<

На Нововолинську міську раду відкрили кримінальну справу за продаж комунального майна без конкурсу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 17.01.2019 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ коментарів 15

Посадові особи Нововолинської міської ради без проведення аукціону чи конкурсу здійснили продаж приміщень комунального майна, у тому числі об’єктів нерухомості комунального підприємства «Консоль» ЖКО Нововолинської міської ради колишнім його орендарям.

Про це йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду від 11-го січня 2019 року, що опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

“Своїми діями відповідальні особи позбавили інших суб’єктів отримати вказані приміщення у приватну власність з можливістю надходження до місцевого бюджету більшої суми коштів за проданий об`єкт нерухомого майна комунальної власності”, – йдеться в документі.

Прокурор Тетяна Тиха в судовому засіданні клопотала про надання тимчасового доступу до речей і документів, вказуючи, що протягом 2017-2018 років внаслідок зловживання службовими особами Нововолинської міської ради своїм службовим становищем, що виразилось у продажі комунального майна з порушенням Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» (даний закон втратив чинність у зв’язку з прийняттям 18-го січня 2018 року нового закону “Про приватизацію державного і комунального майна”, – ред.) заподіяно шкоду інтересам територіальної громади у виді ненадходження коштів, розмір якої встановлюється.

Відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесені до ЄРДР 28.12.2018 за №42018031060000071 за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

Заступник міського голови Олександр Громик у коментарі «БУГу» повідомив, що всі процедури по продажу комунального майна були проведені згідно чинного законодавства, з січня 2018 року керувалися новим законом.

«На початку тижня надійшов запит разом з ухвалою суду від прокуратури з повідомленням про вилучення документів по приватизації за три роки, з 2016 по 2018. Проти яких посадових осіб відкрите кримінальне провадження не знаю, не вказано яких. Порушення закону про приватизацію не було», – розповів Громик.

Він також зазначив, що не знає, про яке саме майно, що продали з порушенням законодавства, мають на увазі і в ухвалі не вказано.

Щодо об‘єктів нерухомості комунального підприємства «Консоль», Громик повідомив, що продали чотири об‘єкти. Один через аукціон, а три шляхом викупу попередніми орендарями. Та при цьому керувалися нормами законодавства, відповідно до яких орендар має право на першочерговий викуп нерухомості, якщо він здійснив поліпшення більше як на 25% балансової вартості орендованого приміщення.

«Ідею з ліквідацією «Консолю» виношували років три. Підприємство працює на бюджетних умовах, замовлень немає. Основний прибуток об’єкти нерухомості мали від передачі майна в оренду. Так як в приміщеннях здійснюють підприємницьку діяльність, нам вигідніше продати економічно-неефективну комунальну власність. Перевіряли кошториси та акти виконаних робіт, оплату. Далі зроблені поліпшення проходили свою експертизу і вираховувався відсоток від вартості приміщення. Власник має право скористатися викупом, бо це передбачено законодавство, тут порушень не було», – говорить Громик.

На головному фото – один із об‘єктів КП «Консоль», який був проданий через аукціон на сайті Прозорро.Продажі 24-го жовтня 2018 року. Приміщення ніким не використовувалося.




коментарів: 15
    • Це приміщення, яке продано на аукціоні. Воно не використовувалося

  1. Бидло. Звикли безніякої відповідальність працювати а тільки гадити і нажитись в своїх бидло інтересах.

  2. Орендарям треба було повернути приміщення в комунальну власність в такому стані, в якому брали в оренду на початку. А не свідомо доводити будівлю до руїн, щоб потім викупити за “копійки”. Хтось же повинен з міської ради контролювати цей процес? А то здають в оренду приміщення “лялю”, яка коштує мільйони, а через рік-два отримують “каку”яка коштує “копійки”. І в нас все по закону, бо це передбачено законодавство, тут порушень не було.

  3. Я не розумію дивної логіки керівників місцевої влади в Нововолинську: Якщо майно і споруди не використовувались роками (що не робить їм честі), то потрібно їх продати без конкурсів та аукціонів, порушуючи Конституцію та українське законодавство? :))) Кому продали? Яким родичам, своякам чи “підвальним королям”? За безцінь, я щиро надіюсь? :))) Горбатого могила виправить.

    • Конкретно в цьому випадку роз‘яснили ж наче… говорять, що на аукціоні продали приміщення, що не використовувалося. Ті ж, які орендували продали орендарям без конкурсу, бо вони поліпшили приміщення ну і так далі – читайте статтю там розписано. А щодо кримінальної справи і так далі, то це робота правоохоронних органів. Хай працюють, а далі побачимо хто що продав і що порушив..

      • До Катерини Костючик. Я уважно читав публікацію. Жодного посилання на якісь нормативні законодавчі (чи підзаконні) акти від службових осіб у нашому випадку – заступника міського голови Громика чи інших нововолинських наймитів місцевого самоврядування, (розділи, статті, пункти) до яких вочевидь, належите й ви, не було. А чому не відповів міський голова В.Сапожніков? Він ще на посаді? А де Андрій Сторонський – його друг, перший заступник\секретар ради, лікар ЦМЛ на пів-ставки? В. Рожелюк – колишній, вочевидь вже, “цап відбувайло” – перестарок в міській раді і виконкомі, задавнений пенсіонер, як і його сюзерен та бос? “Передача посад” і акценти змістилися у бік молодшого слуги? Як банально!

  4. увага шановний БІДЗЮРА !!!!! на фото – приміщення, яке продано на аукціоні. Воно не використовувалося та в оренду не переходило, був аукціон – чому Ви не прийшли купувати дану споруду ???? не прийшли – виходить не хтіли або не потрібно було воно Вам ….. навіщо зараз кричати на усе село ….

  5. А ЩО , ТОЙ ПОЦІНОВУВАЧ ТУЙ І КВАРТИР ПО 13 ТИС . ДОЛАРІВ , ЩЕ ПРАЦЮЄ В МІСЬРАДІ НА КОРИСТЬ СУСПІЛЬСТВА ? КРАЩЕ Б ВЖЕ ПАЛЬЦІ В ДУ.. ПХАВ ЧИМ ЗЕМЛЮ ТАРАБАНИТИ !

  6. Цей поцінювач, дешевих квартир не тільки працює, а й ще милиться затягтись у наші мери, коли хазяїн надумає вже накінець піти. Всіх невгодних йому керівників підприємств і установ міста намагається прибрати за усіляку ціну, замінюючи їх або родичами, або лояльними їх персоні – сосунами, а підлеглих гнобить на чому світ стоїть, порушуючи елементарне трудове законодавство, бид…та така!
    А саме, в робочий час, на основній роботі, на пів ставки лікує хворих в Нововолинській ЦМЛ!
    Де контролюючі і правоохоронні органи?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця