<

Чи отримають шахтарі зарплату? Заступник міністра енергетики Анатолій Корзун побував на шахті №10 «Нововолинській»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 17.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
515
/ Коментарі відсутні

16-го серпня на шахту №10 “Нововолинську” приїхав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Корзун Анатолій та начальник Управління технічної політики у вугільній промисловості Олександр Коровка, також на зустріч прибув нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

Делегація на чолі з заступником міністра оглянула територію будівництва копальні та поспілкувалася з працівниками. Анатолій Корзун переконався, що спорудження потребує уваги. З початку року відсутнє фінансування, шахтарі сумлінно працюють, але для продуктивнішої роботи, звичайно, необхідні кошти. Зауважимо також, що шахта має кредитну заборгованість, приблизно 6 мільйонів, яку потрібно виплати в найпершу чергу, тому гроші прийняти треба документально, щоб не виникали відповідні питання із державного казначейства.

Віктор Сапожніков стурбований проблемним становищем, запевняє, що шахта є живим об’єктом. Керівники шахти та делегація обговорювали перспективи. За планом розмови до роботи підготувати потрібно хоч 2 лави, в іншому випадку економічно не вигідно розпочинати дію. Взагалі, за першим проектом працювати повинні були 4 лави, але на такий масштаб необхідні великі гроші.

“Шахтарі збирають збори, приймають рішення та разом їх виконують. Через затримку зарплатні створили ініціативну групу, мер підтримує колектив, постійно здійснюється візити до губернатора, тобто контакт з місцевою владою налагоджений”. – зазначив директор шахти №10 Сергій Кожушкін.

_MG_1350
Директор шахти №10 “Нововолинська” – Сергій Кожушкін

_MG_1339
Шахта №10 “Нововолинска”

Піднімалось питання заборгованої заробітної плати шахтарям. Нерегулярна виплата грошей знижує репутацію Нововолинська, погіршує рівень життя та налаштовує на масштабні мітинги, які заважають нормальній діяльності міста. Заступник міністра пообіцяв, що до Дня шахтаря 8,9 мільйонів на зарплату буде виділено. Головне узгодити ці кошти з міністерством фінансів.

Зауважимо, що голова профспілки “Нововолинської” шахти №1 Анатолій Мухомеджанов у червні місяці звернувся офіційною заявою до міністра МВС України Арсена Авакова, в якій просив розібратися з фактом затримки заробітної плати шахтарям за 4 місяці. В документі було повідомлено про те, що затримка заробітної плати сприймається як тяжке порушення законодавства. Злочинні дії або бездіяльність змушують колектив організовувати акції на захист своїх прав, а такі дії створюють соціальну напругу.

1

В липні голова профспілки Анатолій Мухомеджанов отримав відповідь на заяву від Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки. Було зазначено, що офіційний лист розглянуто і викладені в ньому відомості не вказують на наявність злочину.

2

Коли ж гроші частково були виплачені, Анатолій Мухамаджанов отримав лист від Управління захисту економіки у Волинській області в якому було повідомлено, що заяву щодо невиплати заробітної плати працівникам ДП “Шахта №1 Нововолинська” за лютий – травень 2016 року було розглянуто. Також встановлено, що вищевказану заборгованість із заробітної плати за лютий, березень та часткво за травень 2016 року погашено 30.06.2016,  тому проведення перевірки припинено.

3




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок