<

[Оновлено] Масштабна пожежа біля заводу “Кроноспан”. Вогонь наближається до Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:39 | 13.08.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

13-го серпня неподалік Нововолинська біля заводу “Кроноспан” трапилося загорання сухої трави на полі.

На місце виникнення надзвичайної події прибули  два пожежні автомобілі – Нововолинського міського відділу та Іванич. Першими забили в тривогу працівники північного водозабору Нововолинська, які ліквідовували водопрорив неподалік. Саме вони повідомили про подію.

На місце події прибули пожежники Нововолинська та Іванич, адже пожежа виникла саме в Іваничівському районі. Причини встановлюються. За однією із версій – стерню випалювали для сільськогосподарських потреб.

Деякі аграрії вважають, що спалювання стерні забезпечить удобрення золою грунту, однак це твердження є помилковим. Випалюють стерню і під пасовища. Як було у цьому випадку покаже розслідування.

“Хлопці працювали в мене на дільниці, ліквідовували прорив. Мені зателефонували і сказали, що пожежа  недалеко від північного водозабору нововолинського водоканалу. Місцеві жителі говорять, що стерня горіла ще вчора,” – розповідає дільничний начальник Роман Чап’юк. Працівники водоканалу вбачили небезпеку у тому, що вогонь може перекинутися на їхнє підприємство. Інженер подзвонив на 101. Прибули нововолинські пожежники, викликали на підмогу й іваничівських.

Вападки пожеж від спалювання сухої трави та стерні стають все частішими. Про це повідомив головний інспектор Іваничівського районного сектору ДМС Анатолій Киричук. Він зазначив, що пожежна машина виїжджає 3-4 рази на день, щоб ліквідовувати наслідки пожежі. Знайти винуватця виникнення пожежі складно, адже для цього потрібні свідки. Про деталі пожежі  розповів Анатолій Киричук.

“Виклик поступив о 11 год. 49 хв. Найбільшою загрозою стало те, що неподалік знаходяться людські паї, на яких ще не встигли обмолотити зерно.  Власники цих полів могли б зазнати серйозних матеріальних втрат. А ще більш загрозливим є те, що неподалік – завод “Кроноспан”, – розповідає Анатолій Киричук. За спалювання стерні сьогодні грозить кримінальна відповідальність.

_MG_1341




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа