<

Сесія Нововолинської міської ради: депутатський запит щодо скарг жителів на сморід неподалік шахти №2

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 1.12.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
31
/ коментарів 60

1-го грудня у Нововолинську відбулася дванадцята сесія міської ради. Серед депутатських запитів, які озвучувалися – і запит Леоніда Климовича, що стосувався скарги жителів масиву забудови шахти №2 на сморід та викиди незрозумілого походження.

Можливий варіант утворення неприємного запаху – один із цехів олійно-жирового комбінату, що розташований недалеко від осель людей.

Варто зауважити, що неподалік знаходиться і відстійник Нововолинського водоканалу, що теж може бути причиною смороду.

«Комісія виїжджала на олійно-жировий комбінат. Та на момент її присутності там викиди та запах не спостерігалися. Цистерни були порожні, нічого не спалювалося, хоча мешканці кажуть, що інколи, не систематично, буває сморід. Комісія визнала, що  підприємство не є джерелом запаху», – зауважив Леонід Климович.

img_1020

«Цей сморід періодично є. Але підприємство працює тоді, коли вітер віє в іншу сторону», – додав Віктор Ярема.

img_1028
terd_fjfmc8
ec2gznvegjc
img_1029




коментарів: 60
    • Оскільки запит мій, та згадується моє Прізвище – буду намагатись відповідати на кожен більш – менш ЗМІСТОВНИЙ коментар .
      Отож: Шановний Агафон ( хоча я сумніваюсь , що це Ваше спражнє ім’я) забашляли дві, три , чотири тисячи доларів – це Ви хтіли прочитати?
      Враховуючи що, членів комісії було десятеро , нормальна сума виходить.

      • Леонід,а ви не хочете дати відповідь громаді на питання-ЧОМУ *ПАН КУРЧАК* З*ЯВИВСЯ НА ТОМУ МІСЦІ ДЕ ВІН Є? ТА Й ІНШІ СМЕРДЮЧКИ. ВАМ ЦЕ НЕ НАГАДУЄ *КРОНОСПАН*? ДЕ ОБІЦЯНИЙ *ТЕХНОПАРК*? ЯК ВАМ ІДЕЯ СТВОРЕННЯ В НОВОВОЛИНСЬКУ ПАРКУ ЗАСТІЙНО_-ФЕОДАЛЬНОЇ ЕПОХИ? Доречі,а де подівся наш ЛЕНІН,демонтований раніше?

        • Землі в місті , тим більше такими великими ділянками немає, ділянка там де вони побудувались чи не єдина віддалена від житлової забудови , враховували також близькість до очисних споруд – брудні ці кури)))
          Кроноспан побудувався на місці колишньої бавовно-прядильної фабрикі, ливарний , м’ясокомбінат , завод СТО- всі ці підприємсва проектувались та будувались з врахуванням так званої рози вітрів (переважний напрямок вітру ) з таким розрахунком щоб запахи не йшло в сторону міста ,власне тому, ми відчуваємо їх , коли вітер міняє свій напрямок і віє з сторони поля.
          Леніна продали якомусь приватному колекціонеру , який створює парк радянської епохи . На ті гроші рішенням міської ради замовили та відлили дзвони для нашого Свято-Духівського собору.

          • Дякую за оперативну відповідь.Тільки я не погоджусь з Вами,що розу вітрів враховували-бо Ви,як житель Нововолинська,не можете заперечувати,що в нас дують переважно західні вітри.І коли почали будувати завод СТО-не було житлового масиву-15,5.6 мікрорайон,а Кроноспан побудували не так давно і на людей просто начихали.Зрозуміло,що житловий масив не перенесеш і єдиний вихід-це суворі норми екобезпеки підприємства.Знаєте,мені просто начихати на аргумент-землі немає!!!В нас є мер і цілий депутатський корпус і це ваш обов*язок вирішувати такі питання. Зрозумійте мене правильно-вас ставлять в позицію протистояння Нововолинськ-Іваничівський район і це позиція обласної ради,яка повинна вирішувати такі питання,але ніхто не дає права Нововолинській владі створювати проблеми жителям міста.А місто може розвиватись і без шкідливих виробництв-просто потрібно поміняти мислення-РАДИКАЛЬНО.Думаю це слово вам зрозуміле.Хочете-зустрінемось-є одна ідея від якої тяжко буде відмовитись навіть ВИСОКІЙ ВЛАДІ.

  1. То з самостроя сморід іде. Там люди тримають свині, качки, курей-от і смердить з самостроя.

  2. Сморід йде приблизни з середини липня від фабрики по переробці курей біля 2 шахта. Я думаю що людина в якої повністю відсутній нюх не відчує запах біля заправки Укрнафти в районі 2 шахти.

    • З нюхом у мене все добре ! Нажаль проживаю трішки далі від “джерела забрудненн” ))) І не маю часу постійно досліджувати запахи…. Прошу Вас напишіть скаргу, бажано із підписами мешканців , обіцяю від свого імені та за підтримки фракції написати та оприлюднити на сесії міської ради депутатське звернення . Також гарантую , що колегі – депутати таке звернення підтримають.

    • Доводжу до Вашого відома , що у Олійно – Жирового хазяїн не менш потужний ,але ж комісія була створена і ми приїхали. Ніхто ні на кого не наїзжав! Були заяви від громадян – мешканців масиву забудови шахти №2 стосовно саме ОЖК -була реація. А слово наїхати трішки не підходить. Давайте звернення мешканців , “наїдемо” і на кучак.

    • Рекомендую ще раз написати на них звернення по Пану Курчаку, тоді вже словоблудства та бумажної бюрократії не буде, а так попав №під роздачу№ тільки ОЖК, а Пан Курчак в стороні.
      Манюня, після звернення, утворення комісії, підтвердження факту забруднюючих викиді(смороду), він тобто Климович буде в повній *упі

  3. Скільки можна терпіти те бидло яке сліпе,глухе,і думає що саме розумне,прикриває того курчака,яке сепарам кури продає.Гнати їх в шию.От як в Устилузі громада вирішила-чи то привласнила державний кордон.

    • Ну якщо сепарам кури продає – давайте факти , а не домисли. Правда не зрозумів кого Ви бидлом назвали і за що .
      А щодо кордону…. ну не знаю що краще ? Продавати сєпарам кури( враховуючи ту якість м’яса) – довго сепари не протримаються! А кордон це Держава . Порушення (привласнення) кордону – державний злочин!

      • Продавати сєпарам кури( враховуючи ту якість м’яса) – довго сепари не протримаються! молодець Леонід))а на рахунок НАС(тих,що не сепаратисти..наприклад,нововолинці),скільки ми протримаємося?????

        • На все воля Божа .
          Але якщо їсти сало домашнє, менше хімії – я думаю довше як на тій курятині.

      • Тільки не “воно” гаразд ? Для недолугих пояснюю ще раз, я не нюхаю запахи і не відрізняю . Я реагую на звернення мешканців в межах своїх повноважень. У скарзі люди чітко написали запах йде від ОЖК! Був час вони спалювали там якусь гидоту.

    • Запитай вебер у Льоні чи він голосував:
      -за те щоб був Пан Курчак в Нововолинську;
      -за те щоб продали Мартиняку 4,5 га землі за смішну ціну 12 грн. за м.кв.при реальній вартості з комунікаціями(електрика, каналізація),прямий вихід на трасу Ковель-Львівбіля 50 грн;
      П.С.Хто і куди поклав різницю в карман.

      • А чого сам не запитаєш?
        Голосував за курчак , це правда . І зараз би проголосував . Спробую пояснити чому , через дорогу від курчака поле – це вже не міська земля , побудуйся курчак на тій землі – всі податки йши б в Іваничивський район. Те саме і з робочим місцями (податок на зарплату).
        Ніхто не каже що той самий курчак тільки пайової участі сплатив 850 000 гривень. Я не захищаю його , лиш намагаюсь прояснити ситуацію і свої дії. Були на сесії представники підприємства , переконували , що запахів не буде … але маємо те , що маємо. Але помилка , яку можна виправити не є помилкою.

        • Може щей поясниш чому не побудована інфрастуктура Паном Курчаком,пішоходна доріжка до центру, освітлення, що там ще мало бути та приймалоя в рішенні,тиж голосував за це, а тепер в кущі, а працівники болото місять по узьбіччях та в темноті ходять,ай-яй-яй-яй-яй.
          Може забув то підніми рішення, старожили Чайка, Рожелюк, Магомаєв, Тарасенко нагадають, бо так трубили що за рік зробите?

    • Сплата податків – це обов’язок , а не добра воля підприємця. А вимагаємо ми лиш одного – смороду зась. От і вся політика.

  4. Не тебе Леонід особисто а всіх депутатів які корчать з себе невідь що,ніби вони не знають що саме сморід іде від курчака ,і покривають,шукають – ну деж то смердить – а смердить власне від влади(

  5. ( «Цей сморід періодично є. Але підприємство працює тоді, коли вітер віє в іншу сторону», – додав Віктор Ярема.).?????. Там кожен день смердить, але не від ОЖК….Пан Ярема ви що не можете запах курячого посліду від олії відрізнити…?????

  6. Ми є жителі села Морозовичі і як ніхто знаємо про запах з курчака там пройти не можливо до того смердить , а ходим ми щодня бо в нас автобус не їздить.

    • Я навіть знаю чому автобус не їздить з недавніх пір. Це ще один приклад “бурхливої ” діяльності веселих людей журналістів.

  7. 100% сморід від курчака!!!!я незаздрю тим людям які там живуть!!!!я раз в тиждень їжджу в Червоноград,і кожен раз смердить так, що аж на рвоту тягне…..

    • ЯК В АНЕДКОТІ: ЦЕ НЕ МОЧА, ЦЕ РОСА!
      В Яреми там навпроти Пана Курчака вирбничі приміщення та склади, якщо він не відчуває смороду, то його справа та здоровя його працівників.
      В Климовича там баня з беседками, це теж його проблема та “хороший” відпочинок відпочиваючих замовників.

  8. Пропоную зібрати громаду без нежеті і при здоровому глузді.Думаю 5-10 людей вистачить. В момент смороду запросити (наших) депутатів і хай подивляться людям в очі, і поговоримо. Шкода що фото та відео фіксація не передає запах повітря. Що скажеш Леонід?

  9. Незрозуміло , до чого тут “Екопротеїн” , коли люди жалілися на сморід від нього і проводили акції де був присутній і народний депутат Гузь ,-від міської влади і близько нікого не було , а тепер проснулись ? Так вроді нема вже на “Оснастці” того смердючого “Екопротеїну”- чи не так? Якщо він вже там непрацює ,а вашої заслуги в тому і близько нема ,то що будете там заміряти і кого збираєтесь закривати? Певно люди жалілися ще літом , а поки ви надумали щось робити – то робити вже нема що , хіба що попіаритись на чиїсь роботі.

    • Ви читати вмієте ? В зверненні написано що керівництво Екопротеїну відмовлялось йти на контакт і не тільки із нами , а й з депутатом Гузем. Нажаль у нас немає таких повноважень як у депутата Верховної Ради. А переписка наша із керівниками велась десь із вересня місяця , на черговій сесії мій запит був озвучений .

      • Читати вмію.Писати запити і получати відписки оце все на що здатні . А піти з людьми на те підприємство що людей труїть , потрібно багато повноважень?

  10. Ще мене дивує одна річ, чому так мало реакції від мешканців. Чи дійсно несмердить?

    • Не знаю чи ви були присутній на громадських слуханнях щодо викидів Кроноспану. Так ось на тих слуханнях мешканців прилеглих будинків вул.Панасівської та 15 мікрорайону було заледве 50 чоловік, хоча всі знали. Їм теж не смердить?

  11. ДЛЯ ТИХ КОМУ НЕ СМЕРДИТЬ В РАЙОНІ ШАХТИ№ 2 ….ЗРОБІТЬ ЕКСКУРСІЮ…ПРОЗРІЄТЕ… А ТАКОЖ РЕКОМЕНДУЮ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ВРАЧА ТА ПЕРЕВІРИТИСЬ…МОЖЛИВО ВАС ПРОБЛЕМИ З ВІДЧУТТЯМИ….БО СМЕРДИТЬ…ЩО ПРОЇЖАТИ В ТОМУ РАЙОНІ НЕМОЖЛИВО

    • Ти Руслан , вже прозрів коли ходив до екопротеїну ? Не було запаху правда ? Тому , що підприємство тоді не здійснювало виробничу діяльність ! Так само і в нашому випадку в той день вони не проацювали….

        • Я не вибирав , мене повідомили про створення комісії і про дату обстеження. Також заздалегідь повідомили і власників підприємства …. такий закон. Можливо тому результат перевірки нульовий.

          • Бачите-створили,повідомили….А потрібно по іншому—смердить-приїхали всі,хто голосував за дозвіл на будівництво підприємства і вирішили!!!! Не допомогло-перенести КУРЧАКА на звалище в розіброному вигляді,а голосувавших- в шию і вибрати нових! Ось так -РАДИКАЛЬНО,як вчить Ляшко.

  12. Запит зроблено солідно “зареєстрований”, вхідний №, підписи, все як належить А ось рішення погодьтесь ФІЛЬКІНА ГРАМОТА, де підписи ? Ці посадові особи (Сапожніков та Шведова) хоча знають про існування такого РІШЕННЯ. Чи меру начхати, Леоніде, на Вас та на запити депутатів різного рівня. тим паче на проблеми Громади.

    • Ніяка нормальна людина з Вами не погодиться, тому спочатку дізнайтесь як робляться рішення, а тоді пишіть свої коментарі. Перш ніж його дали на сесію, його завізувало декілька посадових осіб, в тому числі і ті, що Ви згадали їх.Чи Ви думаєте, що на всіх 40 примірниках мають бути підписи?

      • Mariana, якщо Ви доводите рішення до відома городян, то воно має бути засвідчене мером, чи заступником, а 40 примірників-копій це для людей, які бачили оригінал. Якщо я зараз виставлю фото рішення, в такому вигляді, що Ви звільнені з роботи, без підпису міського голови, та Вашого, що Ви ознайомлені. Та напишу, що в мене не 40, а 140 примірників, як Ви рахуєте таке рішення буде мати силу?

        • а хто його довів до відома громадян? це просто під час сесії сфотографували і скінули сюди. можливо навіть до того як голосували за його ухвалу чи проти.

      • Та вас вже потрібно гнати в шию-на дворі 21 століття,а ви на папірцях десятки підписів збираєте!!! І в кожного в кабінеті компютери стоять!!!! Смішно,аж плакати хочеться.

    • Ви трішки помиляєтесь . Комісія була створена саме розпорядженням міського голови , як реакція на наше звернення. Я надав журналісту Бугу копію , а оригінал рішення оформленого належним чином зберігається в секретаріаті виконкому . Депутати на сесії працюють із копіями, такий порядок.

  13. Позиція міського голови, вже було видно з інцидентом ТзОВ “Екопротеїн”. Не чув. не бачив, мені ні хто нічого не повідомляв, перший раз чую, то просто Гузь піариться, а взагалі в місті все нормально. Леоніде, щоб і у Вас з депутатами, які нижчепідписані під запитом не вийшло теж саме, доведіть до вух мера рішення, або просто “ВІД ПІДПИСУ ВІДМОВИВСЯ!” і засвідчить своїми підписами.

  14. Працюю на територій бувшого РБУ, кожен день прямуючи до роботи прохожу по проспекту Дружби повз ОЖК… деколи стоїть такий сморід, що викликає блювотні спазми. На мою думку про перевірку хтось заздалегідь попередив… тому й було все чисто…

    • Ми перевіряли цех на вулиці Сокальскій 20 (район шахти №2). Хоча той цех що по вул.Нововолинський теж би не завадило , запашок там огого.

  15. Реакція місцевих депутатів на сморід, на мою думку, була добре спланованою фікцією. Порожнячок, одним словом та імітація бурхливої діяльності, нібито, на благо громади. Тільки не питайте мене вчергове, Леоніде Юрійовичу, що я зробив доброго на “Міськсвітлі”. :))) Бо я, у такому випадку, запитаю вас про деякі інші, речі. Чи ми не знаємо про ваші стосунки із керівниками місцевої влади? Гордість там, якусь віртуальну, поки бос при владі і всіляку “дружбу” на за так, а за цілком матеріальне. Не треба впарювати нам мізки.

  16. Ну яка ж дискусія без Бідзюри!
    Я запитувати вас нічого не буду , заздалегідь знаю, що змістовної відповіді не отримаю та й сказати вам особо нічого , бо наробили ви в тому “міськсвітлі” як кіт на глині. Натомість на ваші питання , я дам відповідь , зважте на це.
    Стосунки в мене із керівниками місцевої влади нормальні . Принаймні в суди не подаю і яйцями в портрети не жбурляю . Ну а щодо діяльності моєї бурхливої, ніхто вам не забороняє діяти можливо краще . Скоро мій річний звіт як депутата, начитаєтесь про мою діяльність зповна. А може вже пора і ГО “україна + Польща” прозвітуватись , що вона такого наробила(ну крім судових позовів і безглуздих пікетів із трьох чоловік), що зробила для громади?
    P.S. В подальшому збавте мене від ваших ономанітних питань , набридло.

    • Ага, на отій глині, що на вул. Мічуріна біля хлібозаводу. І на глині за “козячим парком”. Багато у Нововолинську є різних-всяких “глин”. :))) Будете неввічливими – опублікую список.

      • Та публікуйте хоч лусніть! Шантажист веселий !
        Бути неввічливим це як ? Непублікувати незручні для вас запитання? Вимагати звіту від ГО “україна + Польща” – це бути неввічливим? Чи про ваше члентво в комсомолі (хоча це не я запитував).

  17. В стилі Українців! Побалакали сіли заплакали, полили брудом виплеснули жовч. А як смерділо так і смердить!!! Леонід як що ви за людей то зробіть щось для людей! Вже той сморід стає візиткою для нашого міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер