<

На кожного шахтаря по три силовики: деталі з акцій протесту нововолинських шахтарів у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:28 | 23.12.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 6

Три автобуси з нововолинськими шахтарями сьогодні, 23-го грудня, прибули в Київ о п’ятій годині ранку. Гірники розпочали акцію протесту під Верховною Радою України.

У Верховній Раді попередньо підготувалися до приїзду працівників вугільної галузі: біля приміщення стоїть порядку 50-ти автобусів і спецмашин з силовиками. “Їх у два рази більше, ніж шахтарів”, – повідомив присутній на акції голова профспілки шахти №1 “Нововолинська” Анатолій Мухомеджанов.

Шахтарі планують йти до Кабміну та Міністерства енергетики. До мітингувальників виходили депутати Верховної Ради Ігор Гузь та Михайло Бондар. Завтра, 24-го грудня, буде розгляд бюджету на 2016 рік. Не виключено, що політики, які відстоюють інтереси гірників, блокуватимуть трибуну і вимагатимуть, щоб в бюджет вклали кошти на шахти.

“Я сказав, що працівникам  вугільного підприємства №1 не платиться заробітна плата, хоча ми перейшли в третю групу і нас запевняли, що будемо гарантовано її отримувати. Приїхало порядку 150 чоловік з Волині – спільно “червона” з Незалежною профспілкою гірників України. Є представники усіх нововолинських копалень. Плакати, прапори, вимоги, виступи… Ми чекали 9-ї години, щоб розпочати акцію. Я вірю, що це принесе результат. Скажу чесно: на кожного шахтаря тут по три правоохоронця”, – розповів Анатолій Мухомеджанов.

Підтримати акцію протесту прибули гірники з різних регіонів України.




коментарів: 6
  1. Вугілля треба видобувати та продавати-тоді буде і зарплата у шахтарів. Чого це держава повинна забирати гроші з податків та виплачувати незароблені шахтарями зарплати замість щоб направляти ті гроші на медицину, освіту чи на сучасну зброю для українського війська? Якщо шахти непрбуткові та нерентабельні їх треба закрити як це колись зробила Течер у Англії!

    • Знавби ти скільки коштувало Англії закриття шахт.Дайте людям достойну роботу і зарплату і питання буде вирішене.

      • Ти що, був У Англії та рахував? Ти думаєш, що тільки шахтарям треба достойна зарплата а вчителям, лікарям, токарям та мулярам не потрібна?

        • Звичайно,достойна зарплата потрібна усім.Якби у умовному стотисячному місті звільнили 20000 вчителів чи лікарів,щоб ви говорили тоді.А Тетчер виплатила усім звільненим дворічну зарплатню і відкрила тисячі робочих місць.Нововолинським шахтарям світить хіба що поневіряння за кордоном.У місті робочих місць немає.

        • Тільки неграмотна людина може таке писати! Ти прочитай про наслідки закриття шахт і тоді будеш робити висновки. Повиздихаємо після такого закриття… Ні один шахтар не сказав, що не потрібно платити вчителям і лікарям. І навіть крім податків платять у лікарнях готівкої і репетиторів винаймають для своїх дітей, також за гроші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця