<

Про “Кроноспан”, розвиток культури та секс-меншини, – Гузь на зустрічі з педагогами школи мистецтв у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:29 | 13.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарі 2

12-го березня, працюючи із виборцями свого округу, народний депутат Ігор Гузь побував у Нововолинську та провів зустріч із колективом школи мистецтв.

Нардеп прозвітував про роботу за 2017 рік та перевірив використання коштів державної субвенції.

На зустрічі також була присутня заступник начальника управління освіти Ольга Лакиш.

На потреби школи мистецтв було виділено 190 тисяч гривень із держбюджету-2017. На цю суму були закуплені стільці та музичне обладнання, необхідність в яких висловив директор школи.

Колектив подякував нардепу Ігорю Гузю за сприяння в придбанні апаратури та користуючись нагодою, поставив запитання. Про розвиток культури в державі, фінансування їх школи, закон про освіту та діяльність підприємств на території міста говорив народний обранець із педагогами.

Перш за все присутні цікавилися як можна вирішити ситуацію із викидами в навколишнє середовище забруднюючих речовин. Мешканці міста, в тому числі і педагоги школи мистецтв, настільки схвильовані діяльністю підприємств на території міста, що при будь-якій можливості бути почутими, піднімають одні і ті ж питання.

“У своєму виробництві “Кроноспан” використовує формальдегід, а він є дуже шкідливий для здоров’я людей. Необхідні очисні споруди не працюють, вмикають їх тільки на час перевірки. Діяльність підприємства здійснюється на території міста Скільки б громада не скаржилася і виступала проти, результату немає. Чи можете ви вплинути на цю ситуацію своїми методами та здійснювати контроль або порадити громаді як нам діяти?”, – зазначила одна із присутніх.

Гузь відповів, що насамперед проблема в тому, що на території міста завжди діяли певні промислові підприємства. На “Кроноспані” працює велика кількість людей, які отримують заробітну плату, а підприємство платить до бюджету немалу кількість податків. Нардеп зауважив, що тому до цього питання необхідно підходити відповідально. Та на жаль, законні методи впливу не дають результатів.

Все що ви сказали – правда, але з іншої сторони усі контролюючі органи стверджують, що проблем немає і вони будуть на стороні “Кроноспана”. Не так давно були і громадські слухання, після яких пані Покінська (директор “Кроноспан.УА” Наталія Покінська, – ред.) запевнила, що вони стоять в черзі на заміну фільтрів, але перед ними ще кілька країн. Я зі своєю командою без преси мав з нею розмову, яка закінчилася тим, що нас просто вигнали. Заставити “рухатися” можна лише тоді, коли збереться 300-500 людей і заблокує діяльність підприємства. Відверто кажучи, поки – не готовий до таких дій. Та таким чином ми “закрили” ковельський ветсанзавод. І якби я знав, що моя приймальня “червона” від звернень по “Кроноспану”, то думав би інакше”, – сказав нардеп.

Підняли також питання діяльності “Пана курчака”, олійно-жирового-комбінату та інших підприємств, від яких йде неприємний запах. В обранця поцікавилися чи можливо прийняти закони, які будуть діяти.

Нардеп відповів, що закони всі прийняті та регулюють відповідні відносини. Такими питаннями, коли “труять жителів” повинні займатися правоохоронні органи, та вони не працюють.

Присутній на зустрічі помічник парламентаря, депутат Нововолинської міськради Володимир Шаповал розповів про діяльність робочої депутатської комісії по контролю за станом навколишнього середовища, членом якої він є.

“Ми пробуємо вирішити ситуацію. Дирекція “Курчака” пообіцяла, що запахи усунуть, встановлять  відповідні фільтри. Та й зараз такого смороду немає”, – сказав Шаповал.

Однак присутні наголошували, що нічого не змінюється.

Гузь резюмував, що на жаль в країні не працює правоохоронна система. Ще раз наголосив, що розмови нічого не дадуть, законні способи також, а спробувати діяти можна лише радикальними методами. Та для цього потрібно, щоб хоча б пара сотень людей об’єдналися.

Більшу частину зустрічі розмовляли за екологію та цікавилися й іншими питаннями. Зокрема, новим Законом України “Про освіту”, навколо якого був скандал. Норми закону трактували так, що в ньому ніби згадується про секс-меншини. Навіть була електронна петиція на ім’я президента, яку закрили до того, як вона майже набрала потрібну кількість голосів.

“Ніяких законів, які пропагують одностатеві шлюби поки нема і найближчим часом не буде. Особисто я категорично проти. У нас є свої традиції, які зводяться до того, що чоловік та жінка – це союз і з церковної точки зору, і з державної. Якщо хтось хоче жити інакше – їхнє право, завжди були такі люди. Та вони не повинні показувати, для прикладу – вашим дітям, свої відносини”, – відповів нардеп.

Підняли проблему і безпосередньо школи мистецтв та недостатньої кількості викладачів, які могли б взяти більше дітей на виховання. Зазначають, що школа працює практично “на ентузіазмі” і цікавляться чи взагалі у держави є інтерес до розвитку культури.

“Не можу сказати, що в Нововолинську соціально-культурна сфера занедбана, є певний підхід та підтримка. Штатні одиниці в вашій школі може вводити міська рада, але ті кошти, які залучать, можна спрямувати і на заміну вікон чи ще на певні потреби. 

А розвиток культури в країні, поряд з іншими сферами, стоїть на місці 55-му, на жаль. Останні 30-ть років нею ніхто не займається. Та є позитивна річ – при війні та кризі в Україні стався вибух кінопродукції. Більше ста фільмів заплановані на 2018 рік, при тому що в 2012 році їх було лише кілька. Це все за державні кошти. В Держкіно розумні методи та підходи, тому є успіх”, – зазначив нардеп.

На завершення зустрічі директор школи мистецтв Юрій Савраюк подякував за приділену увагу та придбану апаратуру та стільці для глядацької зали.




коментарів: 2
  1. Щось так “багато” було людей на публічному звітуванні І.Гузя… Одна водичка. Нічого серйозного нардеп, якого ми обрали, вирішити у Нововолинську не може. Бо боїться В.Сапожнікова. “ПШИК”, Ігорю Володимировичу, як і було запрограмовано із самого початку вашого депутатствування: “Ігор прийде – прорядок наведе!”. Плавайте собі й далі, І.В.! Плетіть кошики із дідусем.

  2. Не публічний звіт, а зустріч з працівниками школи мистецтв.
    Саме так, лише Анатоль в Україні займається серйозними і достойними речами, правда, на сесію в місто ні разу не прийшов.
    Нардеп так собі, вікна ставить в садіках, вибиває зарплати шахтьорам, пропагує ЗОЖ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер