<

Пройшов тиждень після візиту “Ревізору” до Нововолинська: про результати перевірки та як підприємці відходять від стресу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 15.10.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
22
/ коментарів 12

“Ревізор” у Нововолинську за три дні перебування наробив шороху серед підприємців та жителів міста. За словами власників магазину – жодної відзнаки, а позитивні моменти ревізії лишають за кадром. Невже справді настільки все погано?

Нагадаємо, що 6-го жовтня до Нововолинська завітала знімальна група проекту “Ревізор”.  Ведуча телепередачі Наталія Кудряшова перевіряла якість роботи та обслуговування у місцевих магазинах та на ринку.

Як нам відомо, інспекції були проведені в новому магазині “Риба & м’ясо”,  у супермаркеті “Рідний край”,  в магазині “Алладін”, що знаходиться неподалік автостанції та на міському ринку.

Першому дісталося магазину “Риба & м’ясо”. Продавці, коментуючи приїзд знімальної групи, сказали: “Магазин новий, лише три місяці ми відчинені. Мабуть, комусь заважаємо. Вони влетіли з камерами, в халатах”. Власниця магазину Наталія розповіла, що ревізія тривала десь 4 години.

“По чистоті нарікань не було, але сказали, що риба не відповідає вимогам і продукти зберігаємо не правильно. Однак, риба у нас свіжа, через 2-3 дні завозимо. Та й товар лежить на своїх місцях”, – розповіла нам Наталія.

У маленькому місті новини дуже швидко розходяться. Тому, про приїзд “Ревізора” підприємці міста дізналися ще в перший день, доки ті працювали в магазині “Риба & м’ясо”. Розділилися вони на тих, хто готовий прийняти удар і тих, кому терміново потрібно було провести свою ревізію.

Одним із тих, хто не побоявся “Ревізора” був супермаркет “Рідний край”. Вони дізналися, що знімальна група знаходиться в місті і вирішили швидко причепуритися та чекати. Так і вийшло, що завітали до супермаркету. Юрій Сиротюк розповідає нам про роботу телепроекту.

” Останнім часом дуже багато нам приділяють уваги. Після відкриття неподалік “АТБ” ми постійно в центрі обговорень. А тут ще й “Ревізор”. Нам не має що ховати від людей. Дізнавшись, що вони тут, трішки підготувалися. Сама перевірка йшла 5 годин.  Для них важливе тільки шоу і показати більше негативних сторін. По суті їх було всього три: протерміновані перепелині яйця, іржава вітрина, та на складі був товар, в якого вийшов термін придатності, але він мав йти на повернення. Відзнаки не дали – сказали, що все погано. Я свою правду знаю. Працюю, як можу.”

Якщо в перший день роботи “Ревізору” в місті магазини ще “трималися”, то на другий і третій день “здалися”.

“Субота, центр міста, а всі продуктові магазини – вимерли, зачинені”, – пише Олена Хомюк у фейсбук.

“Ревізор на 15-му мікрорайоні. Всі закриті одночасно. Санітарні і технічні роботи”, – скаржиться на магазини Любов Вавдічік у соцмережі.

Під прицілом камер опинився також магазин “Алладін”.  До нього знімальна група завітала на 2-й день перебування в місті. Можливо планували туди напередодні чи натрапили в пошуках відчиненого магазину. Ми намагалися взяти коментар у власника Сергія Жарікова, який відразу і не відмовив, але потім так і не вийшов на контакт. Хоча, по відео з камер спостереження та тим пару словам, які вдалося почути, можна зрозуміти, що “Ревізора”, м’яко кажучи, ніхто не хотів бачити.

“Після візиту “Ревізору” я в лікарні. Вже 3-й день болить голова. Передзвоніть пізніше”, – відповів нам підприємець, який мабуть досі так і не відійшов від подій.

Ті магазини, які не готові були прийняти столичних гостей  просто зачинилися. Люди бідкалися, що в вихідні дні половина магазинів не працює.

Особливої уваги привернули зачинені двері мережі магазинів “Для вас”.

“Бадзюнь злякався ревізора. На 15-му “Для вас” на ревізії.  На шахтарському два магазини його теж закриті.  І по вулиці Святого Володимира також зачинено”, – писали у фейсбуці 

Дійсно, незвані гості ще й як налякали. Власник мережі, депутат міської ради Віталій Бадзюнь розповів, що ходили по його магазинах, купували щось, але без камер. За словами очевидців, після повідомлення, що до одного з “Для Вас”  йде “Ревізор”, відразу викликали охорону та зачинилися разом із покупцями. Чого боялися чи приховували?

Віталій Бадзюнь прокоментував нам ситуацію, яка склалася навколо приїзду знімальної команди так:

“Хто ходить в наші магазини, той і так знає, що у нас все добре. Ми не хотіли, щоб на нас робили шоу і показали все тільки з гіршої сторони. Ми не просто закривалися. Дійсно вирішили провести свою ревізію – знайшовся хороший привід. До ідеалу все-одно магазин не доведеш. Але кожен після цієї події у місті зробить свої висновки.”

Міський ринок – ще одна “жертва” телепроекту. На наступний день, після перших перевірок, Кудряшова з командою відправилися за м’ясом  та грибами. Продавці запевняють, що про “Ревізор” у місті не чули і не думали, що такі гості завітають.

“Сьогодні на ринку половина контейнерів було закрито, висновок кожен покупець зробить сам собі. Ті контейнери тепер обходитиму десятою дорогою”, – писала Іруся у фейсбук.

“Масово позачинялися, коли побачили камери”, – говорять очевидці.

Вирішили дізнатися у директора ринку Петра Приступи чому контейнери були зачині та й про саму перевірку.

“Були в м’ясному  павільйоні, пройшлися по ринку, у моєму кабінеті були. Про “Ревізор” у місті чув, але тут не чекали. Висували притензії до грибів, мовляв отруйні, хоча вони пройшли аналізи на вміст радіації. Контейнери були зачинені лише відсотків на чотири, ніхто не тікав. 4 години провели у м’ясному павільйоні. Нарікали, що лежить без холодильників м’ясо, але так всюди продають на ринках. У нас є кондиціонер, влітку включаємо. Можливо в майбутньому і холодильники поставимо. Усе м’ясо проходить експертизу, у нас тут є лабораторія. Щодо перевірки складається враження, що хотіли знайти по-більше поганого. І як так можна приходити без попередження. “

Директор розповідав про той день з відчаєм та хвилюванням. Вирішили запитати про візит телепроекту і у продавців. Знайти хто був зачинений тяжко. Одні говорять, що половина ринку замість працювати прийшли дивитися на ревізію в м’ясному павільйоні. А розпитавши про торгівлю в той день продавців – так практично всі вони були на місці.

“До якості м’яса нарікань не було. На прилавках чисто. Ваги перевіряли – все чітко. А от умови, в яких продаємо, сказали – жахливі. Самі обурені тим, що бачимо. Але це провина керівництва. Не завжди навіть кондиціонери хочуть включати. Щодо ревізії, то вона нам тільки збитки принесла. На цілий день припинилась торгівля”, – діляться враженнями продавці м’ясного павільйона.

Що назнімали за три дні у Нововолинську і усі подробиці ми побачимо уже в випуску телепроекту. Сподіваємося, що ревізії підуть на користь магазинам. А про ті, крамниці, які не вистояли та закрилися на “санітарну годину” кожен для себе зробить висновки.

Цікаво, що майже в один голос підприємці говорять, що не просто так “Ревізор” у нашому місті. Обурені, чому не провели перевірку нового супермаркету “АТБ”. Та й взагалі, звучить одна й та сама фраза: “Це просто шоу”.

У знімальної групи ми запитали, як обирають майбутні перевірки. “Люди пишуть на фейсбук”, – коротко відповіли. Нововолинці, хто і що писав, признавайтеся? Раді “Ревізору” в місті?




коментарів: 12
  1. Смішно що пишуть що це все “заказуха”)) кому ви треба)) не смішіть) на вашому місці я б брав зауваження до уваги і все. Бадзюнь звичайно показав своє відношення до людей!

  2. Звичайно,ШОУ!Як і місцева влада!Життя в Нововолинську-суцільне ШОУ,правда трагікомічне.

  3. Часто купую продукти у магазині”Риба-м’ясо”,претензій немає ніяких,молодці,що витримали. А от чому не зачепив “Ревізор” магазин “Вопак”-це цікаво,адже працює він найдавніше,в центрі міста?..

  4. Звичайно раді!!! Мені, якщо чесно, також вже набридло слухати про цю “заказуху” . Не має чим гордитися, є що приховувати, ось і позичинялися, як боягузи. Дуже шкода, що не перевірили магазини “ДЛЯ ВАС” , тому що дуже вже багато до них нарікань. Але я, особисто, для себе зробила висновки.

  5. Ніде немає сертифікатів і документів на рибу. Не говоріть про “риба м’ясо”. Це все туфта. Єдина проблема це немає правильної конкуренції і немає достатньо платоспроможних покупців, які подолають ціни на краще

  6. Молодець Жаріков!- я б на його місці ще б “пеньків і гуль” набив цим ревізорам,залишилась би в них тоді приемна згадка з відвідин нашого Нововолинська. Лізуть нагло в приватну власність. Для ревізій,е інші державні контролюючі органи.

  7. Ревізор вже давно став противним, їхні коментарі не можливо слухати!!!! Вміють тільки паскудити, та ця ведуча хоч бачить як вона не професійно веде ШОУ, хай спершу собою займеться!!!

  8. так висновки можна робити – дивимось уважно що нам продають і як продають, магазин не має закриватись чи лоток на базарі якщо не має що приховувати від покупців!!!

  9. Такі запитання можете задати *Ревізору*.Але,як на мене,немає різниці-Вопак чи Наш Край-одна фігня! Немає в Нововолинську нормального магазина-діло не в назві і навіть не в дотриманні санітарних норм-продукція,яка продається в наших магазинах не відповідає самому нижчому сегменту якості по євронормах.В Європі до магазинів(таких) з таким асортиментом не хочуть ходити навіть представники найнижчих верств населення,включаючи африканське населення.Ми не *третий мир*-ЧЕТВЕРТИЙ!!!

  10. Надеюсь , что работники Алладина прочитают. Мне все понравилось в Алладине, с точки зрения, работника торговли и тайного покупателя с опытом в т.ч и в Европе.Я лично сразу понимаю, буду я совершать покупку в данном месте или нет. Ценники с датами напечатаны, не зеленые с фломастером. Напечатаны!!!! С приходной накладной. Т.е на ценнике была информация кто , чего и откуда, поэтому у просроченого товара были ценники приклеены. Везде все чисто, так четко хранится товар. Девочки ухоженные , владелец опрятный и улыбаются. Полочка,вернее половина !!!с просрочкой. Это просто респект!!! Не целый холодильник без информации как в другом магазине.Работники магазина должны вызывать позитивные эмоции. Их не должно быть жалко.Запомните, люди, если Вы заходите в магазин и Вам жалко работника, бегите и не рискуйте здоровьем. Здесь плохие зарплаты и людям плевать не только на сроки. У них все так плохо, что терпят таких начальников. Администраторы! так плохо ведут работу, что много посрочки, за которую заплатят продавцы. А рыбный ???Как можно было закакать магазин за 3 месяца. Пани , Кудряшева, продавец ест тот товар, который продает, для меня лично говорит о том, что это есть можно. Вопрос в другом, икра на русском без маркировки не смутила? Или мы только польский не понимаем? За трупы рыб в витрине вообще молчу. Пора стандарты и правила перечитать. И поработать с речью. Вообще, мужчина пройти хотел, УВы,а не трогать тело. Но, визуально, Вы уж очень гармонично вписались на рынке.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця