачальником ДПЗД «Укрінтеренерго» копальні заборгували близько 20 мільйонів гривень і йому.

Не передбачено процедури, що робити підприємствам, що залишилися без електричної енергії. Припинили передавати на шахти «Волиньвугілля», бо закінчився договір. Не потурбувалися вчасно, тепер така ситуація. Якщо і знаходиться постачальник, то він має замовити передачу електричної енергії, хоча б за 15 днів укласти з нами договір про співпрацю“, – розповів Адамчук.

Додамо, що на сайті Прозорро був розміщений тендер від 10-го грудня 2018 року. Підприємство «Волиньвугілля» намагалося знайти постачальника, предмет закупівлі – «Електрична, теплова, сонячна та атомна енергія» з очікуваною вартістю 32 142 420 гривень. Та торги не відбулися. Вочевидь після цього і був укладений договір з постачальником “останньої надії” ДПЗД «Укрінтеренерго».

Договір закінчився, шахта без електрики. Інтернет-видання «БУГ» буде слідкувати за ситуацією.




коментарів: 8
  1. як їздили до порошенка на зустріч треба було попросити трохи електрики…

  2. Пора брати в руки кайло і завести пару коней вагонетки пхати… Коногони…

  3. Но виноват то во всем снова Порошенко не так ли? Зеленский наведёт порядок быстро и будет очень весело всем

  4. В лютому 2018 добули більше 6-ти тисяч тон вугілля і якось так без пафосу, а тут 4 і Рівненська сфера фігню показує, з пофарбованим комплексом якого на шахті ніхто не бачив, і всі вже корони повдівали, і крила начіпили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер