<

Нововолинські шахтарі знову вийшли на акцію протесту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 31.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 13

31-го серпня шахтарі копальні №10 “Нововолинська” влаштували акцію протесту перед мостом через річку Західний Буг на кордоні Волинської та Львівської областей, вимагаючи виплати заборгованості із заробітної плати. Працівники безперервно пересуваються по пішохідному переході, перешкоджаючи цим рух транспорту по трасі міжнародного значення.

Як зазначив голова профспілки шахти № 10 “Нововолинська” Василь Прадід, акція була організована у зв’язку з відсутністю фінансування будівництва копальні та виплати заборгованої заробітної плати за червень, липень, серпень цього року.

Шахтарі попередили владу, якщо заборгована зарплата та гроші на розвиток шахти не будуть виділенні, вони організують масштабніший протест біля пункту пропуску Ягодин.

“Сьогодні шахтарі не мають іншого виходу, як перекривати траси, бо вони вже доведені до крайньої межі. Мій помічник Андрій Бокоч також був на місці там, йому шахтарі казали, що із Міністерства звучать обіцянки дати гроші, заплатити зарплати, призначити директора “Волиньвугілля”, але нічого не виконується”, – розповідає народний депутат Ігор Гузь.

“Вже з початку роботи Верховної Ради ми будемо разом із шахтарями вимагати повернення 50 мільйонів гривень, які забрали з фінансування шахти №10. І не у грудні, а зараз, щоб встигнути освоїти. Їх забирали на виплату зарплат. Але де зарплати? Їх немає! Люди дороги перекривають! Таке ставлення міністра Насалика викликає питання, чи відповідає він займаній посаді”, – додає депутат.

Нагадуємо, що 16-го серпня шахту №10 “Нововолинську” відвідав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун і надав обіцянку, що Дня шахтаря заборговані кошти будуть виділені у повному обсязі. Але у висновку сумлінні працівники копальні зустріли своє свято без грошей.

NICK9448
NICK9444
NICK9440




коментарів: 13
  1. Я завжди був противником перекриття автотрас. У підсумку страждають невинні прості люди, приватні підприємці та промисловці, які платять податки і збори зі своєї тяжкою працею заробленої копійки. Із тих, їхніх коштів, держава вам виплачує дотації на вугільну галузь, бо вона збиткова була і є. Ви ріжете сучок на якому сидите. Діти, жінки, старі і хворі люди не винні!!. За що на них така кара? Хто вас навчив це робити, шахтарі? Перераховані категорії громадян тут ні до чого, якщо вам не виплатили заробіток. Вони ніякого стосунку до ваших грошей, не мають. Хто обіцяв, у своїй передвиборчій програмі, двічі!! за 5 своїх каденцій, добудувати 10 шахту і дати “странє угля?” Він увесь час піарився на цій темі. Чому ви не спитаєте у місцевого владного бонзи, який відповідає буквально за все у Нововолинську, і який обрався вами 5 разів на найвищу у місті посаду: а де ж наша заробітна плата? Чому ти, “господарнику” хрє**овий, мовчиш? Звідси потрібно починати.

    • за е б али уроди,
      прості водили страждають за них.Їдьте в Київ перекривати дороги ,а не тута.В водіїв нема ваших грошей,а скоро дождетеся що водії вас будуть гамселити….

    • Він їх в сраці мав,а вони його ще виберуть.Але розуму тільки на таке хватає.Походять і в лісочок.Таких бастуючих ніхто не зрозуміє.

  2. Шахту будує не місто,шахту на території Іваничивщини будує три десятки років держава. До Нововолинська шахта ніяким боком. Не потрібен іваничивський довгобуд державі, значить закрити!

  3. За такі дурнуваті акції судити треба тих організаторів , яке відношення мають прості і зовсім сторонні люди , коли дурять шахтарів , чи може вони хочуть щоб люди їм скинулись грошима , чи за них подавали в суд , хто вам має платити з тих і питайте тих і блокуйте

  4. Конституція України
    Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування,
    Куди ж дивиться поліція?

  5. Задовбали ті ди..ли! Хай в себе вдома унітази дупами перекривають. А поліція як завжди не знає як оформити тих правопорушників.

  6. Нехай для початку похвастаються як на день шахтаря на петрова розважалися, що машини на дерева виїзжали і скільки на це бабла пішло.
    А тепер дорогу перекривають бо гроши кінчились… дібіли!

    • може це ти дебіл! де шахтарі 10 шахти святкували??? їм не дали грошей щоб навіть дітей до школи зібрати!!!!!!!!!!! перекривають дороги бо не має іншого виходу. шахтарі потом і кров’ю заробляють свої гроші і ще мають вибивати їх? до чого котиться наша держава? якби ти не мав за що купити саме необхідне для своїх дітей побачив би я що ти робив? так що не говори те чого не знаєш! люди ви не були на місці тих людей, тому не судіть ви не знаєте що чекає на вас завтра.

      • Та шо ти чешеш?! Хто не був? 80% країни перебиваються заробітками, а шахтарі в яких офігенні зарплати сплять на зміні і бухають. Офігенна робота! Не платять – шукайте іншу роботу так як роблять всі!Але, звичайно ж, таку роботу де платять офігенно і можна поспати фіг знайдеш. Але ніхто з тих злочинців, які перекривають дороги не включає мозок і не думає, що він перекриває чийсь маршрут і що люди також заробляють їдучи кудись. Шахтарі хитро виї…ні, думають тільки за свою сраку.

      • Валентин ти вдумчиво читай- ” день шахтаря на петрова розважалися, що машини на дерева виїзжали і скільки на це бабла пішло.” подумай а тоді пускай сльози.
        А дороги перекривати це гадство і співчуття до цих “шахтарів” немає жодного.

      • Ходять плітки, нібито у вибоях шахтарі, котрі належать до “червоних профспілок”, покурюють сигаретки і попивають із баклаг 100 гр. оковитиї перед зміною. Може хтось зі шахтарів підтвердить чи спростує ці, очевидно, брехливі та провокаційні чутки?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота