<

Нововолинськ прощався із загиблим бійцем батальйону “Донбас” Іваном Ганею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 22.08.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
12
/ коментарі 4

Нововолинськ 22-го серпня у жалобі. У передобідню пору біля храму Покрови Божої Матері відбулося прощання із загиблим розвідником батальйону “Донбас” Іваном Ганею, позивний “Сєвєр”.

Бойові побратими звали його по-дружньому – дядя Ваня. Не випадково, адже він був одним зі старших в батальйоні. Пішов захищати Україну у червні 2014-го року. Разом з нововолинцем Володимиром Пушкаруком були в одній групі. “Пушик” загинув від снайперської кулі 26-го серпня, через три дні при виході з оточення з-під Іловайська ворожа куля забрала життя Івана Гані. Хлопці загинули як герої, захищаючи мир та спокій України.

Родичі загиблого бійця досі не вірять у його смерть. Навіть після проведення аналізу ДНК, що підтвердив особу бійця, найближчі люди не ймуть віри в те, що його більше немає. Від дня смерті пройшов майже рік. До цих пір тіло героя було захоронене на сході країни, а сьогодні, 22-го серпня, вдосвіта нововолинські активісти зустріли труну у нашому місті.

О десятій годині ранку біля церкви Покрови Божої Матері у Нововолинську було небагатолюдно. Це там, на церковному подвір’ї, відчувалося горе, лилися людські сльози. А за церковними воротами – зовсім інше життя. Народ поспіхом летів на ринок по закупи, хтось здивовано озирався на міліцейські машини біля храму. Там, за церковними воротами, зовсім інші проблеми, які негайно треба вирішувати. У кожного ж сім’я, діти, робота… Не до церемоній, не до прощань.

Та все ж люди стали підтягуватися. Біля огорожі спинялися перехожі. Може, у когось теж на війні син чи брат і зворушила чужа біда. Представники міської влади, родичі, однокласники і просто знайомі несли квіти і вінки. Священнослужителі відправили поминальну панахиду, після чого усі бажаючі попрощалися з героєм. Автомобільний кортеж з труною відправився вулицями міста. Після зупинки перед будинком, де жив Іван Ганя, рушили на старе кладовище. Після військового салюту відбулося останнє прощання з бійцем.

_DSC0210
1
2
3
5
6
7
8
10
11
12
15
17
18
_DSC0218




коментарів: 4
  1. Знав Ваню. Це був приємний, позитивний і сміливий чоловік. Щоразу коли він їхав на велосипеді( навіть далеко від мене) під’їде і поздоровається. Для мене за честь було знати Івана

  2. Не гворіть, що людям байдуже***Просто мало хто знав про приїзд останків дяді Вані( Це був достойній син своєї землі !! Земля то пухом любий друже(дядя Ваня)!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа