<

«Ми розбиралися: лікар отримала догану і сама написала заяву», – Сторонський про ситуацію зі смертю чоловіка біля приймального відділення НЦМЛ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 20.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
57
/ коментарів 8

Виконуючий обов’язки головного лікаря Нововолинської центральної міської лікарні Андрій Сторонський прокоментував ситуацію зі смертю чоловіка та закритим приймальним відділенням, яку обговорюють в соцмережах.

Нагадаємо, 16-го січня у фейсбуці з’явилася публікація мешканця Нововолинська. За його словами, через несвоєчасне надання допомоги у міській лікарні, помер 59-річний чоловік з сильними приступами задишки.

“Коли привіз колегу, було зачинене приймальне відділення в хірургічному корпусі і його санітарка направила в приймальне у терапевтичному. Звідти черговий лікар-тарапевт направила назад у реанімацію, однак лікар-реаніматолог був у пологовому”, – розповів Василь Андрусик у фейсбуці.

Питання нефункціонування приймального відділення невідкладної екстреної медичної допомоги підняв депутат Нововолинської міської ради Микола Лукашук. Він зазначив, що до нього звернувся чоловік, який відвозив померлого у вище згадане відділення.

Лукашук говорить: “Думав, що відділення працює, адже його офіційно відкрив ще тоді чинний міський голова Віктор Сапожніков. Разом із Андрієм Сторонським, Віктором Морозом та головою Волинської ОДА перерізали стрічку. Виявляється, там усі кабінети не працюють”.

За офіційним коментарем з приводу того, чому відділення не працює та не надання допомоги померлому, БУГ звернувся до виконуючого обов’язки головного лікаря НЦМЛ Андрія Сторонського.

Сторонський зазначив, що будівництво відділення не пов’язане із ситуацією, яка склалася. Однією із проблем, яка гостро стоїть в лікарні – це відсутність персоналу. А відділення не працює, бо немає актів введення в експлуатацію, є питання до будівельників.

“Є два приймальних відділення: одне в хірургічному, інше – а терапевтичному корпусі. У лікарні є лише один черговий лікар-реаніматолог і якщо є кесарів розтин, він йде в пологове. На ньому також є дві реанімації: “чиста” і “ковідна”. За три роки кількість лікарів зменшилася на 40 чоловік, медики розраховуються, не хочуть працювати”, – говорить Сторонський.

На запитання, яка реакція була на ситуацію зі смертю чоловіка, керівник Нововолинської лікарні розповів, що лікарю-терапевту дали догану.

“Ми розбиралися, лікар отримала догану і вона в той самий день написала заяву. Скоро не буде лікарів з таким відношенням, з таким цькуванням”, – зазначив Сторонський.

Він додав, що з черговими лікарями проведено навчання, розповіли алгоритм дій в подібних ситуаціях.

“Та якщо людина задихається, треба викликати “швидку”, медики почнуть дореанімаційні дії і вони чітко знають, куди пацієнта вести”, – говорить керівник НЦМЛ.

Нагадаємо, 19-го листопада 2020 року повідомили, що ремонтно-будівельні роботи у відділенні екстреної невідкладної медичної допомоги Нововолинської центральної міської лікарні завершили.

Оглянути новостворене відділення прибули голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко та міський голова Віктор Сапожніков.




коментарів: 8
  1. А чому догану отримав саме лікар-терапевт? По-моєму догану мав би отримати головний лікар за те що не організував злагоджену роботу та не набрвв необхідну кількість персоналу.

  2. ми викликали швидку дитині 3 роки і нас привезли в дитяче відділення де немає лікарів і димедролу з анальгіном на екстрен. випадки А димедрол без рецепта не хочуть продовать, а лікаря немає що б виписати дитині у якого судоми і температура 41 тоді хто повинен відповісти за це???

  3. Є питання до будівельників!
    Хахаха.
    То чому ж Сторонський під ганяв Цаана з ремонтом??
    Тепер і відділення не введено і питання до будівельників є.
    … Без відповідальність критична

  4. ,,А відділення не працює, бо немає актів введення в експлуатацію, є питання до будівельників”. Значить ті хто відкривав відділення і перерізав стрічку, свідомо брехали і ввели в оману мешканців Нововолинська і повинні понести крімінальну відповідальність.

  5. До чого взагалі лікар-терапевт?Ааа,напевно догани без діла лежали…
    Це дуже, дуже погано що люди за такий довгий період часу ніяк не второпають що от ще зовсім трішки,і можна буде розраховувати лише на бубн…
    Якби хоч один з тих грозних коментарів фейсбука хоча б на якийсь час взяв на себе відповідальність за чиєсь життя і при летальному випадку жив з цим далі(тому що не все підвладно лікарю),або навіть при хорошому стані людини але враховуючи стан медицини в цілому … О тоді б можна було б вести дискусію,а так це слова в пустоту…

    І наостанок, так, дуже шкода чоловіка
    І дуже шкода інших,черга до яких не дійде,бо лікар теж людина,а не супермен(а жаль)

    А про начальство просто хочеться промовчати

  6. “А чому догану отримав саме лікар-терапевт? По-моєму догану мав би отримати головний лікар за те що не організував злагоджену роботу та не набрав необхідну кількість персоналу.”
    згоден на 200% робота не організована.
    не вистачає лікарів? – давайте давати догани тим хто залишився.

  7. Вже немає медперсоналу, чого ж тоді брав хабарі екс.головний лікар за працевлаштування в лікарню, якого з такою пошаною проводжали на заслужений відпочинок?

  8. Того й немає медперсоналу бо молодим спеціалістам не було чим платити хабаря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер