<

Нардеп Ігор Гузь та мер Нововолинська Борис Карпус провели зустрічі з колективами підприємств Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:01 | 15.09.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1217
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь разом із Нововолинським міським головою Борисом Карпусом, депутатом Волиньради Юрієм Сиротюком та депутатами міськради з фракції «За майбутнє» 15-го вересня спільно провели зустрічі з колективами підприємств Нововолинська – ВУКГ, обома УЖК, міської лікарні та ліцею №1.

Парламентар окреслив роботу, яку наразі здійснює його команда в місті, розповів про залучені кошти з держбюджету на реалізацію перспективних проєктів та поспілкувався з громадянами на ті теми, які найбільше їх турбують, – йдеться на фейсбук-сторінці нардепа.

Депутат зауважив, що до кінця року планує залучити приблизно 15 мільйонів гривень на виконання програми, яку вони розробили спільно з міським головою. Частину із цих коштів, за ініціативи Ігоря Гузя кабмін уже спрямував на потреби жителів Нововолинської громади.

Зокрема, він нагадав свою обіцянку реконструювати територію міського озера і парк навколо нього. Там передбачено збільшити кількість паркомісць, викласти доріжки бруківкою, облаштувати освітлення та систему відеонагляду, встановити мангали для відпочинку, лавки, смітники, вбиральні. І це тільки перший етап робіт, який, імовірно, розпочнеться вже у жовтні й буде завершений до кінця року. На ці потреби з держбюджету надійшло півтора мільйона гривень.

Наступний етап з реконструкції озера – це облаштування спортивної зони, де будуть міні-футбольна і баскетбольна площадки, територія для гри у теніс, сучасний волейбольний майданчик.

«І останній етап – він найдорожчий. Це – новий пляж. Треба завести 700-800 машин піску, спустити і почистити озеро. Там мають бути лежаки, нові перевдягалки, грибочки та інше. Загальний кошторис проекту – 25-27 млн грн», – розповів нардеп.

Він нагадав обіцянку перед батьками, чиї діти загинули на Майдані і в АТО – встановити пам’ятник Героям у місті. На це теж передбачені державні кошти й роботи незабаром розпочнуться з його облаштування там скверу навколо монументу, що встановлять навпроти міськради.

На території ЗОШ № 7 міста з порепаного асфальту зроблять сучасну територію для проведення заходів та зону для уроків на вулиці й відпочинку учнів, вчителів та їхніх батьків. Зі слів нардепа, в області проект такого типу реалізується вперше.

Також уже цього року мають розпочати облаштування спорткомплексу на території ліцею № 8 у Нововолинську:

«Ми пообіцяли, що за каденцію Бориса Карпуса і мою, біля кожної школи міста зробимо такі спорткомплекси, як біля ліцею № 1. Якщо все буде добре, залучимо 5-6 млн грн, щоб зробити сучасний спорткомплекс із футбольним, баскетбольним полем, зону для гри у теніс, встановимо тренажери, викладемо бігові доріжки з поліуретану, огородимо його. Це наш пріоритет – діти, молодь, спорт».

Ігор Гузь розповів, що за торговим центром «Forest» облаштують сучасний сквер для відпочинку місцевих жителів і гостей. Це перший проект такого масштабу, а загалом у Нововолинську запланували облагородити 5-7 таких скверів. До фінансування долучиться і депутат облради від «За майбутнє» та власник ТРЦ Юрій Сиротюк.

Завершується робота щодо асфальтування дороги від Благодатного до Іванич:

«Я обіцяв і ми це робимо за кошти платників податків, але це питання, яким я постійно займаюся. 8 км дороги коштують 127 млн грн. Наступний етап – заміна асфальту на трасі від Іванич до Павлівки».

За ініціативи міського голови спільно з парламентарем вони опікуються питаннями безпеки в місті. Відповідно, депутат залучив понад мільйон гривень на ремонт приміщення для муніципальної варти і придбання машини для цієї служби.

Також у Нововолинську за згодою громадян у двох дворах облаштують екопарковки. Цього року розпочнеться оновлення зупинок у місті. Продовжиться робота над розбудовою дитячо-спортивної інфраструктури. А за час своєї роботи в окрузі, з ініціативи Ігоря Гузя облаштували 266 таких майданчиків.

Наразі, своїми пріоритетами в роботі парламентар вважає:

  • захист кордону України з Білоруссю від вторгнення агресора,
  • зниження тарифів,
  • врегулювання ситуації з несанкціонованим відключенням газу для населення.

«Хтось думав, що прийшла пацанва з рогатками. Будуть вибори – будете вибирати. Але ми прийшли системно, у нас є бачення кадрове, є план змін у місті. Ми повернулися обличчям до бізнесу, активно і дієво працюємо з ним, чого не було раніше. У нас дуже активна фракція у міськраді. Багато депутатів долучені до управління міста. Так, у нас є і прогалини в роботі – ми про це говоримо і визнаємо, але й виправляємося», – підсумував нардеп.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер