<

Мешканці Нововолинська знову скаржаться на сморід

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:39 | 29.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарів 10

Жителі Нововолинська 28-го червня почали скаржитися на неприємний запах, який стоїть при в’їзді в місто зі сторони Львова. Голова екологічної комісії запевняє, що він йде від очисних водоканалу.

Проблему смороду нововолинці підняли в фейсбуці. З’явилися два дописи:

“В 4:00 ночі відкрили вікно дихати немає чим, воняє дохлятіною …
Ввечері вийшли біля дому з дітьми теж дихати немає чим! Травите те місто як не Курчак то Кроноспан, майте совість! Ніколи не писала але дістали вже!”

“Пан курчак! Ви серйозно, що за джекпот за день? Відкрив вікно-чуть не ригнув від шанеля №5! Типу подарунок до дня молоді та конституції? Вітьок коронавірусний що за неподобство? Де там наші бойові депутати зі своїм еко-моніторингом забарились?”

У коментарях під публікаціями міста підтвердили проблему. Зазначають, що навіть неможливо відкрити вікно в помешканні.

Голова екологічної депутатської комісії, депутат Нововолинської міської ради Віктор Марчак повідомив журналістам БУГу, що проблема неприємного смороду – в очисних Нововолинськводоканалу. Саме від них йде запах.

Нагадаємо, влітку минулого року була аналогічна ситуація:

Через спеку в Нововолинську засмерділися очисні споруди.

Марчак запевнив, що підприємство “Пан курчак” має власні очисні споруди і він дає запах раз у тиждень на півтори години, коли вантажить відходи в фури і вивозить на ветсанзавод. А сморід йде від очисних, внаслідок зміни погоди.

“Йдуть дощі та парить, фільтраційні поля розмокли, вітер розносить запах на місто. Вирішити цю проблема можна шляхом реконструкції очисних споруд, які вже застарілі”, – каже депутат міськради.

Він також додав, що два роки тому на сесії заборонили вивіз промислових відходів на очисні.

Мешканка Нововолинська Оксана Бабійчук, яка не один рік бореться за екологію міста зауважила, що очисні належать водоканалу, а це комунальне підприємство Нововолинської міськради і проблему потрібно вирішувати владі.

“Коли на сесії міськради розглянуть роботу очисних? В такому стані очисні споруди функціонувати більше не можуть. При 28 градусах надворі смердітиме щодня, бо органіка розкладається, а очисні не функціонують належним чином. Платіть гроші мікробіологу Бойко П К, він займався відстійниками в Луцьку. Хай роблять дослідження, які бактерії потрібно запускати, щоб той сморід подолати”, – говорить Оксана.




коментарів: 10
  1. Голосуйте в черговий раз заВітю , заВітя реконструює відстійники за ваші кошти ,він вміє.

  2. Поля аерації водоканалу дають сморіду. Так завжди було. Ще до курячого заводу, олійного та кроноспану

  3. Так дійсно очисні мають неприємний запах, але це не той запах який завдає незручностей мешканцям нашого міста.

  4. Цікаво, що ще потрібно побудувати в Нововолинську (вонючого), щоб народ все ж таки збунтувався і вийшов на вулиці тисячами ???? Всі думають, що пост написав в ФБ і проблема вирішиться…. Н І К О Л И !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер