<

Митрополит Епіфаній задовольнив прохання про перехід Нововолинського храму до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:32 | 13.04.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
13594
/ коментарів 5

10-го квітня Кирило-Мефодіївська релігійна громада УПЦ у Нововолинську прийняла рішення вийти з підпорядкування УПЦ МП і приєднатися до канонічної помісної Православної Церкви України.

11-го квітня Митрополит Епіфаній задовольнив прохання настоятеля та парафіян. Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

«У зверненні, яке того ж дня парафія направила на ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, йшлося про бажання приєднатися до Православної Церкви України в якості ставропігійної парафії, тобто парафії, яка підпорядковується безпосередньо Предстоятелю Церкви.

Така можливість, як виключення, передбачена постановою Священного Синоду ПЦУ №25 від 21 березня 2022 року «Про надзвичайний порядок прийняття до Православної Церкви України». Синод ухвалив вважати такий стан речей необхідним тимчасовим заходом, який вживається заради ікономії (пом’якшеного застосування норм канонічного права) для адаптації парафій, які мають твердий намір вийти з юрисдикції МП, але не вважають можливим зараз увійти в юрисдикцію місцевої єпархії ПЦУ.

Цим же Синодальним рішенням передбачена можливість передати такі парафії, у разі висловлення ними відповідного бажання, під тимчасову пастирську опіку одного з архієреїв ПЦУ за узгодженням. Нововолинська Кирило-Мефодіївська парафія звернулася до Блаженнійшого Митрополита Епіфанія з відповідним проханням передати її під опіку Високопреосвященнішого Симеона, митрополита Вінницького і Барського», – йдеться у повідомленні.

11 квітня Предстоятель ПЦУ задовольнив прохання настоятеля та парафіян храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія м. Нововолинськ і прийняв їх під свій Першосвятительський омофор.

В Указі Митрополита зазначено, що безпосередню архіпастирську опіку над ставропігійною парафією від імені Предстоятеля буде здійснювати митрополит Вінницький і Барський Симеон, ім’я якого у храмі святих рівноапостольних Кирила і Мефодія у Нововолинську буде поминатися після імені Предстоятеля.




коментарів: 5
  1. Почались жнива.Зразу видно де золото, а де блищить.Там бізнес там нічого святого нема.Він ніколи не був пастирем нашої церкви УПЦ.А нам Господь нехай дає сили і терпіння щоб ніколи не зрадити свою церкву і віру.

    • Підтримуючи московську церкву, яку ти називаєш «своєю», ти вже зрадила. У минулих століттях свої церкви і зі своєю мовою здобули німці, чехи, поляки, англійці. …
      Це просто потрібно мати бажання сісти на дупу, відкрити книжку і вивчити не тільки історію свого народу, а й історію церкви. Це ж нормально- довідатися правду! Це просто потрібно мати дух незалежної і вільної людини, а не селектоbaного совка «адіннарод» i
      бути на підтанцьовках у москалів. Агов!
      Твоя церква в крові не тільки українців, а й знищених священників совєтами. Цю історію ти не хочеш знати?
      І відносно віри, люди вірять у Бога!
      А ти віриш у батюшку московського, та й у твою голову залита вся московська каналізація.
      І московські попи просто так Україну не віддадуть, бо тут мають золоту жилу. 70% надходжень є з України і Білорусі. Ти ж уже могла пересвідчитися, які є маскалі релігійні по цій війні.
      Наших хлопців твої попи називали вбивцями і не хотіли відспівувати у церквах по Україні!!!!
      Твої попи разом онуфрієм не піднялися, коли була хвилина жалоби!!!Твої попи не відспівують малих дітей, бо вони не їх конфесії!!!
      В Україні твої попи кажуть – не вбий, а в расіі твоя церква зобов’язує защіщать атєчєство і унічтожать врагов????
      Ми ж то усі Християни, де проблема? Священник є Душпастир! Ти це слово знаєш? Він має душами піклуватися, а не політикою і гаманцем!
      Твоїми попами вже вистлане пекло.
      Якби Ісус захотів зайти до московської церкви, то б його не пустили, бо, як ти кажеш, не твоєї віри.
      Вибач, що так багато букв тобі написала.

  2. Безпрєдєл по суті… Не можна, що єпископ іншої єпархії, має парафії в іншій єпархії? Це якась місцева вигадка! Хиталовські парафії(хитаються туди-сюди)

  3. Наближається знакова Вербна неділя. У 2014 – у новому Кирило-Мефодіївському храмі, вперше поминався м.Онуфрій. У 2022 – м.Епіфаній.
    Отже, на Вхід Господень, вірянам УПЦ – загрожує маршрут, за відомим курсом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер