<

Пенсіонерку оштрафували за продаж риби на ринку Нововолинська без документів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:19 | 5.11.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську на центральному ринку пенсіонерка продавала рибу без накладної і підтвердження походження та якості товару, за що отримала штраф у розмірі 510 гривень.

До суду матеріали надійшли від Управління державного агенства рибного господарства у Волинській області. Про це йдеться у постанові Нововолинського міського суду.

У серпні на центральному господарчому розрахунковому ринку жінка продавала рибу (три ляща, два коропа та один амур, загальною вагою 6,5 кг). При ній не було документів, що б підтверджували походження та законність збуту об’єктів тваринного світу, а саме: накладної про законне придбання риби, сертифікату якості та експертного висновку.

На продавця склали протокол за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу. Санкція статті тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Під час судового засідання пенсіонерка вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала повністю та щиро розкаялася. Суд призначив мінімальну суму штрафу – в розмірі тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця