<

Нововолинці боргують теплокомуненерго більше 8 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:09 | 28.09.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Про роботу комунального підприємства «Нововолинськтеплокомуненерго» детально поінформував  його начальник Анатолій Гаврилюк на сьогоднішньому засіданні виконкому.

Виробництво теплової енергії здійснюється на 6 котельнях та транспортується і постачається магістральними трубопроводами протяжністю 76,05 км. Гарячу воду подають 9 центральних теплових пунктів. Підприємство забезпечує 85% загальноміського обсягу теплопостачання, – повідомляє сайт міської ради.

– Плата за паливо є одним з найбільш проблемних питань для «Нововолинськтеплокомуненерго», оскільки заборгованість підприємства за використаний природний газ на сьогодні складає  12 296 583,36 тис. грн. На суму 7 894 672,61 тис.грн. підприємством оформлено спільне протокольне рішення відповідно до Постанови КМУ №20 від 11.01.2005р. про проведення взаєморозрахунків за теплопостачанння та природний газ, – зазначив Анатолій Гаврилюк. – Також оформлено договір на організацію взаєморозрахунків на суму 358,402 тис.грн. по відшкодуванню різниці в тарифах між фактичною вартістю теплової енергії та затвердженими тарифами. На жаль, у цьому році держава не своєчасно виконує зобов’язання з відшкодування пільг та субсидій наданих населенню і хоча договір на взаєморозрахунок підписаний, але кошти не проведено. Фактично підприємство боргує за природний газ 4 401910,75 тис.грн.

Разом з тим, як підкреслив Анатолій Гаврилюк,  незважаючи на заборгованість,  підприємство уже отримало від ПАТ “ПАК “Нафтогаз України” підписані договори на постачання природного газу на опалювальний період 2017-2018 років.

Начальник «Нововолинськтеплокомуненерго» наголосив на основних заходах, які здійснює підприємство.

З метою проведення модернізації обладнання підприємства були залучені кошти міського бюджету. Зокрема,  зроблено реконструкцію теплової мережі по вулиці Маяковського на суму  900,0 тис.грн. з заміною трубопроводу на труби попередньоізольовані поліуретаном протяжністю 450 м. Завершені  роботи з капітального ремонту цегляної димової труби на котельні, що на Шахтарському мікрорайоні, на це з міського бюджету виділено   175,0 тис.грн. Також з міського бюджету виділено кошти на облаштування вузлів обліку теплової енергії в житлових будинках в сумі 300,0 тис.грн., які вже використані, і встановлено 8 лічильників. Додатково на ці цілі міська рада ще виділила   500,0 тис.грн, які зараз підприємством освоюються і планується встановити ще 21 лічильник.

Однак, одним з проблемних питань є заборгованість населення за опалення та гаряче водопостачання, яка   становить  8 715,0 тис.грн. Як зазначив Анатолій Гаврилюк,з метою її погашення з кожним із боржників проводиться індивідуальна робота з урахуванням його матеріального стану.Постійно здійснюється моніторинг заборгованості. Стан оплати кожного абонента відслідковується за базою даних. Однією із форм роботи, що практикується на підприємстві, є укладання договорів на реструктуризацію боргу.

-Хоча ми не повинні ходити по квартирах з протягнутою рукою і просити  сплатити борги. Наш обов’язок подати тепло в квартири, а обов’язок споживача – вчасно розрахуватися за надані послуги, – зауважив Анатолій Гаврилюк.

На даний період на абонентському обслуговуванні підприємства знаходиться 476 будинків, з них 59 – одноповерхової забудови і майже стільки ж –двоповерхівок. Упродовж 2-3 років планується  їх поетапне переведення на автономне опалення.




коментарів: 2
  1. Зроблено реконструкцію теплової мережі по вулиці Маяковського на суму 900,0 тис.грн. з заміною трубопроводу на труби попередньоізольовані поліуретаном протяжністю 450 м. Анатолію Миколайовичу, а чим Ви наміряли 450 м.? Бо коли Ви звернулись до Коптюка, доложити ще декілька метрів, бо будуть перевіряти. Відповідь була однозначна: “Я і такз тими долбо…ми, конкретно “влетів!, Хватить!” Поверніть кошти викрадені Коптюком, і не треба Уам ходити з простягнутою рукою. Ще й хватить грошей 10 шахту добудувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця