<

Річниця розстрілу Майдану: Нововолинськ вшановує пам’ять Небесної сотні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 20.02.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарів 6

20-го лютого нововолинці зібралися біля стели Небесної сотні, аби віддати належну шану учасникам Революції гідності та вшанувати пам’ять полеглих за волю України.

Як відомо, 18-го лютого 2014 року в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18-20-го лютого 2014 року в центрі Києва загинули більше ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранень.

Виступив перед громадою перший заступник міського голови Андрій Сторонський, біля меморіальної фотостели Небесної Сотні традиційно з листка прочитав текст.

“Сьогодні ми серцем і пам’яттю повертаємося до лютневих події 2014 року, які назавжди змінили українську історію. Безжалісні розстріли мирних демонстрантів, які стали на захист демократії, європейського майбутнього нашої держави та передчасно обірвані людські життя. За свободу нам довелося заплати кров’ю кращих синів України. Ніколи не забудемо, як гинула небесна сотня і сьогодні ми зібралися для того, щоб вшанувати мужніх, славних українців та їхніх побратимів інших національностей” – звернувся до нововолинців Сторонський.

Після вшанування всі лампадки оперативно були зібрані.

Долучилися до цього заходу місцеві активісти, військові, представники Нововолинської міськради, освіти та медицини.

Присутні вшанували пам’ять загиблих на Майдані хвилиною мовчання, до фотостели поклали квіти. Відслужили панахиду, помолилися за упокій Героїв України представники духовенства міста.




коментарів: 6
  1. один раз саакашвілі приїхав в нововолинськ, щоб відкрито показати, що таке міська влада в нововолинську і ….о небесні сили , в виконкомі сапожнікови із сторонськими згадали про героїв небесної сотні…., що роблять кайданки кресел виконкомовських

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця