<

По 20 тисяч гривень на покращення благоустрою: нововолинські ОСББ взяли участь в акції «Чистий двір»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:33 | 12.11.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
42
/ коментарі 3

У Нововолинську триває акція «Чистий двір», за підтримки нардепа Ігоря Гузя та сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Цьогоріч участь в ній взяло 15 ОСББ. Серед них – «Фортуна – НВ» та «Шахтарочка».

Ініціатива покликана допомогти й підтримати ОСББ, які хочуть зробити свої двори кращими. В рамках толок можна було виготовити та розмістити дошки для оголошень, встановити лавочки та смітники, висадити зелені насадження, встановити елементи дитячих майданчиків, пофарбувати та відремонтувати знаряддя в дворі та реалізувати інші заходи щодо поліпшення благоустрою.

Для облаштування прибудинкових територій залучають 20-30 тисяч гривень з Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і спільно з мешканцями наводять лад біля під’їздів.

За кілька років дії акції участь в ній взяло 23 місцевих ОСББ. 15 з них – цього року, у тому числі й «Фортуна – НВ», яке очолює Оксана Аксьонова.

Вона тішиться, що завдяки матеріальній допомозі вдалося покращити зовнішній вигляд будинку: встановити дашки над під’їздами, дошки оголошень, лавки біля під’їздів та підремонтували старі, занедбані люки. На ці роботи Фонд виділив майже 20 тисяч гривень.

«Умови участі в акції дуже прості: потрібно лише написати й подати відповідну заявку, в якій описати роботи, які б ми хотіли реалізувати в своєму будинку за ці кошти. Коли її удобрили і виділили для нас гроші, ми знайшли підрядників, які виконали усі необхідні нам роботи.

Нам вдалося залучити 20 тисяч гривень і за них ми встановили лавочки, біля кожної з них ще мають бути смітники, але наразі це ще доробляється, також ми замінили дашки над кожним під’їздом, повісили дошки оголошень та закрили й підремонтували старі, занедбані люки біля будинку, які постійно протікали.

Мені подобається, що ці кошти йдуть конкретно на покращення благоустрою ОСББ. Це суттєва допомога для нас й ми за це дуже вдячні.

Наші мешканці теж дуже задоволені, хоча спочатку дивувалися: чого це раптом хтось, щось буде безкоштовно для них робити?

Завдяки цьому покращився і зовнішній вигляд нашого будинку, тим паче, що він знаходиться в центрі міста», – розповіла голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Не менш задоволений участю в акції «Чистий двір» і голова ОСББ «Шахтарочка» Віктор Тарасенко.

Йому вдалося залучити на покращення благоустрою свого будинку майже 19 тисяч гривень, за які встановили вентиляційні квартирки над вхідними дверима в під’їздах та 4 лавочки.

«Люди дуже задоволені. Таким чином нам вдалося зекономити майже 19 тисяч гривень. І тепер ми зможемо за ці кошти зробити хороший ремонт в наших під’їздах», – зауважив Віктор Тарасенко.

Тепер голови цих двох ОСББ прагнуть взяти участь в проєктах Фонду енергоефективності й зробити у своїх будинках комплексну термомодернізацію.




коментарів: 3
  1. ГОЛОВА ОСББ “Шахтар – 25” Я подала заявку на програму чистий двір ще два роки тому,і ніякого результату не бачу, обіцяли в серпні- вересні 2020 року допомогти відремонтувати дашки над входом в під’їзди і результат нульовий.Ходила в штаб,дзвонила і одна відповідь- немає коштів. так.що голови ОСББ тримайтеся, може і до нас колись таки черга дійде.Успіхів.

  2. Цікава схема фінансування фонду.Є ОСББ які вже два роки чекають обіцяного,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок