<

Перемістити прокурорів у міськраду? Мер Нововолинська не сприяє передачі приміщення прокуратури для ГО “Світ для дітей”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 10.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
21
/ коментарів 14

У Нововолинську немає об’єктів для обміну, рівноцінних приміщенню прокуратури, для передачі його у комунальну власність. Про це стало відомо під час робочої зустрічі керівництва регіональної прокуратури та міського голови Віктора Сапожнікова.

Волонтери громадської організації «Світ для дітей» і надалі надіються, що отримають нормальне приміщення для того, щоб займатися з дітками. Дітям з ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом та епілепсією, необхідні нормальні умови для розвитку. Наразі вони проводять заняття у Тернопільському національному економічному університеті. Місце не облаштоване для дітей, приміщення холодне, дітлахи заважають навчальному процесу.

Нагадаємо, що раніше на лист виконавчого комітету Нововолинської міської ради щодо передачі приміщення прокуратури громаді міста для розміщення в ній дитячої дошкільної установи надійшла відповідь від Генеральної прокуратури України, мовляв, будівля не входить до переліку об’єктів, що можуть перейти в комунальну власність.

“Питання щодо передачі нерухомого майна за адресою: м.Нововолинськ, вул.Маяковського, 19, у комунальну власність не може бути вирішено. Разом з тим пунктом 2 статті 7 указаного Закону передбачено процедуру передачі об’єктів права державної та комунальної власності шляхом обміну об’єктами. Слід зазначити, що об’єкт комунальної власності, який буде запропонований для обміну, повинен бути рівноцінним державному майну”, – йшлося у відповіді Генпрокуратури України.

Приміщення прокуратури до вересня 2014 року використовувалася прокуратурою Волинської області на умовах оренди більше дев’яти років. За час експлуатації цієї будівлі прокуратурою Волинської області проведено її поточний ремонт та облаштування прибудинкової території за рахунок коштів Державного бюджету України.

“На сьогоднішній день не вирішене питання передачі, тому що є декілька листів від Генеральної прокуратури – вимагають підшукати рівноцінне приміщення. Ми звернулись, щоб розпочати процедуру передачі і отримали відповідь – вони не готові передавати. Наразі йдуть перемовини, поки що не бачимо можливості вирішити питання обміну”, – відзначив заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський.

Нардеп Ігор Гузь 31-го січня звертався до Генеральної Прокуратури України щодо вирішення питання про передачу в комунальну власність територіальної громади Нововолинська будівлі, яка належить органам прокуратури та розташована на вулиці Маяковського, 19.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко не заперечував проти передачі будівлі прокуратури у комунальну власність громади Нововолинська за умови розміщення в ній дитячої дошкільної установи та надання Нововолинською міською радою приміщень для шести працівників прокуратури з нормальними умовами для праці.

У відповіді нардепу Ігорю Гузю повідомлялося про те, що ця будівля передана в державну власність із закріпленням її на праві оперативного управління за Генеральною прокуратурою України.

У міськраді повідомляють: прокуратура вимагає приміщення рівноцінне тому, яке є у Нововолинську.

“Якщо вимагати приміщення таких розмірів, як прокуратура, то такого великого у Нововолинську немає. Тому потрібно шукати компромісні варіанти, ми готові їх розглядати. Проте чи воно їм потрібне, таке велике на шість чоловік? Є приміщення менші, наприклад там, де колись працювали прокурори.

Вести перемовини з прокурорами на місцях немає сенсу, бо вони не є власниками. Ці переговори мають проходити мінімум на рівні обласної прокуратури”, – зауважує Андрій Сторонський.




коментарів: 14
  1. Губи розкатали. А шо в нас немає більше ГО? “Ураїна і Польща”, наприклад туди вселити.

    • ГО “Україна + Польща” не претендує на вкрадені із допомогою спадлючених місцевих депутатів та міського голови (він же голова міського виконавчого комітету, він же голова міської ради) В.Сапожнікова, капітальної комунальної споруди, яка належала і належить й тепер членам міської громади Нововолинська разом із допоміжними приміщеннями дитсадка № 9 та 30 сотками нашої землі навкруги, і всіма забудовами. У попередньому коментарі я писав, що ми – члени ГО “УкрПоль не крадемо, не брешемо і не боїмось нікого. Наша зброя – правда!

  2. Всі забули про чудове, велике, ТЕПЛЕ приміщення, що розташоване по вул. Піонерській за 4 школи, там колись був Промінвест банк. Хай міська рада виділить кошти на оплату комунальних послуг і дітки собі там займаються. І хай не брешуть шо то багато грошей – за приміщення прокуратури платили б більше, а так платить прокуратура. І, доречі,їх там 9 чи то 10 чоловік, а не шість.

    • “Іро”, цей банк на вул. Піонерській, як Ви пишете, належить російськму капіталу. А ось, приміщення “ПромінвестБанку”, у споруді, що є комунальною власністю членів міської громади Нововолинська, на вул. проспект Дружби біля лазні, дійсно наше – громадське майно. Там одних підвалів неміряно + майже увесь перший поверх. Ось туди хай і виселяють прокуратуру на пташиних правах. Або у приміщення на вул. Шахтарській де раніше була прокуратура чи СБУ. А якщо відверто, то така структура Нововолинську не потрібна зовсім.

      • От шо за, вибачте, хню, ви пишете??? не потрібна структура?? ну ок, давайте закриємо її ніодин бандюган більше не потрапить навіть до залу суду, не те що до тюрми. читайте кпк, нашо прокуратура в містах і районах. а про приміщення – так сказано вам української мовою: надайте приміщення з еквавілентими умовами праці, а не таке ж по розміру. мається наувазі, що прокуратура – режимний об”єкт і в наданому приміщенні повинно бути забезпечена та режимність, а це і грати, і домофон, і сигналізація. розберіться спочатку шо до чого, а не гавкаєте в повітря. собака лает – караван идет.

        • Ну, це ви так, знаєте по-прокурорському, по-комуністичному рубонули – показали своє спаравжнє обличчя. Як у суді представник сталінського звинувачення на “ворогів народу СССР” – куркулів чи викрадачів 5 колосків на колгоспному полі у голодомор 1933-го. Дід у розстрільній “трійці” по захисту соціалістичного майна працював? Чи у ЧК?

          • А ви в комсомолі состояли, товарищу Анатоль_???? Тіки по чесному? Га?

          • Да причому тут комунізм, голодомор і розстрільна трійка? Лікуйтеся!!!

  3. Так було ж у прокуратури приміщення в одному з корпусів колишньої філії загальнотехнічного факультету ЛПІ (разом з паспортним столом) – не можна повернутися?

  4. І якшо шось зразу мер. Народ думайте головою,він не всесильна людина. Перестанете гнати на нього і почніть з себе. Ітак тій Україні капєц а ви далі сретесь за всяку фігню.

  5. Я не можу зрозуміти чому спір зайшов за приміщення прокуратури по вул.Маяковського, 19. Правильно попередній дописувач написав.Є безліч приміщень, а саме приміщення “Промінвест”, приміщення колишньої вечірньої школи, приміщення колишнього 15 садочка на м-ні Шахтарському, приміщення біля школи № 3(ДОСАФ), приміщення біржи, податкової,2-й корпус електро-механічного технікуму. Що так “жаба” давить на прокуратуру. Мені всеодно,заберуть це приміщенення чи ні, але вчепилися як мухи до одного місця.Що немає більш нагальних пробдем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа