<

[ОНОВЛЕНО] 14 гірників залишилися під землею: Нововолинські шахтарі влаштували протести

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:00 | 9.12.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарів 8

9-го грудня шахтарі копалень Нововолинська продовжили акції протесту. Працівники шахти «№ 9 Нововолинська» та «Бужанська» відмовилися працювати та прийшли під адмінбудівлю ДП «Волиньвугілля».

Шахтарі не задоволені роботою чинного керівництва та умовами праці. Вимагають погашення заборгованості по заробітній платі.

Також голова НПГУ Михайло Волинець у фейсбуці повідомив, що гірники 2 зміни шахти «Бужанська» зі вчорашнього дня, 8-го грудня, залишаються під землею – відмовляються виїхати з шахти. На цей час на шахті працює слідча група. Нагнали туди поліцейських.

Як стало відомо журналістам БУГу на місці, де протестують шахтарі, уже добу 14 гірників залишаються під землею на знак протесту.

ОНОВЛЕНО 14:00. Нововолинські шахтарі вимагають виплати заробітної плати, яку боргують вже кілька місяців, а також звільнення генерального директора ДП «Волиньвугілля» Юрія Ключковського та технічного директора Анатолія Головка. Під адмінбудівлею запалили вогнище, підготували шини. Частина гірників Бужанки протестують у шахті й не піднімаються на поверхню вже більше доби.

Люди налаштовані категорично і поступатись не хочуть. Кажуть: через кількамісячну заборгованість із зарплати вже не мають за що жити і чим кормити свої сім’ї. До того ж, змушені працювати на старому, аварійному обладнанні, через що у них різко зменшується вуглевидобуток. А це впливає на розмір заробітку.

Із самого ранку 9-го грудня понад 200 гірників зібралися у приміщенні Волиньвугілля. В той же час, 14-ть гірників продовжували протест під землею.

На зустрічі з колективом шахтарів спочатку був лише технічний директор ДП «Волиньвугілля» Анатолій Головко, оскільки генерального директора в той час на роботі не було. Близько 11:30 до приміщення головного офісу ДП «Волиньвугілля» таки приїхав в.о. генерального директора Юрій Ключковський.

З криками та лайкою шахтарі висловлювали своє незадоволення роботою чинних керівників та наполягали, аби ті склали свої повноваження.

“Пишіть заяву на звільнення і йдіть звідси. Може хтось новий прийде і буде відстоювати наші інтереси, а не свої власні. Ми вже не маємо за що хліба купити дітям, а ви в той час купуєте дорогу автівку, нову, із заводу. За що? За які гроші? Це справедливо? Ми голодуємо, а ви розкошуєте? Ми будемо сидіти тут доти, доки ви не напишете заяву”, – кричали гірники.

Протестна акція продовжилася вже на вулиці. Гірники винесли на вулицю стіл з листком і ручкою і наполягали, аби він написав заяву на звільнення. Однак, Ключковський категорично відмовився це робити.

Станом на 15:00 шахтарі продовжують перебувати під землею. Кажуть: не піднімуться, поки керівництво ДП «Волиньвугілля» не звільниться.

Протести тривають і під ДП “Волиньвугілля”. Шахтарі налаштовані рішуче.

До слова, акції тривають і в інших містах України.

Наступного дня, 10-го грудня, протести шахтарів продовжилися.

У Нововолинську шахтарі продовжують акцію протесту




коментарів: 8
  1. Одного не можна зрозуміти, скільки ще часу буде існувати ця контора-паразит? Такий колектив начальників прогодувати треба немало коштів. Може б тоді не було б такого дефіциту грошей на зарплати робітникам?

  2. Є чітка позиція міністерства:закрити збиткові шахти,і жоден генеральний її не змінить. Так що, шановні шахтарі, чекайте наступних президентських та парламентських виборів і зробіть себе ще раз.

  3. Скажу від себе, коли на дев’яту шахту прийшов Танчев я побачив, що шахта почала оживати. Я не його прихильник, але що було то було

  4. Що саме вказує на те що шахта почала оживати? Видобуток вугілля який зменшився2018-59000т,2019-29000т,2020-15000 т.. Оце оживання… І не забудьте про те що в 2019 ніхто йому не заважав розвивати шахту , ремонтувати обладнання так як він з генералом Пилипюком могли робити все що хочеш…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер