<

Обласний семінар учителів української мови і літератури відбувся на базі двох нововолинських шкіл

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 5.12.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ 1 коментар

30 листопада 2016 року на базі ЗОШ №2 (директор Кобиш А.А.) та гімназії (директор Шиян Л.В.) відбувся обласний семінар учителів української мови і літератури «Особистісно зорієнтоване навчання на уроках української мови і літератури» за участю Сови О.О., методиста української мови та літератури відділу гуманітарних дисциплін Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, та учителів-словесників Волині. Це одне із проблемних питань, над яким працюють названі навчальні заклади.

Із вітальним словом до учасників семінару звернулася Лакиш О.О., заступник начальника управління освіти, -повідомляє сайт міської ради

Сова О.О. наголосила на важливості цієї технології та основних завданнях особистісно зорієнтованого навчання на уроках української мови і літератури.

Нестерук Л.Р., методист Нововолинського міського методичного кабінету, нагадала присутнім про основні етапи особистісно зорієнтованих уроків української мови та літератури, зазначила, що активними співтворцями навчально-виховного процесу є учні, які спільно із учителями визначають мету діяльності, засоби діяльності та результати навчання.

Директори ЗОШ №2 Кобиш А.А. та гімназії Шиян Л.В. змістовно й цікаво презентували роботу своїх закладів.

Увазі присутніх було запропоновано:

· Урок-інтелектуальний турнір «Давня українська література» (9-Б клас, учитель ЗОШ №2 Островська А.Л.);
· Урок розвитку мовлення. Ділові папери. Лист рідним, друзям (5-Б клас, учитель ЗОШ №2 Кобець А.Б.);
· Майстер-класи «Спілкування як засіб пізнання» (учитель гімназії Степанюк М.І.), «Актуалізація суб’єктного досвіду учнів як передумова розвитку аксіологічної сфери» (учитель гімназії Гапонюк С.М.).

Незабутнє враження на учасників семінару справили постановка п’єси-феєрії «Про що шепочуться сніжинки» за сценарієм старшокласників ЗОШ №2 та літературно-мистецька стежина «Доленосна дорога України», яку підготували учні та педагоги гімназії.

Підводячи підсумки семінару, Сова О.О., учителі-словесники області подякували організаторам і своїм нововолинським колегам за проведені уроки та заходи, гостинну й теплу атмосферу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа