<

Тривають громадські обговорення проблемного сусідства з АЗС “ОККО” у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:03 | 25.08.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
14
/ коментарі 3

25-го серпня біля Нововолинської АЗС “ОККО” зібралися обурені мешканці, керівники заправки, представники міської влади та постійна комісія на чолі з депутатами міської ради. На зібранні обговорювалися питання проблемного сусідства жителів вулиці Чехова та заправки.

Люди, які проживають біля заправки вже роками жаліються на постійний шум, світло від автомобілів, яке потрапляє у вікна, голосну музику та відвідувачів заправки, які не культурно себе поводять. Мешканці будинків неодноразово зверталися зі скаргами до поліції, але допомоги там не отримували, також повідомляли про ситуацію на  гарячу лінію “ОККО”, від якої також не було змістовної відповіді.

DSC07732

Основною причиною для незадоволення є виїзна частина з заправки, яка розташована по вулиці Чехова навпроти житлових будинків. Автомобілі пересуваються кожної ночі, великі вантажівки псують дорогу і відповідно заважають мешканцям. За рішенням міської ради власники АЗС “ОККО” встановили паркан для захисту помешкань від шуму та яскравого світла. Наразі громада вимагає змінити маршрут виїзду з заправки.

Нагадуємо, що цей проблемний виїзд уже був заблокований бетонними плитами в липні місяці минулого року, але регіональний директор прибувши із міста Рівного власними руками знову відкрив цей шлях, розгрузивши покладені плити.

Регіональний директор “Окко” серед ночі тягав плити, які перекрили виїзд із заправки у Нововолинську

Розглядалося питання правильного розташування АЗС “ОККО”, тобто дотримання будівельних норм, за правилами середня заправка повинна бути віддаленою від житлового масиву на 50 метрів, розташування цієї автозаправної станції, яка являється середньою, по суті не задовольняє умови правил. Також за нормами автомобілі великих розмірів пересуватися біля будинку повинні на відстані в 11 метрів. На виїзді з заправки габаритний транспорт не тримає цієї дистанції від помешкань.

DSC07733

При розробці проекту АЗС “ОККО” враховуватися повинні також і санітарні правила. Рів, який розташований навколо заправки, наповнений відходами та брудною водою, за нормами повинен бути віддалений від житлового масиву на 50 метрів. По вулиці Чехова джерело розташоване поруч із помешканнями.

Скарги вислуховували працівники АЗС “ОККО”, спеціальна комісія у складі якої депутати нововолинської міської ради Леонід Климович, Вадим Киричук, Олег Бадзюнь, Сергій Семенюк та інші, також на зібранні були присутні правоохоронці. Обговорення проблеми дійшло до висновку створити експертні оцінки, шукати компроміс шляхом професійної діяльності відповідних служб міста Нововолинська, які будуть фіксувати порушення правил діяльності АЗС “ОККО”.

DSC07741




коментарів: 3
  1. комуто із нових реформаторів приглянгулось місце от і організовують протести, а люди пізніше стають заручниками як після майдану.

  2. Ту заправку почала будувати ще фірма “Волиньнафта2, але не добудувала через свій фінансовий крах. Поітм там надумали будувати ОККО. представники обійшли найближчі будинки і збирали підписи про згоду на будівництво (тоді така процедура можлива була), і ці підписи підкріплювали щедрими винагородами. Тобто, люди гроші взяли (читай – хабар), а тут вже і передумали? чи мало стало? треба було думати зразу і не ставити свій підпис. не було б і тої заправки. а взяли гроші – терпіть!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер