<

Підозра на кишкову інфекцію у вихованців садка №2 Нововолинська: батьки скаржаться на непоодинокі випадки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:57 | 30.04.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
22
/ коментарів 10

До інфекційного відділення НЦМЛ було госпіталізовано двоє вихованців дитячого садку №2 Нововолинська з підозрою на кишкову інфекцію. Держспоживслужба перевірить заклад дошкільної освіти.

На Великдень, 28-го квітня, в редакцію інтернет-видання “БУГ” звернулися три мами. Вони повідомили, що у п’ятницю та суботу, 26-го та 27-го квітня, у кількох дітей, які ходять до різних груп садка №2 були виявлені ознаки кишкової інфекції.

Про випадки погіршення самопочуття у кількох дітей, скарги на нудоту та блювоту, підвищену температуру, стало відомо і з батьківських груп у вайбері.

У садку №2 масова кишкова інфекція. Дирекція говорить, що це просто вірус. Батьки переймаються, щоб після вихідних і одужання дітей, повернувшися в садок, не повторилася ситуація. Можливо варто викликати санстанцію, а хочуть замовчувати. У ясельній групі, молодшій та старшій за дописами батьків у вайбері по 10 дітей мінімум з розладами шлунку, температурою, блювотою“, – написала одна із мам.

За словами батьків у суботу, 27-го квітня, деякі зверталися за медичною допомогою до чергового педіатра Центру ПМСД. Частина викликали “швидку” або ж лікувалися вдома самостійно.

У понеділок, 29-го квітня, журналісти “БУГу” звернулися за коментарем до начальника управління освіти Ольги Лакиш. За її словами, на той момент про непоодинокі кишкові розлади в дітей з одного садку інформації не мала. Лакиш зазначила, що візьме під контроль дану ситуацію.

Про випадки захворювань ще не повідомляли. Держспоживслужба періодично проводить перевірки в закладах освіти. Додатково також проводяться дослідження на якість продуктів харчування та дотримання санітарних умов з власної ініціативи. Ми постійно контролюємо“, – розповіла начальник управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

У вівторок, 30-квітня, Ольга Лакиш повідомила, що відомо про госпіталізацію двох дітей, які навчаються в садку №2 до інфекційного відділення. Зважаючи на цю ситуацію та наявність інформації про скарги батьків на погане самопочуття дітей, буде проведена перевірка.

Головний лікар НЦМЛ Віктор Мороз підтвердив те, що було госпіталізовано двоє дітей з підозрою на кишкову інфекцію. Та точний діагноз буде встановлений після результатів аналізів. Щоб визначити наявність збудників захворювання, були відібрані посіви.

За словами медиків, ймовірним діагнозом може бути гастроентерит (більшість випадків захворювання у дітей спричинені ротавірусом, який викликає запалення шлунково-кишкового тракту, – ред.)

Держспоживслужба в свою чергу повинна відібрати змиви та провести дослідження та дезінфекцію в навчальному закладі.

Буде проведена ретельна перевірка в закладі дошкільної освіти. Питання лишається на контролі управління освіти”, – значила Ольга Лакиш.




коментарів: 10
  1. Вже в Прикордоннику була перевірка,всім відомо як ті перевірки робляться. Ще до мам ,через яких стався розголос будуть претензії неабиякі .

  2. Шановні земляки, мені важко передати як пройшли свята у нашій родині. Два малениких моїх внучка плакали , кричали істеричним криком, тримались за животики. Лікарі призначили аналіз сечі і всіма силами пробували замяти масштаб лиха. Ні толкового діагнозу ні кваліфікованої допомоги. «Ось купіть такі таблетки ідіть додому і лікуйтесь. То інфекція.». Це напевно така б…. ть медичнк реформа. Яка інфекція, навіть не промоглися визначити. Складалося враження що хворі діти то для них обуза, бо ж свято. Чорти беруть від таких спеціалістів. Ще і массове отруєння чи інфекцію приховують, хоча це ЧП місського масштабу.
    Взагалі складується таке враження, що через садочки збувають зіпсовані продукти, або пеосонал кухні і директор ззагалі як кажуть «поклали» на все і роблять що хочуть . Діти довірливі, вони ще не все розуміють, а директор повари та інший відповідальний персонал цинічно цим користуються.
    Я вважаю що цей випадок не можна спускати на тормозах. Батьки подумайте про своїх дітей , У ВАС Є ЩОСЬ ДОРОЖЧЕ? Прогнетесь раз – будуть Вас гнути і надалі.
    Скільки можна терпіти цю кругову поруку. Я вважаю що директора садочка , як головного адміністратора закладу треба з ганьбою вигнати разом з колективом поварів. І дати доступ батькам для контролю за роботою закладу. Бо головне не амбіції керівництва а здоров’я дітей. Чи може я не правий?
    Шановна міська рада і міський голова, я завжди у всьому підтримував Ваші рішення , я бачив як ви працюєте на благо нашого міста, проявіть себе мудро і у ситуації що склалась у садочку.
    Просто уявіть скільки болі перенесли маланькі дітки. Які наслідки це може мати для їхнього здоровья.
    Поступіть так , як би Ви поступили захищаючи своїх рідних дітей.
    Я як людина яка голосувала за Вас на минулих виборах , і хочу підтримати на наступних прошу провести негайні дії. Віру в мудрість фваших рішень.

    Мешканець Нововолинська.

  3. У нашій групі приблизно 8 чоловік а у сусідній 11 дітей.І так майже в кожній групі в тому числі моя дитина та діти моїх знайомих.Аж ніяк не двоє а цілий садік.

  4. Картина розвитку захворювання схожа на сальмонельоз, на мою думку. Тому і дурять батьків. Ентеровіруска трохи не так виглядає. Краще везіть діток в Луцьк лікуватись, якщо маєте можливість.

  5. В цьому садочку така ситуація не вперше. Діти більше хворіють, ніж ходять у садок. Неодноразово діти лежали у лікарні під крапельницями. Проте “поодинокими випадками ” намагаються прикрити антисанітарію, яка панує як у садочку так і на прилеглій теритирії. Нарешті пора навести порядок!

    • Самі медпрацівники інфекційного відділення (пичинаючи від санітарок і до врачів) говорять про діагноз сальмонельоз… Про ситуацію знає все місто… Спробують приховати або списати на ротовокишкову інфекцію буде розголос на всі медіа… Хай пояснять малим діткам, а їх як мінімум 50чол, чому вони на свята замість пасочок бачать туалет з ранку до ночі… Чому батьки замість вихідних сидять біля дитячих ліжок і в лікарнях… Пані Лакиш, які перевірки? Зайдіть на кухні дитячих садочків там повна… Починаючи від дощок закінчуючи плитами… Але, якщо мова йде за неякісні продукти, то тут вині кухарі… Краще б діти були голодні, а не з кучою хвороб… І до речі стосовно лише двох госпіталізованих, тут проясню ситуацію… багато батьків своїми силами ставили малечу на ноги, бо не хотіли свята проводити в лікарні, а ті кого привозили до інфекційного відділення, почувши, що там є діти з кіром, розвертались і йшли до дому…

  6. Така ситуація не вперше у цьому садочку. Деякі дітки більше лікувались після перебування у садочку, ніж відвідували його. Це стосується не тільки кишкових захворювань, але й вірусні інфекції дітки підхоплюють саме там. В закладі проблеми із санітарією як у самому садочку, так і на його подвір’ї.

  7. Ми відвідуємо цей садок уже 4 роки. Така ситуація стається щороку на протязі Травня-Червня. Симптоми починаються в п’ятницю на вечір і тривають усі вихідні. Минає недуга тих дітей які не відвідували садок саме у п’ятницю. Виникають питання????? Страждають діти…. Бажаю дітям швидкого одужання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа