<

Плата за харчування в садках Нововолинська зросте

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 3.12.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2
/ коментарі 4

З 1-го січня планується збільшення плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Нововолинська.

Батьки та особи, які їх заміняють, вноситимуть плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти  у розмірі 70 % від вартості харчування в день. Про це йдеться у проєкті рішення Нововолинської міської ради.

Нагадаємо, у 2017 році депутати міськради прийняли рішення про збільшення батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти. На 2019 рік оплату залишили без змін.

Становила вона для дітей, віком від 1 до 3-х років – 30 гривень (батьківська плата – 18 гривень); віком від 3-х до 6 (7) років – 33 гривні 33 копійки (батьківська плата – 20 гривень).

Плату для батьків за утримання дітей у закладах дошкільної освіти та встановлення грошових норм харчування на наступний рік мають затвердити депутати на грудневій сесії. З 1-го січня 2020 року вони мають бути наступні:

  • для дітей віком від 1-го до 3-х років – 33 гривні (батьківська плата – 23 гривні 10 копійок, кошти з міського бюджету – 9 грн. 90 коп.);
  • віком від 3-х до 6 (7) років – 38 гривень (батьківська плата – 26 гривень 60 копійок, кошти з міського бюджету – 11 грн. 40 коп.).

Встановити безкоштовне харчування у закладах дошкільної освіти для таких категорій дітей:

дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

дітей-інвалідів;

дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

дітей учасників ООС на період їх відрядження для участі у бойових діях, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами і тих, які після демобілізації отримали статус учасника бойових дій, на підставі копії відповідного посвідчення;

дітей, батьки яких загинули у ході антитерористичної операції;

дітей, батьки (члени сім’ї, вітчим) яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи (на підставі копії відповідного посвідчення).

Багатодітні сім’ї на 50 % звільняються від плати за утримання дітей у закладах дошкільної освіти, – йдеться в проєкті рішення міської ради.

Нагадамо, у Володимирі-Волинському також подорожчає плата за харчування в дитсадках.




коментарів: 4
  1. Якщо зпланували значить піднімуть .Важливе рішення прийняли ,батькі вдячні вам.

  2. Плата за харчування зросте від 33 до 38 грн, тобто на 5 грн, але для батьків зростання до 26, тобто на 6 грн. Тобто, мало того, що зростає, то міський бюджет не розподіляє витрати пропорційно, а ще й додатково наваниажує батьків. Сором!

  3. Як плату за харчування то вони піднімуть, а як навести порядок в садочках державних, то батьки з своїх кишень гроші дають.
    Не забагато рішень?????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер