<

Останнє попередження: працівники шахти №1 “Нововолинська” з наступного тижня голодуватимуть в Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:30 | 9.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 8

У разі невиплати гірникам шахти №1 “Нововолинська” заборгованості за 4 місяці уже з наступного тижня вугільники розпочнуть голодувати під Адміністрацією Президента.

Про це інтернет-видання “БУГ” повідомив профспілковий лідер шахти Анатолій Мухомеджанов.

Міністерство енергетики винне шахтарям 12 мільйонів гривень. Це заборгованість з заробітної плати, за електроенергію, воду.

“Розмовляли із керівником вугільного департаменту Анатолієм Корзуном. І я, і Волинець попереджали його, що гірники планують акцію тут в Нововолинську – перекриття доріг, і в Києві – голодування під Адміністрацією Президента. Корзун запевнив, що до 1-го червня гроші нам виділять, проте кошти так і  не надійшли. Перерахували 100 тисяч гривень з ДП “Волиньвугілля” і частину цих грошей в той самий день ми відправили родинам загиблих шахтарів для того, щоб вони могли отримати компенсаційні виплати. 100 тисяч – це частина боргу держпідприємства шахті за арку. Згідно договору ДП “Волиньвугілля” отримало арочне кріплення, за яке повинне було проплатити. За майже рік роботи підприємство заборгувало приблизно 1 млн. 700 тисяч гривень, не виплатило жодної копійки. На ДП “Волиньвугілля” зобов’язалися виплачувати нам по 200 тисяч гривень щомісячно. На жаль, ці кошти так і не віддали. Тоді ми слізно просили Хмельницького, щоб дали хоч 100 тисяч, з яких виплатили компенсації родинам загиблих шахтарів.

Корзун запевнив, що всі папери вже підписані, складений паспорт фінансування і гроші будуть. Однак їх досі немає”, – розповідає Анатолій Мухомеджанов.

На комітеті профспілки питання №1 – виплата заборгованості гірникам. Люди хочуть знати, коли прийдуть кошти, як і те, чому ця заборгованість утворюється. Вже виділили групу шахтарів, яка поїде у разі невиконання міністерством своїх обов’язків у Київ на голодування.

“Корзун сказав, що заборгованості не буде. Мені хочеться в це вірити, але в міністерстві не виділили коштів на скорочення. Це говорить про те, що фонду заробітної плати не вистачить, щоб виплатити в повному об’ємі зарплату”, – говорить лідер профспілки.

Якщо кошти, обіцяні у міністерстві, не прийдуть до наступного тижня, працівники шахти №1 “Нововолинська” голодуватимуть в Києві. Анатолій Мухомеджанов попросив також підтримки у колег-шахтарів з інших копалень.




коментарів: 8
  1. Де зникли 36 мільйонів що в грудні дало міністерство на першу шахту?

    • Всі кошти пішли на виплату заробітної плати за 2015 рік і частина авансом за січень.На копальні звільнено половину працівників / а це компенсації та т.п/. На сьогодні заборгованність за лютий березень квітень травень і компенсації розрахованим

  2. Профком заспівав, як жаворонок. Толік роскажи краще, хто такими шаленими темпами розкрадає шахту? Толік розкажи краще, що робиться на одстойниках шахти, що за рачки там працюють і чиї вони? Декілька днів тому прийшлося побувати на шахті де пропрацював більше десяти років. Народ я вам скажу, що шахту я не впізнав, розікрали все що можна і неможна вкрасти. Ось вам молодий і перспективний керівник, якого делегували Мухамеджанов зі своєю бандою за два місяці розікрали на шахті все. Їде голодувати, візьми з собою Пилипюка, Юстинюка і Мигаса.

    • А давай ми тебе в сараї закриємо разом з Сапожніковим – і всім стане краще.

    • А бухати без закусі – то голодовка?
      Тоді Незалежна Профспілка імені Макарчука і Порплиці за!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця