<

Нововолинець до смерті побив курсанта біля червоноградського клубу: бив кулаками, душив та кинув на землю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 27.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
139
/ коментарів 19

Мешканця Нововолинська, який до смерті побив 20-річного курсанта військової академії Юрія П’янило біля нічного клубу в Червонограді, взяли під варту. За інформацією львівського видання, проти лікарів відкрито кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків.

Лікарі 40 днів боролися за життя побитого хлопця. 22-го вересня він помер в Львівському військовому госпіталі. Бійка трапилася 12-го серпня біля нічного клубу.

Червоноградський міський суд з 24-го вересня взяв під варту 25-річного нововолинця. Про це відомо з ухвали суду. Молодику попередньо був обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як йдеться в ухвалі суду, близько 3:37 біля вхідних дверей у нічний заклад «Вілма» на грунті раптово виниклих неприязних відносин, мешканець Нововолинська наніс акцентований удар кулаком правої руки в обличчя, вивівши померлого курсанта з рівноваги. Після цього продовжив наносити низку ударів кулаками рук та коліном правої ноги в область голови та тулуба останнього. 

У подальшому, використовуючи безпорадний стан потерпілого та фізичну перевагу над ним, за допомогою кисті та передпліччя правої руки, схопив за шию, та шляхом удушення вивів останнього із свідомості. Далі миттєво відштовхнув від себе, внаслідок чого потерпілий впав задньою частиною тулуба та голови на землю.

Своїми діями молодик спричинив тілесні ушкодження у вигляді гострої лівобічної субдуральної гематоми з мас-ефектом, контузійних фокусів скроневої ділянки зліва, дифузного набряку мозку, закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Дружина померлого на своїй сторінці в інстаграм написала публікацію: «Після побиття мій чоловік П’янило Юрій Олегович отримав травми несумісні з життям! 40 днів лікарі боролись за його життя, але на жаль сердечко мого Юрчика не витримало і здалося. 40 днів він пробув в комі і так і не приходячи до тями, пішов від нас на той світ!».

Львівське видання ZAXID.NET повідомляє, що в поліції Львівщини відкрито кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків лікарями (за ч. 1 ст 140 ККУ).

Дружина військового Христина П’янило вважає, що лікарі у Червонограді діяли неоперативно, рятуючи життя її чоловіка. Зокрема, швидка допомога доправила Юрія у лікарню близько 4:00 ранку 12 серпня, там він пролежав на каталці у коридорі близько шести годин, не отримавши ніякої медичної допомоги. Також, з її слів, лікарі не викликали поліцію. Близько 10:00 ранку Юрій отямився і весь в крові пішов додому, оскільки не розумів, що відбувається. Дружина змусила його повернутися до лікарні увечері цього ж дня, бо він почувався дуже погано – його сильно боліла голова.

«У лікарні довший час не надавали ніякої допомоги. Ми три години чекали, щоб зробити рентген голови. Спочатку написали діагноз «струс мозку» і скерували в нейрохірургію на крапельниці. Так він лежав до наступного ранку, поки не прийшов нейрохірург Боднар, який скерував на комп’ютерну томографію», – розповіла Христина у коментарі ZAXID.NET.

З її слів, після КТ у Червоноградській лікарні поставили діагноз «важка закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку важкого ступеня, гостра субдуральна гематома зліва, забій м’яких тканин голови, набряк, набухання головного мозку». При цьому продовжували ставити крапельниці, однак Юрію ставало все гірше.

«Коли вдуге зробили КТ, він вже був без свідомості, сказали, що треба робити термінову операцію. Оперували 13 серпня у Червонограді місцеві лікарі. Хоча я ще раніше повідомила, що він військовий, курсант Академії сухопутних військ. Навіть не було викликано лікарів з військового шпиталю», – розповіла Христина.

У Львівський військовий госпіталь Юрія перевезли через два дні – 15 серпня. Однак, львівським лікарям не вдалося врятувати життя курсанта, він помер 22 вересня, так і не приходячи до тями.

Після смерті Юрія П’янила у поліції Львівщини повідомили, що перекваліфікували кримінальне провадження щодо підозрюваного у його побитті 25-річного мешканця Волині. Спочатку кримінальне провадження було відкрите за ч. 1 ст. 121 ККУ, тепер – за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ. Підозрюваного волинянина взяли під варту. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зі слів Христини П’янило, підозрюваного мешканця Нововолинська Богдана встановили через соцмережі після огляду відео з камер спостереження нічного клубу. Вона вважає, що її чоловіка вбили, і вимагає як найжорсткішого покарання для винуватця.

Бійка біля нічного клубу у Червонограді, під час якої постраждав Юрій П’янило, зафіксована на відео з камер спостереження.

Близько 20-ти молодиків спостерігають, як б‘ють хлопця




коментарів: 19
  1. Введення смертної кари за вбивство в КК України могло б стати потужним фактором суттєвого зниження кількості особливо тяжких злочинів в державі.

    • смертна кара за вбивство з необережності як точно перекваліфікують в продажній судовій системі України? Орлятко з якої ти планети прилетіло?

    • Ви придурки, яка смертна кара, там навіть бійки ,як такої не було, фактор нашої “класної” медицини, вбив хлопця,або ще якийсь інший, а не та бійка.Так жалко пацана, але не треба через звичайне непорозуміння, засуджувати людину(смертна кара,тюрма), тим більше після бійки він був ще живий

  2. Жах, просто жах
    Смертну кару йому
    І тих людей, що стояли збоку покарати б не заважало
    Нелюди, стоять і дивляться як людину вбивають і ніхто не допоміг

  3. А чому не додали фото того бидлюка- вбивці? Місто повинно знати своїх ‘героїв’!

  4. Лікарі наші такі халатні! Невже не можна було одразу звернутися до Львова, якшо самі нічого не могли зробити? А хлопця вже не повернеш… Щирі співчуття батькам і дружині!

  5. Посадити всіх, хто просто стояв та спостерігав за цим, сволочі. Співчуття родині загиблого.

  6. Мені цікаво чи немучить совість тих людей які були присутні і спокійно спостерігали…черствість і жорстокість призводить до таких наслідків…

    • це зараз в порядку речей, ще змалку дитина одна одну в голову лупить до крові а 10 стоять збоку та на камеру знімають. Наше суспільство невиліковно хворе, то ні для кого не секрет

  7. А ті, хто стояв і спостерігав теж з Нововолинська, вони працюють разом) вони стояли і дивилися і підтримували свого колегу) тому і не заступилися за хлопця(( під суд також!!! Усіх!! Як співучасників! Впізнаєте можливо знайомих???

  8. Я НЕ ВИПРАВДОВУЮ БОГДАНА,АЛЕ НА МІСТІ ТОГО ХЛОПЦЯ МІГ БУТИ І ВІН. ЙОГО НЕ БИЛИ НАТОВПОМ. В ПЕРШУ ЧЕРГУ ПРИТЯГНУТИ ТИХ ЩО СТОЯЛИ ОСТОРОНЬ, ЯК БИ ХОЧ ХТОСЬ ВЛІЗ І ЗАБРАВ ОДНОГО З ХЛОПЦІВ НІЧОГО Б ТАКОГО НЕ СТАЛОСЯ. МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ НІХТО ВЧАСНО НЕ НАДАВ. ХЛОПЦЯ ШКОДА СПІВЧУТТЯ РОДИНІ.

    • Кілька місяців тому була ситуація у Врордимирі,коли двоє чоловіків билися.Один з них дістав ніж.Поряд стояло біля десяти людей.Одні просто дивилися,інші-знімали на телефони.Хлопець,який тільки підійшов відразу кинувся вибивати ножа.Він же і отримав ножове поранення.Результат.В Бузі написали:”Після словесної перепалки такий-то отримав ножове поранення”.Щрб ви подумали,прочитавши таке?Що двоє п”яних сварилися і порізали одне одного!Чи не так?Це ще не все.В міліції сказали,що можна це трактувати,як самозахист.От так.То чи варто втручатися в НАС?!До речі,швидку викликали ШІСТЬ разів!Вона так і не приїхала.Патрульна машина доставила в лікарню.

      • чому ж нема відео з самого клубу, де той Пянило чіпляється до всіх в клубі, і кличе “поговорити” на вулицю, то одного то другого?
        А він ж жертва, а те що він нанюханий сам провокував бійку, то нікому не потрібно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер