<

Сапожніков назвав фейком слова обласної влади про цементний завод та переробку териконів Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 21.07.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ коментарів 6

Міський голова Нововолинська назвав фейком інформацію, яка пролунала в стінах Волинської обласної ради з вуст чиновників щодо використання шахтних териконів Нововолинська для виготовлення цементу і ймовірної появи заводу на території громади.

Нагадаємо, 8-го липня на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ Волинської ради обговорили питання можливої появи заводу із виробництва цементу із породи шахтних териконів на Волині.

Т.в.о. начальника управління, заступник начальника управління – начальник відділу промисловості, підприємництва і торгівлі ОДА Андрій Ткачук на засіданні зазначив, що один із варіантів, де можуть побудувати завод – Нововолинськ чи околиці. Він же і розповів про те, що компанія, яка займається розробкою проєкту, планує отримати дозвіл на передачу терикону колишньої шахти № 5 «Нововолинська».

В свою чергу начальник управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Сергій Халецький розповів про плани інвестора: «За 3 роки має бути збудований сучасний завод, що виготовлятиме цемент різних марок від М-500 до 1500».

Детальніше про засідання читайте у матеріалі БУГу «Терикон колишньої шахти №5 «Нововолинська» планують використати для виробництва цементу: де ж побудують завод?» або ж дивіться у відео, яке розміщене на офіційній сторінці Волинської обласної ради.

Однак мер Нововолинська Віктор Сапожніков слова чиновників області вважає фейком. Свою думку він озвучив у відео на так званому брифінгу, яке розмістили на сайті міста.

Мер заявив, що інформація про появу цементного заводу в Нововолинську – це фейк. До слова, в стінах ОДА обговорювали лише ймовірну локацію.

Мер міста розповідає, що він за спеціальністю інженер-будівельник, і у відеозверненні взагалі руйнує усі плани інвестора, зазначаючи, що зі шлаку териконів цемент не виготовляють.

“Я знаю з чого роблять цемент. Один із його різновидів – шлакопортландцемент, до якого додають шлаки доменного виробництва. Де в нас в околицях міста домени? Їх просто нема, тому повірте це – черговий фейк”, – зазначив Сапожніков.

Після перегляду відео з міським головою виникає питання, як розцінювати слова заступника начальника відділу промисловості, підприємництва і торгівлі ОДА, який навіть назвав конкретний терикон, що планує використати інвестор для виробництва цементу…

Волинське підприємство “Сонарсен”, яке виступило з інвестиційною ініціативою отримати дозвіл на передачу терикону закритої 5-ї шахти з метою використання в подальшому шлаку для виготовлення цементу, мабуть прорахувалося. Адже інженер-будівельник Віктор Сапожніков більше знає про процеси виробництва цементу, аніж інженери приватного підприємства.

Тим часом, обласні чиновники заявляють, що завод із виробництва цементу з породи шахтних териконів, що планують збудувати на Волині, буде першим таким заводом з виробництва цементу в Україні. Подібного йому ще немає.




коментарів: 6
  1. Людей знову дурачать Що нібито з породи будуть робити цемент!
    На дибілах наживаються)))
    І взагалі?що це за таке приватне підприємство сон арсен”?знову жиди мутять?)

  2. А Сапожніков інформацію про премії на запит народного депутата України вже надав?

  3. Люди 60 років терикони стояли!!!! І Я ОБІЦЯЮ БУДУДЬ СТОЯТИ.
    Як 500 тон сірчаної кислоти викідали в рік так і буде.!!
    Уран як фонив так і БУДЕ.
    УСЕ БУДЕ ЯК В СССР того що я з КПСС…)))

  4. Якщо зможуть привести аргументи, що підприємство буде благом, а не шкодою для громади, нехай роблять. А якщо західні конгломерати вирішили зробити тут відстійник, при чому нашими ж руками — до біса їм дорога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер