<

Мешканці Чехова продовжують боротися зі своїм сусідом: на АЗС «ОККО» в Нововолинську фірма Коптюка розпочала роботи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:44 | 27.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
17
/ 1 коментар

25-червня на території АЗС «ОККО» у Нововолинську розпочали роботи з демонтажу паркану. Як зазначають місцеві мешканці, які вже майже десяток років піднімають питання незаконно побудованої заправки, виїзд з АЗС планують перепланувати знову з порушеннями.

Нагадаємо, зі своїм сусідом борються мешканці Чехова через те, що заправка, на їхню думку, працює з великою кількістю порушень. Так, спочатку виїзд із АЗС був зроблений на житлову вулицю. Після років скарг до поліції, міської влади та різних інстанцій, виїзд перекрили блоками, де зараз і ведуться роботи.

Попри рішення виконкому Нововолинської міської ради виконати до 15 січня 2020 року перепланування виїзду з території АЗС “ОККО” на трасу Р-15 Ковель-Жовква, цього досі не було зроблено.

Від сусіда потерпають мешканці вулиці: постійний шум, адже на заправці, особливо вночі ,часто збираються галасливі компанії; покриття вулиці Чехова зруйноване через жвавий рух автомобілів; також почали руйнуватись житлові будинки,що знаходяться поблизу АЗС.

Люди розповідають, що так близько до осель, згідно з ДБНами, заправку взагалі не можна було будувати і треба дослідити, як були отримані дозволи.

Як розповідає місцевий мешканець Віктор Касьян, перепланування виїзду знову збираються зробити на вулицю Чехова, а не на трасу.

“25-го червня працівники фірми Коптюка (Сантехмонтаж) почали демонтаж частини огорожі, яка була встановлена і захищала вулицю від шуму. Демонтують з ціллю закрити старий виїзд. На запитання “що відбувається”, пан Коптюк відповів, що будуть будувати виїзд”, – розповів чоловік.

Мешканець вулиці Чехова зазначає, що продовжує звертатися в прокуратуру з приводу незаконної дільності заправки. Днями пан Віктор отримав відповідь від слідчого, який займається провадженням по справі щодо АЗС.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що 19-го березня 2019 року Нововолинською міською радою прийнято рішення про зобов’язання ПАТ “Галнафтогаз” здійснити перепланування виїзду з території АЗС №44 на трасу Р-15 у відповідності до проєкту схеми руху. При цьому встановлено, що вказана схема не відповідає дійсності, оскільки посадовими особами організації, що здійснювала розробку проєкту, не нанесено житлові будинки, які розташовані поруч з заправкою. Відтак виїзд транспорту буде здійснюватися через житлову вулицю, що не відповідає нормам”.

Виїзд на вулицю Чехова – це вже територія міська, тому дозволи повинна давати місцева влада. Як зазначив Касьян у відповіді на запит до міської влади зазначили, що Галнафтогаз за дозволами не звертався. Тому ніяких виїздів на вулицю вони не мають права робити.

Місцевий мешканець Михайло Абакумкін вкотре наголошує, що із самого початку, ще в 2015 році, заправка з’явилася незаконно. Міська влада, в тому числі голова, дали дозвіл концерну будуватися всупереч законодавства. Через рух великогабаритного транспорту будинки йшли по швах, говорить чоловік.

Жителі вулиці Чехова планують йти до кінця і далі відстоювати свою позицію.

Читайте також:




один коментар
  1. Коптюка вже давно треба в асфальт закатати, шоб не коптів і не псував людям життя, падаль така.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер