<

«Руйнується підвал та просідає асфальт» – жителі в Нововолинську бояться, що їх будинок впаде

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:36 | 17.05.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
8
/ коментарів 5

В інтернет-видання БУГ звернувся житель будинку, що на 15-му мікрорайоні в Нововолинську. Мешканці занепокоєні станом підвалу та асфальту довкола нього: все руйнується.

Мешканець будинку №29 Валерій Савчук розповідає, що проблема почалася ще 8 років тому. Тоді ж він звертався до міської влади. Факт часткового зсуву блоку загороджуючої стіни підвалу зафіксували та встановили металеву підпору. Зазначили також, що проведуть ремонт мощення навколо входу в підвал і дане питання лишають на контролі ЖКО.

Мешканець будинку розповідає, що у своїх зверненнях “ходить по колу”. Міська влада тоді ж писала, що ремонт повинен проводитися за кошти ОСББ, якого, до слова, в будинку не створено. Він перебуває поки що на балансі ЖЕКу №3. За що мешканці, відповідно, сплачують квартплату.

Пройшло вісім років, ситуація тільки погіршилася. Як зазначає Валерій Петрович, тепер ЖЕК говорить, щоб почекали, коли вони ліквідуються та висувають претензії до “Управляючої житлової компанії”. А до проблем із зсувом стінки, яка обгороджує підвал, додалося ще декілька. Тут часто збирається вода. За останній місяць тричі відкачували воду працівники “Нововолинськводоканалу”.

Начальник водоканалу Володимир Озімчук у коментарі БУГу відповів, що майстри приїздять на виклик, а в чому проблема появи води не зазначив. Додав, що хай ремонтують ЖЕКи.

Фундамент навколо підвалу руйнується, сходи також, відходять від стіни.

Асфальт навколо підвалу просідає та “йде вниз” фундамент сходів біля під’їзду.

Валерій Петрович нещодавно знову звернувся до міської влади. Його звернення обіцяли розглянути та прислати комісію. Води поки пару днів немає.

Про результати огляду території будинку та підвалу та чи вирішать цю ситуацію ми поцікавимося згодом.




коментарів: 5
  1. ВЖЕ 8 РОКІВ……ЙО-МА-ЙО!!!
    Вони завжди так оперативно реагують. А що ж скаже мер та його заступники?і на жаль ніде на телебаченні не показують проблем, які не вирішує влада роками….а замовні матеріали

  2. Мені цікаво а хто голосує за такого мера… Люди давайте щось змінювати!!! Починати треба з мера!!!

  3. Руслане Влодарчик, на цей раз ваша жовч на адресу мера та його посіпак, мимо каси. Тому, що якраз саме у цьому випадку лише мешканці цього будинку винні у руйнації підвального приміщення та багаторічних протікань. І кому, як не вам краще за усіх відомо, як голові ОСББ, що мешканці є співвласниками усієї споруди будинку, починаючи з цоколя і закінчуючи дахом. Так як мешканці приватизували свої квартири, а значить являються і утримувачами усієї споруди будинку, повинні спільно нести витрати на ремонт, утримання та інше. ЖЕК-це лише шаражкіни контори, які тягнуть платню з мешканців та робити нічого не будуть. Тому, шановні мешканці, засукуйте рукава, бо не Сапожніков накидав вам мотлоху у підвал, не Сапожніков затопив його, а ви та ваші діти, яких ви не виховуєте шанобливо ставитись до всього і до всіх, що навкруги. Чим скоріше ви почнете ремонтувати свій будинок, та припините засерати підвальне приміщення, тим краще, бо коли вже будинок буде валитись вам на голови, буде пізно.
    Зрештою, Житловий кодекс України вам у поміч, почитайте, ви будете дуже здивовані, запевняю, вас чекає багато відкриттів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер