<

Нововолинські шахтарі перекриватимуть дороги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 21.05.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Працівникам шахти №10 “Нововолинська” так і не виплатили заборгованої зарплатні за неповні чотири місяці, обіцянки зробити це до 20-го травня не виконані.

Для вирішення подальших дій працівники шахти №10 “Нововолинська” організували загальні збори на підприємстві о 13:00.

Як результат – колективом шахти №10 “Нововолинська” вирішено продовжити акції протесту. Зі слів в.о. голови профспілки вугільників підприємства Георгія Новосада, 22-го травня о 9:00 гірники зберуться на автостанції, а о 10:00 – вирушать перекривати дорогу у районі річки Західний Буг. Також кількох представників делегують на сесію міської ради, котра відбудеться того ж дня.

Керівництво та лідери профспілок звертались до шахтарів з проханням зачекати до понеділка, проте ті стояли на своєму.

Всю проблему вбачають у бюрократії, оскільки міністр фінансів Яресько не підписала необхідні документи на фінансування.

Активну участь у вирішенні даного питання беруть голова ВОДА Володимир Гунчик та народний депутат від 19-го округу Ігор Гузь.  Губернатор матиме телефонну розмову з мінфіном, якщо вона не принесе результату – вирушатиме завтра з робочим візитом у Київ. Нардеп підніматиме проблему фінансування у парламенті.

Нагадаємо, що 7-го травня, доведені до відчаю працівники шахти «Нововолинська №10», яким заборгували зарплату за чотири місяці, прийшли під міську раду вимагати справедливості та чесно зароблених грошей.

Шахтарям не виплатили заробленого за січень (50%), лютий, березень і квітень цього року, тому уже 7-го травня гірники розпочали акцію протесту – перекриття дороги.  Наступного дня, 8-го травня, колективним рішенням було вирішено не продовжувати перекриття дороги адже шахтарям передали повідомлення із міністерства енергетики та вугільної промисловості про те, що до 20 травня заборговані гроші надійдуть на особисті рахунки, і уже розпочата процедура оформлення відповідних документів.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа